Zamolio bih ljude sa konkretnim iskustvom da mi kazu svoja misljenja, koje bi auto bilo bolje kupiti od ova dva: Fokus 1.8TD i Stilo 1.9JTD. Namera mi je da auto bude 2002 godiste. Bio bih zahvalan da ako moze odgovori budu konkretni, npr. ja bih pre uzeo Fokusa zato sto mu je morot bolje itd... Hvala unapred
Ford Focus 1.8TD vs Fiat Stilo 1.9JTD
Collapse
X
-
Comment
-
-
Ako je u Stilu onaj 1.9JTD koji je ugradjivan u Alfe i u Opele, onda bi to trebao da bude jedan on boljih dilzela po pitanju perfomansi i kvaliteta, e sad sto se tice ostatka vozila to nemam pojma, ali motor bi trebao da bude dosta dobar.
Comment
-
-
focus 1.8 td je iz mondea i odlichan je motor ali stare koncepcije, tj kompjuter ne kontrolishe nishta vezano za performanse .. dok posle 2000god su izashli tdci koji su zveri nad zverima, taj motor u novom mondeu radi extra i pouzdano i ponasha se na gasu ko benzinac...Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Originally posted by Dutchman... 1.8 td je iz mondea i odlichan je motor...
Do sada sam cuo na vise mesta da motor ne valja, a kad pitas za konkretan razlog, niko ne zna, kazu, culi su tako.
Moj motor je presao 130.000km i ne trosi ni 1 kap ulja, pa mi bude zao vlasnika opel motora koji muku muce sa potrosnjom ulja.
Comment
-
-
Jel moze neko da mi potvrdi da li u Focus-u iz 2002 se moze naci taj TD motor ili su svi iz 2002 sa ovim novim motorima CR TDDi ili TDCi? Problem je to sto u oglasima vecina navede svakojake oznake. Da li mi neko moze reci koje su snage motori TD a koje TDDi i TDCi?
Sta mi mozete reci za odrzavanje, kako se pokazao Fokus, jer ono sto sam cuo da je Ford kao auto veoma robustan i da re retko kvari. Dok za Stilo ne znam nista, jer je kod nas veoma retko auto. Ali je ipak Fiat pa ne bi trebao da bude skup za odrzavanje ili gresim?“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
Comment
-
-
Posto su to noviji autiomobili i za jednog i za drugog je odrzavajne slicno... Nema tu nekih velikih razlika kao sto je nekad bilo... Sto se motora tice, porediti jtd sa starim td motorom je kao da poredis babe i zabe... U svemu je bolji jtd osim po pouzdanosti i ceni odrzavanja... JTD jedino moze da se poredi sa TDCi agregatom koji je extra!
Fordov td ima 90ks, tdci ima u vise varijanti, tipa 110ks, 115, 130... Zavisi kako koji?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Wiz,
ja sam govorio o motoru 1,8TD Endura D koji imam u autu i koji je i zastareo i kazu bucan (ja ga u kabini ne cujem) i koji me za sad valjano sluzi.
Novi motori, taj TDCI iTDDI su zajednicki razvijeni od strane Peugeota i Forda, tako bar pise po sajtovima, i slazem se da su u vrhu modernih dizel motora.
Comment
-
-
Svasta ima na internetu
1.4 L Zetec-SE (Europe only)
1.6 L Zetec-SE (Europe only)
1.6 L Zetec (other markets)
1.8 L Zetec
2.0 L CVH (America, sedans only)
2.0 L SPI (America sedans only)
2.0 L Zetec (all markets)
2.0 L Duratec turbo (Euro RS)
2.3 L Duratec (America, new option for 2004)
1.8 L Endura-D diesel: 75PS (56 kW) and 90PS (67 kW) non-common-rail (Europe) (TDi/TDdi)
1.8 L Duratorq diesel: 100PS (75 kW) and 115PS (86 kW) common rail (Europe) (TDci)
i ovo:
i o TDCI:
http://media.ford.com/article_display.c ... e_id=10390
Dakle, 1,8TD jeste TDDi i nije CR
Comment
-
Comment