Stilo 1.6 vs Alfa 147 1.6 vs nesto trece--3300e??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Millan
    CBC Član
    • 25.12.2009
    • 39
    • Nis

Stilo 1.6 vs Alfa 147 1.6 vs nesto trece--3300e??

Pozdrav svima...kupujemo uskoro auto,pa da pitam za savet.....imam oko 3000 evra,i mozda jos koji dinar vise ko sto rekoh u naslovu maximum 3200-3300...Auto cemo da vozimo ja i burazer,znaci ne mora da bude porodican auto,mada i moze,pa sam za te pare najpre video Stila 1.6 16v,sa troja vrata..,zatim Alfa romeo 147 isto 1.6 motor,veoma lep auto po meni,i ostaje otvoreno pitanje koji od ova dva auta,ili eventualno neka vasa treca preporuka za taj novac...Auto bih da bude benzinac da bi mu stavili plin,i ne ispod 2000. godista...motor ne mora da bude nesto preterano jak..ovi motori u stilu i alfi su po 105 konja,i meni sasvim dovoljno...generalno koji je zahvalniji za odrzavanje od stila i 147? hvala i pozdrav
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Stilo 1.6 vs Alfa 147 1.6 vs nesto trece--3300e??

Ma di ces naci boljeg momka(stila)za te novce...da ste mi srecni i burazer i ti,samo se stila drzati...alfa je prelepa,ali neuporedivo skuplja od stila...da podjemo samo od 8 svecica,svaki ts,pa preko alu-trapova...iskljucivo stilo 1.6

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Taj 1.6 u Stilu nema nikakve veze sa 1.6 TS motorom u Alfi, to su dva potpuno različita motora. Alfin Twin Spark 1.6 se proizvodio u dve varijante i to već pomenuti od 105 KS bez varijatora faze i druga varijanta je od 120 KS sa varijatorom faze.

alfa je prelepa,ali neuporedivo skuplja od stila...da podjemo samo od 8 svecica,svaki ts,pa preko alu-trapova...iskljucivo stilo 1.6
      Ovo je prilično paušalna ocena. Kao prvo tih 8 svećica nisu neznamnijakakva svemirska tehnologija i možeš da ih kupiš po 250 din/kom i da ih menjaš na svakih 20000 km ili da ih platiš 80-100€ (10-15€/kom) i da ih menjaš na 100000 km. Naravno sve to pod uslovom da ih je potrebno menjati. Što se tiče trapova oni se daju srediti za nekih ~300€ i dobiješ garanciju od 2 godine ili 30000 km na njih a 147 neuporedivo bolje leži na putu od Stila. Za ostale delove ne verujem da je velika razlika u ceni.

Ima tu samo jedan problem, dobra 147 nema da se nađe isod 3800-4000€ tako da bih ti dobronamerno preporučio da iz tog razloga preskočiš ovaj model

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Nisam ni rekao da imaju veze,samo sam hteo da kazem da je stilo jeftiniji za odrzavanje,a brzi od alfe 1.6 od 105ks(ona bez varijatora faze),a i trosi manje...trap za 300e je reparacija u Kragujevcu...mislim da je kod Tejica 350e ...nemoj da se ljutite odmah,nemam ja nista protiv alfe,ali vecina ljudi ne moze kvalitetno da je odrzava

Comment

• rza
          CBC Član
          • 20.01.2009
          • 60
          • bgd-nyc
          • alfa romeo 156 2.0ts

misljenja sam da je 147 dosta bolji auto ali se slazem da neces naci dobru bez 4000e

Comment

• Millan
            CBC Član
            • 25.12.2009
            • 39
            • Nis

hvala drugari na odgovorima...steta sto nemam para za dobru alfu..a evo ova jeftina mi se zalepila za srce ..al ko zna sta joj fali ...)

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ovako na slikama apsolutno nista
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Ja sam na ovom placu bio par puta, jedan je od vecih ako ne i najveci u KV. Uvoze automobile iz Italije i Belgije. Dosta su dobri sa cenama, secam se da sam razgledao jednu sivu 147 1.6 sa plinom. Na prvi pogled je fino izgledala, oko 3500 je cenjena. A sto se tice ove, najbolje da odes sa majstorom i pogledas. Veruj mi da je svaki na slikama dobar, uzivo je skroz druga prica. U to sam se uverio zadnjih par meseci trazeci auto... Pozdrav.
                PS. Na vecini placeva u KV mozes dooobro da spustis cenu, tako da se ne zaleci.

