Skoda fabia 1.4 mpi - koji motor izabrati

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • faraon
    CBC Član
    • 05.07.2011
    • 14
    • Zemun

Skoda fabia 1.4 mpi - koji motor izabrati

Resio sam da kupim Skodu fabiu i to sa motorom 1.4 mpi koji ima ugradjen plin. Dilema je sad koji motor izabrati: od 60 ks, 68 ks, 75 ks, 101 ks??? Ja licno se dvoumim izmedju ove od 75ks i 101 ks.
    Zanimaju me vasa iskustva i saveti u vezi ovog automobila, njegove potrosnje, odrzavanja, peformansi i sl.
    Pozdrav svim forumasima.
  • Grumpy
    CBC Veteran
    • 30.10.2009
    • 151
    • Cartolle, Cattaro bay
    • Meriva B, BMW 520d

Imao Fabiju karavan 1.4 MPI sa 68ks. To je Skodin motor, sa 8 ventila, starije generacije sa bregastom u bloku. Ima lanac koji se menja na 90.000 (tada je i veliki servis)
    Sekvent plin Landi-Renzo, radio bez problema. Blok i glava od aluminijuma. Potrosnja sa plinom 7l otvoreni put, 10-11 grad (Beograd). Na benzinu litar manje. Teza noga na gasu. Sa laksom voznjom moze pola litra manje.
    Prenosni odnosi u menajacu su duzi, pa za preticanja trazi malo vise obrtaje.

Od odrzavanja redovne zamene ulja (ja sipao polusintetiku - Motul 6100), korpa i lamela (na svim Fabijama traju oko 120.000) i dva puta komplet bobina. Originalne VW su oko 120 eura, neke Ceske oko 65. Zadnji lonac (fabricki) ne traje dugo.

Ova druga dva motora sa 75 i 101ks su VW sa 16 ventila. Licno bih najradije isao na varijantu sa 100ks, ne zbog brzine, vec zbog rezerve snage sa ukljucenom klimom. Ide to i sa 70ks, ali mora cesto da se gazi punim gasom, a razlike u potrosnji skoro da nema.

U svakom slucaju, kupi onu koja je bolje ocuvana i sa vise opreme. Ako mozes uzmi Elegance opremu, ima el. retrovizore sa grejacima, sto je super zimi i kad je kisa. Bord kompjuter ti prijavljuje neispravne sijalice, i kad nema vode za brisace, sto osnovni paketi nemaju, ima osvetljenje zadnje klupe. Sitnice koje voznju cine lepsom.
    Last edited by Grumpy; 18.07.2011, 17:14.

Comment

• faraon
      CBC Član
      • 05.07.2011
      • 14
      • Zemun

Jel ima neko iskustva sa ovom od 101 KS, ona mi je nekako najprivlacnija. Koliko trosi, koji su delovi osetljivi i koji se cesce kvare, da li je skupa za odrzavanje (veliki servis) i tome slicno...?????

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

Možeš i da prošetaš do par ovlašćenih servisa i pitaš ih na licu mesta..

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Idi na briskoda forum pa se informisi iz prve ruke.
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• artdecor
            CBC Početnik
            • 12.05.2010
            • 3
            • Beograd

Odg: Skoda fabia 1.4 mpi - koji motor izabrati

Skoro sam kupio fabiju 1.4 16v. Potrosnja u gradu je oko 9-10. Na otvorenom 6-7 (zavisno od brzine) sve u svemu super autic, lepo poteze

Comment

Working...
            X