Ford Focus 1.8TD vs Fiat Stilo 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Ne mora neko da bude test vozac da bi znao onovne karakteristike nekog proizvodjaca ili konkretnog modela.To mozemo zakljuciti iz raznih auto casopisa,tv emisija ili iz razgovora sa ljudima koji su imali iskustva sa odredjenim autom.
    Laguna jeste visa klasa u odnosu na Stilo ili Fokus ali ako se realno sagledaju sva tri modela verujem da je Laguna ipak u prednosti.Isto tako i Opel Vektra B i Audi a3 ne nalaze se u istoj klasi pa verujuem da bi vecina ipak dala prednost ovom drugom.
    Sto se Stila i Fokusa konkretno tice imam u reviji Sat uporedni test ova dva modela sa dizel motorima(Stilo jtd sa 140ks a Fokus tdci sa 115ks) i jos nekoliko drugih a sproveo ih je italijanski casopis Quattroruote.
    Sustina je da Fijat Stilo ima bolje kocnice,stabilnost,nizu potrosnju i veci prtljaznik do je Fokus u prednosti kada su u pitanju udobnost,zavrsna obrada,menjac kao i cinjenica da vremenom manje gubi na ceni.

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Eto o chemu pricham Eon je naveo da Stilo ima bolji motor, dok Fokus ima bolje vozne karakteristike... Test koji navodi MOSLER iz Sat revije je da je Stilo u oba domena bolji, znachi neko je Voja (neinformisan). Dakle, testovi, testovi i shto vishe testova.

Laguna jeste visa klasa u odnosu na Stilo ili Fokus ali ako se realno sagledaju sva tri modela verujem da je Laguna ipak u prednosti.
      Sta si ovime hteo reci? Naravno da je u prednosti - VISA KLASA - pogotovo ako je mozhe dobiti po istoj/slichnoj ceni kao Stilo/Focus... A generalno, ne mozhesh ih realno sagledati jer NISU automobili iste klase...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

To da je Laguna u prednosti je konstatacija a navodeci primere dve razlicite klase hteo sam da kazem da ipak ima slucajeva gde bi se ljudi verovatno odlucili za auto nize klase zbog kvaliteta,izgleda ili renomea samog proizvodjaca (primer Audija A3 i Vektre B).

Comment

• maki
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 878
          • Budva, CG

ja licno bi se prije odlucio za vectru B nego za audi a3, za manje para se dobija dosta vise, a kod audi-a dobijes ona 4 prstena naprijed i to je to, ako auto kupujes srcem onda ne razmisljas puno o tome sta dobijas za odredjene pare
          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Maki, super je tvoj izbor... MOSLER je chisto kao primer naveo jednu chinjenicu koja je iz njegovog ugla takva kakva jeste, a s obzirom da prichamo o "Fokus vs Stilo" red je i da nastavimo o tom kontekstu, valjda?????

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

@ Maki
              I ja isto
              @ killaz
              Ja iskreno ne verujem SAT-ovim testovima, jer su placeni da vise hvale odredjen model. Mada kada testove prenose iz Quatttrorute primam sa rezervom.
              Malo kada se prosvrlja po netu dolazi se do odredjenog zakljucka koji sam ja izveo, a gledao sam od ADAC-a pa nadalje....
              Ne zelim da potcenjujem nijedan model, ali je Fiatov JTD stvarno uveo revoluciju medju dizel motorima, a takodje je Fokus briljirao sa svojim voznim karakteristikama.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

To za Sat je tachno, ali ako uzmesh u obzir da je dotichni zhestoko protiv Italijana, onda se stvar malo menja (bar za mene)... Sve u svemu, ono na shta ciljam je shto vishe testova - to neka realnija slika.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ovo je forum koji pored testova mora da sadrzi i malo misljenja, koja nisu uvek objektivna, mada to ne tvrdim za svoje.
                  Salim se!
                  Posto je deo foruma koji se zove Opste diskusije o automobilima, mislio sam da iznesem svoje misljenje o ta 2 automobila na osnovu licnih iskustava i testova koje sam procitao. A oba auta sam vozio, tako da ne pricam prazne price.
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bigfoot
                    CBC Senator
                    • 13.04.2005
                    • 224
                    • Lower Hutt, New Zealand

Ja sam itekako svestan cinjenice da Laguna nije ista klasa kao Focus/Stilo, i zato sam rekao ako budem se mogao pruziti dovoljno da je kupim, onda cu to i uraditi.
                    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

Dobro koliko kostaju onda Fokus i Stilo jel su oni ispod 10000. Inace i ja bih pre Lagunu ipak je to veca klasa.

Comment

Working...
                      X