HR-V, Civic, A3, Avensis ili ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miura
    CBC Senator
    • 18.10.2006
    • 227
    • Lazarevac

HR-V, Civic, A3, Avensis ili ?

Veliki pozdrav za staro društvo!
    Nije me bilo sa postovima duže vreme, mada sam pratio vaša pisanija povremeno. :-)
    Vozi se i dalje Audi 100 1.8 iz '86 pa nema ništa zanimljivo, kvarovi ništa...poneka spona, amortizer, guma, boca za plin i multiventil zbog atesta...

Ali došlo vreme da se pazari nešto drugo, malo novije. Skupiću možda oko 6000€, nadam se. Zznači do 5200 bih dao za auto (radije manje ). Zaluđujem se ovih dana sa oglasima, uglavnom na sajtu Polovni automobili. Gledam Honde, HR-V ili Civic, Audi A3 1.6 ili 1.8, poneku Toyotu (Corola ili Avensis) a bogami ne bežim ni od dobre bembare.
    HR-V mi možda najviše odgovara, jer volim da skrenem na makadam kad se nađem negde u planini ali kad vidim enterijer kod švaba pokolebam se... I tako u krug. Sva auta su tu negde oko 2001 godišta, znači ne tako mlada. Dopada mi se i Suzuki SX-4 ali ga slabo ima.

'Ajd neko nek reče nešto pametno.
    Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: HR-V, Civic, A3, Avensis ili ?

ako treba i za makadam, onda od svega navedenog HRV, ali samo 4x4, mada i tu nije neki izbor, nema ih nesto u izobilju, a osnovna mana mu je mali gepek
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• miura
      CBC Senator
      • 18.10.2006
      • 227
      • Lazarevac

Nissan Almera 1.5i ?

Koja je tačna kubikaža i snaga onog omraženog 1.8 Mitsubishi motora u Volvo-u S40?

U oglasima vidim 1783ccm 122ks, 1800ccm 125ks... Taj 1.8 GDI bi trebalo da je 1834ccm?
      Last edited by miura; 03.07.2011, 02:46.

na forumu

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Almera je odlican auto.Ako planiras da silazis samo na makadam onda ti terenac nije potreban jer to mozes sa bilo kojim autom.To ti govorim iz iskustva jer zivim u mestu gde nije bilo asfalta do pre par godina i uvek sam prolazio bez problema a vozio sam i Porsea.Mislim da GDI motor ima 125ks.

Comment

• miura
          CBC Senator
          • 18.10.2006
          • 227
          • Lazarevac

Hvala.
          OK za makadam, kuda sve nisam proterao moju stotku... ali ova novija kolica su nešto više niža i nešto više nežnija. :-)
          Plus, stotka je plaćena 2100€...

na forumu

Comment

• miura
            CBC Senator
            • 18.10.2006
            • 227
            • Lazarevac

Koliko čovek treba da bude lud da bi kupio Rover 75 2.0 v6? :-)

A Saab 9-5 2.0t?

Oba su 2002.

na forumu

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Licno,pre bih uzeo SAAB jer mi deluje mnogo kvalitetnije i sigurnije od Rovera a i kada dodje vreme lakse ces ga prodati.Mislim da je taj Rover (iako stvarno dobro izgleda) od BMW-a nasledio samo mane i probleme.

Comment

• miura
                CBC Senator
                • 18.10.2006
                • 227
                • Lazarevac

A šta se sešava sa gdi motorima po pitanju ugradnje plina? Nema promena ili možda...?

na forumu

Comment

• [darkside]
                  CBC Veteran
                  • 19.03.2009
                  • 107
                  • Beograd

Pa evo ti preporuka: Nissan Almera, 2001 god, 1.5 benzinjara. TOP kola za te pare.
                  od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• miura
                    CBC Senator
                    • 18.10.2006
                    • 227
                    • Lazarevac

To se uzima i za manje od 4000€. Znam da su solidni automobili ali negde sam pročitao da zna da im zaHrđa i pukne poluosovina... A nešto mi se i ne sviđa preterano. Mislim da će ipak da utrči Honda HRV (nikad nije kasno da čovek sebi ispuni neke želje :-)). Ili nešto drugo sa 4x4 opcijom.

