Ceo život vozim Honde i naletim pre 2 godine na crni Fokus 2006 sa bednih 90ks i 2 vrata i oduševim se autom kojeg do tada ne bih uzeo da mi džabe daju.Lično mislim da je Accord najkvalitetnije vozilo u praksi ali se naježim kada vidim 159-ku.E sad...imao sam ja alfi i pre i svaka me koštala toliko da sam se zarekao da je neću uzeti nikada.Međutim,sada se došlo do finih novčanih udaraca,pa mogu da biram...ili 2006 od mojih iz Šapca,Balkan ili Holidej mada i glavonja iz autoitalia ima lepu crnu,al' od njega kad god sam uzeo nešto sjebao sam se,sem kod Tournea malog transita zapravo,ali on je više bus za petoro nego auto.Interesuje me ko ima već 159 , šta može da kaže i na koje probleme je nailazio ili nije.Izbor je: Dizeli 159 2006/2007-150ks,fokus 2008/2009-140ks Za fokusa i benzinca accorda ili novog civica (ima ga u Bg za 9500e benzinac ali kada napiše za auto 'u solidnom stanju' uzgred koji je prešao samo 30000km i izgleda sjajno,e onda je diskutabilno pomišljati na kupovinu istog)...Pitanje je sad.Možda na temi i ima ispričanih iskustava sa 159-kom ali nisam sve uspeo da pregledam...Kod nas je kupiti je rizično mada sve ljude i auto placeve poznajem mnogo godina i lično,ali km pravu ne znaju ni oni...
Alfa 159, Ford fokus ili nesto treće
Collapse
X
-
Tu i jeste problem...
Nije isto da li je presla 150.000 km ili 350.000 km...
Kod 159ke je to dosta tesko utvrditi jer je napravljena dosta kvalitetnije od ostalih Alfi i ima primeraka koji i sa preko 300.000 km imaju ocuvan enterijer...
1.9 JTDm 16V je odlican motor... Ono sto se javlja od problema je cesto zapusen DPF (ako ga ima), na vecim kilometrazama zamajac hoce da rikne, izduvna grana im je malo problematicna... Pricam o primercima koji su presli preko 200.000km, mislim da do te kilometraze problema uglavnom nema...
Inace imaju odlican, dugotrajan trap za razliku od 147/156 koje su dosta osetljivije po tom pitanju...SEAT Klub Srbija
-
-
Samo kilometraža ali odvedem dečka ili ga pozovem koji im radi gašenje lampica i km sat pa ili mi kaže koliko je prešla stvarno ili nakačimo na kompjuter i saznamo(pošto pre carine svi našteluju na 350-400000km zarad umanjenja,mada sada na 5% možda i ne navrću,male su cifre).Fokus me oduševio sa 90hp...ljudi pričaju kako ide onaj od 116hp,a ja bih 2.0TDI sa 140hp 2008 mod.novi 2009...Vozio sam Stila 1.9jtd i nikakvih problema nije bilo,a nije bio pre mene nešto pažen,naprotiv.Na uporednim testovima npr. Xsara im beži po performansama očito,a i uverio sam se da je sa 116hp osetno brža od Stila,a automatik je sa sport modom.Honde preskupe,kubikaže prevelike,ne možeš naći nigde jeftino,1,7 dizel je dovoljan ali ne i meni...nego davno jedan majstor reče dok doduše nije bilo kirbija i dubinskog čišćenja da je motor lako ceo ako treba zameniti,ali enterijer ako je počeo da se 'osipa' teško da se bez muke da popraviti i on govori u kom stanju je auto...Ima sitnica koje ostaju i posle dubinskog čišćenja i odaju pravo stanje vozila...Lepa je 159 alal im vera...SW čak lepša od limuzine...
Potpis nije po pravilima foruma
Comment
-
-
Comment
-
-
taman da je ovo auto mojih snova, ne bi ga kupio samo zbog retardiranog opisa.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
-
Originally posted by kiki243 View PostJesi ti vudeo ovaj auto.
http://www.polovniautomobili.com/ogl...m_jedinstvena/
Ne pogledah u prvi mah cenu,pošto crvene ne gledam....U Šapcu me ova crna 150ks košta 3500-4000e manje nego pomenuta i crvena...Usput Balkan ima par komada svetlosiva ili silver takođe SW i jednu teget limuzinu,a svi smo odrasli zajedno i ako nešto nije za mene kažu mi...Bolje da mi ne proda nego da bude posle oštećen za duplu vrednost Alfe...(jedina prednost živeti u Šapcu) kao što se desilo sa Hondom Civic gde sam posumnjao nešto na konto ogrebotine ispod volana koja se i nije videla i nije imala zadnju ploču...lepo mi rekoše da je čovek bio odgajivač pasa i da ne kupujem jer su ga oni prali i sređivali bukvalno 30 dana,pa mi neće prodati čak i da pored svega hoću taj auto...
