Ford Focus 1.8 tddi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlajko69
    CBC Član
    • 22.11.2009
    • 12
    • South Banat
    • Golf mk3 TDI

Ford Focus 1.8 tddi

Interesuje me Vase misljenje o ovom autu(Ford Focus 1.8tddi '01-02 karavan), posto imam priliku da moju 190-ku menjam za to cudo.Kako se uopsteno pokazao,koje ubrizgavanje ima,ima li "famozni" plivajuci zamajac,i kakav je za odrzavanje uopste, posto vozeci MB 190D nisam sa tim nikad imao problema.Ponuda za zamenu je ok. jer moj auto i izgleda i radi vise nego pristojno za svoje godine('87).
    Hvala na razumevanju i pozdrav.
    Mesto za Vasu reklamu...
  • vlajko69
    CBC Član
    • 22.11.2009
    • 12
    • South Banat
    • Golf mk3 TDI

Re: Ford Focus 1.8 tddi

Kad vec ne moze da se "edit-uje" predhodni post,mali dodatak,u pitanju je 1.8tddi sa 66kw/90ps.
    Mesto za Vasu reklamu...

Comment

• macaneli
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2008
      • 327
      • sremska mitrovica - Genova
      • S-max

jedan od najjeftinijih u klasi za odrzavanje,nema plivajuci zamajac
      ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Zloca
        CBC Senator XXL
        • 21.12.2005
        • 510
        • Novi Sad
        • Astra bertone turbo

Ja imam 1.8 tddi karavana. Ne mogu bas neko preveliko iskustvo da ti prenesem jer sam ga pazario u septembru prosle godine, ali presao sam preko 20000km sa njim pa ipak sam stekao neki utisak. To je turbodizel starije generacije, izbacuje 90ks, za razliku od novije generacije 1.8 tdci koji imaju 115ks. Moj najbolji prijatelj ima isto karavana ali '04. god sa gia opremom i motorom 1.8tdci. Vozio sam i njegov, oseca se razlika u snazi kad pretices i kad ga cepas po gasu, ali i moj vuce sasvim dobro. Vozio sam ga maximalno oko 180km/h. Pri normalnoj voznji na otvorenom trosi oko 5-6 litara evrodizela, po gradu nemam pojma, verovatno oko 8l.
        Meni se licno svidja dizajn, instrument tabla mu je lepo oblikovana, imam i golf 4 4motion i, po meni, lepsi je unutra od golfa. Obaranjem zadnjih sedista dobijas povrsinu od oko 1.6m x 1m, sto je veoma zgodno, a i bez toga ima veliki gepek.
        Sto se tice mog primerka, ja sam vrlo zadovoljan, nisam imao kvarova, samo redovno servisiranje, motor lepo radi, ne trosi ulje. S' tim da je moj kostao jesenas oko 4000eur. Ne znam taj u kakvom je stanju, ali ja se licno nikad ne bih menjao, ipak '87. god naspram '01. god...
        Odrzavanje mislim da nije skupo (zavisi sa cim se uporedjuje), nema pl. zamajac, npr. kad menjas lezaj tocka onda menjas samo lezaj i on ti je 40eur, a kod ovih mladjih modela moras da promenis lezaj u kompletu sa glavcinom i cena je 150eur. Imam neke cene u mojoj temi, cene su iz ovlascenog servisa i distributera gde odrzavam auto, procitaj.
        viewtopic.php?f=15&t=51514&p=835453#p835453
        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Family
          CBC Član
          • 17.06.2011
          • 23
          • Sabac

Kao ljubitelj Honde i eventualno Alfe (ukupno 73 vozila) mogu reći sledeće.Honda ma koje godište i kakva i koji model me nikada izdala nije,servis nikada nisam radio i bukvalno,a Alfe su me izdale i koštale svaka na svoj način osim 166 koja mi je spasla glavu i koju sam uništio greškom radnika gasifikacije u sres grada.Elem Ford sam smatrao đubretom dok nisam pre dve godine uzeo 1.6 TDCi/90 ks,crni sa 2v što je retkost.Oduševljen sam bio kako je auto startan sa tako malo ks i koliko je udoban i povozan i koliko je enterijer urađen kvalitetno.Nikakav trošak nisam imao osim alternatora (kada ne puni strujom nemaš ni kočnice niti servo).EXTRA AUTO.Gledam sada po oglasima opet je najjeftinije uzeti Focusa što ću ovih dana i uraditi jer sam davno prodao u Šid svog i u kontaktu sma s ačovek koji je takođe sklon menjanju i koji kaže da jedino njega ne bi prodao,a i da hoće ne da mu žena...Jedina mana po meni što im se čuju ventili unutra i to je uobičajeno za taj motor kako majstori kažu.Ovaj od 116ks leti,a 2.0 sa 140 ks 'ubica' Potrošnja sa konstantnih 180 km/h na auto putu ne prelazi 9.4 , a uobičajeno 4.2-6.2 l dizela...čudu nisam mogao da se načudim...zeleno osvetljenje table,trokraki volan i fabrička sony mp3 muzika...malo li je za pare koje se daju.Priče o zamajcima,diznama padaju u vodu...malo bolje pregleati auto,poneti dijagnostiku koja služi i za izradu ključeva i očitaćeš mu pravu km za 5 minuta,ne treba ti ovlašćeni servis...evo fotki Jedino me sada 'ebe izbor između Focusa 2007 i alfe 159 (lepa je u pm),ali pre da će opet fokus prevagnuti...Evo slika ovog bivšeg koji je u Šidu...kada se pojavi u oglasima kupujte....

Potpis nije po pravilima foruma

Comment

Working...
          X