Mini Moris

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Mini Moris

Drugari, treba mi pomoc.
    Treba da izvrsim neku kompenzaciju za firmu, i u igri je Mini Cooper iz 2004. godine, sa 1.6 bezninskim motorom od 116 ks.
    Auto je od prvog vlasnika, i trebalo bi da je presao oko 100.000 km.
    Oprema je solidna, ali je daleko od nekog visokog nivoa.

Pitanja:
    1. Da li je to BMWov motor?
    2. Generalno kakava su vam iskustva i misljenja o doticnom automobilu?
    3. Koji su poznati problemi?
    4. Koliko je skupo odrzavanje?
    5. Koju potrosnju treba ocekivati?

Meni je auto lep na oko, ali nekako mi je malo zenski. Sta mislite vi o tome?

Hvala!
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

ja imam mini cooper 1.6 od 116ks
    Motor jeste BMW
    auto ide kao nevreme
    dosta je tvrd a odrzavanje je kao za BMW
    Na njima je cest kvar servo pumpa, to im je slaba tacka.Verzije 1.6 od 116 KS trose oko 9 litara.
    Pozdrav

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Sa tim autom nemam iskustva ali imam sa Pezoom 308 1.6 120ks (kakav imaju MUP-ovci).To je BMW motor koji trosi pola kile full sintetike na 1000km,trosi obavezno preko 10l i iako ima lanac hoce da prezupci kad mu padne na pamet (posebno vazi za THP od 156ks i 175ks) i moze da se uzupci samo specijalnim alatom.
      E sad,taj isti motor ide u Cooper ali ne znam i da li je isao u taj iz 2004god.
      Meni,licno,taj auto lici na neku gadnu buba-svabu ali to je vec stvar ukusa.

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Pola kile full sintetike?! Auuu, brate!
        Za ovo prezupcavanje, malo mi je neverovatno da je napravljen takav propust. Sto se spec.alata tice, to je normalna stvar.
        Znas li cenu tog alata(pretpostavljam da si majstor, zato pitam), jer firma ima svoju ekipu koja odrzava vozila tako da bi oni radili i MINIa?

Sto se izgleda tice, meni je prilicno atraktivan, i prilicno praktican za grad i male relacije. Vuci se sa autom od ~5 metara po gradu, ume da bude jako komplikovano. S tim u vezi, MINI bi bio fino resenje.

@Milos, hvala druze na informacijama. 9 litara je u kom rezimu? Ako je gradski rezim, uz zustru voznju...to je EXTRA
        Moj omiljeni auto (Punto koji mi je bio prvi auto), uz moju nogu na gasu znao je da potrsoi i po 13-14 litara plina.
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Working...
        X