Druga je stvar što je meni na Fokusu sa 98000 pređenih na sred puta ostao auto bez punjenja struje,pa mu ne radi ni servo niti kočnice....promenio za 3 sata i nikada više ništa...Uvaljivanje je sa duplom kilometražom,udarenim autom i žešćom falinkom koju očita dijagnostika za 5 minuta,a oni pošto imaju placeve sa 150 auta ne bi da reskiraju..većina i nije iz Šapca već iz okolnih mesta,tako da paze kome šta smeju da prodaju...
Znači Alfa....ne prelazim u poslednje vreme mnogo km tako da mi je gušt da mi stoji na privatnom parkingu sopstvenom ispred zgrade i da kad god pođem po cigarete pogledam je i ulepšam sebi dan.Potpis nije po pravilima foruma
Comment
-
-
Originally posted by kiki243 View PostManje vise - to nije prevashodno.To je ekipa koja praktikuje u svim svojim oglasima takve i slicne romane.Ali nikada,slovom NIKADA nisu izbacili auto u oglas kome bi se mogla naci mana.Cene naravno-adekvatne.
Usput za 3500-4000e kolega možeš da kupiš još jednu blago havarisanu otpozadi ili nov motor...ili je pozlatiš skoro...Potpis nije po pravilima foruma
Comment
-
-
Originally posted by Family View PostUsput Balkan ima par komada svetlosiva ili silver takođe SW i jednu teget limuzinu,a svi smo odrasli zajedno i ako nešto nije za mene kažu mi...Bolje da mi ne proda nego da bude posle oštećen za duplu vrednost Alfe...(jedina prednost živeti u Šapcu) kao što se desilo sa Hondom Civic gde sam posumnjao nešto na konto ogrebotine ispod volana koja se i nije videla i nije imala zadnju ploču...lepo mi rekoše da je čovek bio odgajivač pasa i da ne kupujem jer su ga oni prali i sređivali bukvalno 30 dana,pa mi neće prodati čak i da pored svega hoću taj auto...
Uvaljivanje je sa duplom kilometražom,udarenim autom i žešćom falinkom koju očita dijagnostika za 5 minuta,a oni pošto imaju placeve sa 150 auta ne bi da reskiraju..većina i nije iz Šapca već iz okolnih mesta,tako da paze kome šta smeju da prodaju...
Elem za 159-ku sam čuo iz prve ruke od poznanika koji je vozi da auto nema veze sa 156 i da je dosta ozbiljniji auto. Ja se ozbiljno razmišljam da mi to bude sledeći auto za koju godinu.Das Auto.
Comment
-
-
Originally posted by Family View PostNe bih se kleo ni u koga,jer ni sam sebi ne verujem često,tj. kada bih verovao ispadalo bi da sve znam,a niko se naučen nije rodio.Usput ako se ne varam,da nije to ista ekipa koja je prodavala Rovere 75 sa blagoglagoljivim esejima i cenama 2 x većim nego ostali,pa čak većim nego bilo gde u EU.? Imam 2 brata rođena u Engleskoj,voze samo Audi 4x4 preko 3000 ccm,a Rovera pljuju i novog sa sve i Rendžom...
Usput za 3500-4000e kolega možeš da kupiš još jednu blago havarisanu otpozadi ili nov motor...ili je pozlatiš skoro...
Sto se tice tvoje kupovine(zelim ti puno srece),cim si mi rekao da kupujes Alfu 159 za 3.5-4 hiljade-sve mi je jasno.
Comment
-
-
Tačno tako.Kada sam provozao 156-icu svojevremeno prvo što primetiš da ne sediš kako treba tj. volan nije tamo gde bi ergonomski trebalo da bude Pojavljivanjem 159-ke na jednom od najprestižnijih i najrelevantnijih testova u Evropi je prvo to i pomenuto,kao sasvim različito nego kod 156,pa onda sve ostalo.Zbog te sitnice je nisam tada ni kupio.A i motor koji je bio benzinac 2.0 TS je dok se ne zagreje radio kao motokultivator uz trzanje,što mi se kod Honde Acord 1988 god. nikada nije desilo...Potpis nije po pravilima foruma
Comment
-
-
Originally posted by kiki243 View PostSamo da se ogradim odmah da ekipu niti znam niti poznajem i da su jedino spomenuti u kontekstu alfe(ove crvene).Da,to su oni(sa roverima).Sto se tice burazera iz Engleske(da su zivi i zdravi),ja bi poslusao onu tvoju izjavu(Ne bih se kleo ni u koga)pa stoga necemo komentarisati rovere u ovoj temi.
Sto se tice tvoje kupovine(zelim ti puno srece),cim si mi rekao da kupujes Alfu 159 za 3.5-4 hiljade-sve mi je jasno.
Usput ako ceniš Rover kao brend i kvalitetan automobil prvo pitaj mene kojem se takođe isti sviđaju,pa sam vozivši sve modele shvatio zbog čega ih ovi moji pljuju.Usput Range Rover imaš u Šapcu za 15000e,pa se zamisli šta vlasnik misli o istom kada ga daje za te pare...Potpis nije po pravilima foruma
Comment
-
Comment