Generalno, kupovina auta zna da bude noćna mora. Dok razgledaš po netu opušteno, slatka je muka al' kad kreneš ozbiljno...
                    Prošli put sam obišao Šabac i Kragujevac, onako turistički. U Šapcu sam gledao auto, koga je prodavao batica od vlasnika, koji nije bio tu a slučajno je odneo papire za sobom :-) a u Kg auto koji je bio u "u extra stanju" ne verujem da bi primili na otpad. Vrlo često se i sa samih slika na netu vidi koliko smešno deluju kilometraže i bajke prodavaca.
                    Last edited by miura; 13.08.2011, 23:44.

na forumu

Comment

• miura
                      CBC Senator
                      • 18.10.2006
                      • 227
                      • Lazarevac

Kakva je situacija sa servisiranjem i delovima za hondu hrv? Cenim da nije baš sjajna ali ipak da li je bar podnošljiva?
                      Auto koji gledam je 2000 godište a model se više ne proizvodi... Plus, cena im nije naivna.
                      Ne znam šta da milsim a sviđa mi se auto u pm... :-)
                      Last edited by miura; 28.08.2011, 03:09.

na forumu

Comment

• srdjanissan
                        CBC Senator XXL
                        • 20.11.2008
                        • 720
                        • beograd

ja sam uzeo subaru g3x restyle 2003 sa ful opremom,sto je fabrika nudila
                        1.3motor ,skoro 100ks, pogon na sve tockove,redovan servis 60e,potrosnja oko 7.5l
                        imas i ignisa 4x4,mislim ,ako ti ne treba nesto mnogo gepeka,to je pravo resenje

ja i matori sa ovim idemo u lov,stavimo pseto,oruzije ,torbu,stvari,hranu i jos 1-2 lovca i 200km bez problema predjemo do sela

sad ja sam ovog nasao izuzetno povoljno,oko 5.5k se krecu inace.
                        kad koči,cepa gume i prevrće se!
                        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• miura
                          CBC Senator
                          • 18.10.2006
                          • 227
                          • Lazarevac

Hvala ti.
                          Nisam viđao taj subaru u u oglasima, ima li klimu?

Razmišljao sam o ignisu ali kako da pređem iz audija 100 i fiću? Teskoba...
                          Ja bih najpre forestera al' kratak sam 1000-dve :-)

na forumu

Comment

• srdjanissan
                            CBC Senator XXL
                            • 20.11.2008
                            • 720
                            • beograd

ima sve od opreme. Nije tako mali auto ,ja sam iz pravog SUV-a presao u ovo,nije toliko manji i skuceniji,bar napred,pozadi 2 koliko god kila da imaju sedaju
                            kad koči,cepa gume i prevrće se!
                            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• miura
                              CBC Senator
                              • 18.10.2006
                              • 227
                              • Lazarevac

Danas bio u Bg, pogledao jednog jimny-a 1.3 80KS sa navodno pređenih 29000 (vrlo moguće). Otišao mi ispred nosa za 4100€ + registracija + prenos + gume + plin... Izađe na lepih oko 5300€ ali stvarno je bo u perfektnom stanju. No probao sam da sednem napred i pozadi i zaključio da definitivno nije za mene. Uz sve one diferencijale i trap napravljen od šina sa male pruge :-) taj auto zaista ima vrlo specifičnu namenu i nikako nije za svaki dan. A lep je autić, baš lep. Mogu da zamislim kako postaje kućni ljubimac :-).
                              Tako da, neka je sa srećom novom vlasniku (neki lovac iz Vojvodine).

na forumu

Comment

Working...
                              X