Comment

• marija12
                  CBC Veteran
                  • 15.04.2010
                  • 193
                  • Novi Sad
                  • Stilo 1.9JTD

Ja sam imao sličnu dilemu pre par meseci, ali ja već dosta dugo vozim i dobro poznajem italijane pa moja dilame nije bila ista kao tvoja, Druga stvar ja sam se skinuo sa benzinaca pa je moje intersovanje bilo usmereno na dva dizela sa potpuno identičnim motorima 1.9JTD. Ali neću da te smaram sa tim da li je bolje benzinac ili dizel, želim samo da ti ukažem na neke stvari koje su meni bile presudne u izboru a koje se ne tiču toliko verzija motora.
                  Alfa je prelepa i tu nema priče
                  Stilo je švaboliki italijan, oštrih ivica, sa instrument tablom ko daska za peglanje i sve to ga čini ružnim italijanom.
                  Alfa ima komplikovano vešanje za koje se može reći jedino da je odlično za asfalt. Pri tom mislim na pravi, ne na naš ovaj sa zakrpama i kraterima.
                  Stilo je jako udoban, možda više od očekivanog pogotovu sa krofnastim 195/65-15 gumama i felnama. Gabariti kod Stila su dosta povoljniji, međuosovinsko rastojanje je veće za 6cm, širina je veća za 5cm, visina veća za 5 cm. Možda se tih par cm čine zanemarljivim ali jako puno utiču na udobnost. U svakom slučaju u Stilu ima daleko više mesta nego u Alfi 147, pogotovu na zadnjem sedištu.
                  Alfa je podjednako dobro udobna, ako poredimo ponašanje na dobrom putu tu je upravljivija, može se reći i udobnija. To multilink vešanje tu dolazi do izražaja, Alfa se fenomenalno ponaša na dobrom asfaltu i tu nema priče.
                  Onda na red dolazi bezbednost. Tu me je Alfa razočarala a Stilo očarao. Pogledaj rezultate EURONCAP testova:
                  Alfa Romeo 147 3***
                  Fiat Stilo 4****
                  Obrati pažnju kako se putnički deo karoserije lomi kod Alfe 147 dok kod Stila taj deo ostaje bez oštećenja. Na Alfi se bukvalno krov prelama. Pored toga Stilo (svaki) dolazi sa ozbiljnim bezbednosnim paketom opreme. Tu su 6 vazdušnih jastuka, ABS, brake assist, electronic brakeforce distribution, zatezači pojaseva... i.t.d.
                  Na kraju Alfa je skuplja za održavanje, ne tako puno ali skuplja. Polovni delovi se podjednako teško nalaze jer auto nije tako čest na našim drumovima. Isto tako jako se teško prodaje. Kao i za mnoge stvari za Alfu je uobičajena predrasuda da se jako često kvari da su delovi preskupi pa kad dođe na red da se prodaje onda to jako teško ide.
                  Sve ovo navodim za modele sa troje vrata bez obzira na motor baš da ne bi zalazio u te detelje i jako je to možda najznačajnije, ali je nemoguće porediti jtd, 1.6ts,1.6 16v, 1.8....

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Alfa na oglasu izgleda extra...ne verujem da je i u stvarnosti tako...trazi crnog stila sa 3-ja vrata,i on mnogo lepo izgleda...cene delova su mnogo nize,kao i dostupnost...majstori ga dobro poznaju...verzija sa troja vrata je niza 5cm od one sa 5vrata...jeste alfa stabilnija i ima kvalitetniju unutrasnjost,ali daleko od toga da je stilo nestabilan...jedino ako ces na brdski reli...na stilu su vazdusni jastuci multistage,plus verzija do 2004-te ih ima 6...za instrument tablu ne bih komentarisao,izuzetno pregledna i jasna...jtd vs benzin,ja bih savetovao benzin,upravo zbog kasnije cene odrzavanja,mada je jtd neunistiva masina...valjalo bi da ostavis 500e za veliki servis,kocnice i jos neke sitnice

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Alfa!

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Alfa je uvek bila za klasu vise od fiata, po kvalitetu materijala, izradi, opremi, izgledu, performansama itd....

Ali dobra Alfa ne moze za male pare, moze ali onda sebi stavljas omcu oko vrata...

Comment

• nidzola1
                          CBC Senator
                          • 26.04.2010
                          • 252
                          • Srbija

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Ima jedan Italian malo kvalitetniji od Alfe...zovu ga Italijanski mercedes,a zove se lancia...i nju bih razmotrio,lybra sa jtd motorom...ili za smesne pare a dobar auto lancia y 1.2 16v(tenkic u klasi malih gradskih automobila)...u toj klasi,a stabilan kao alfa i jeftiniji za odrzavanje ford focus 1.6 16v...ima tu da se probere,ne bih ja bezao ni od megana prve generacije 1.4 ili 1.6

Comment

• marija12
                              CBC Veteran
                              • 15.04.2010
                              • 193
                              • Novi Sad
                              • Stilo 1.9JTD

Lybra jeste dobar izbor ali na duže staze, mada je ona tek skuplja za održavanje. A druga stvar nije to uporediv auto sa dva pomenuta u naslovu, čovek je koliko sam ja razumeo zainteresovan za hatchback a ne za limuzinu.
                              Ford ni pod tačku razno:
                              • Daleko skuplji za održavanje[/*:m:1crf47uk]
                              • Limarija trune posle 7-8 godina[/*:m:1crf47uk]
                              • Jako teško se prodaje[/*:m:1crf47uk]

A francuze da ne pominjem kad je održavanje u pitanju.

Comment

Working...
                              X