Fiat Stilo ili Renault Laguna 2 ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Fiat Stilo ili Renault Laguna 2 ?

Planiram da kupim polovan automobil do 4500e. Gledao sam automobile iz 2003. i 2004. godine. Za sada razmisljam o ovim automobilima:
    Fiat Stilo 1.9 JTD (115 KS)
    Renault Laguna 2 1.9 (120 KS)
    Zanima me kako se ponas jedan i drugi po pouzdanosti? Koji su najcesci kvarovi kod Stila i Lagune? Procitao sam negde da oba automobila imaju problema sa elektronikom... Da li je bilo nekih bitnih izmena izmedju modela iz 2003. i 2004. godine?

Takodje predlozite neki automobil ( po mogucnosti dizelas, da mogu da stanem u njega 190cm, do 4500e).
  • Nixazzar
    CBC Član
    • 13.07.2010
    • 32
    • Sabac (klenak

Ja imam lagunu 2002 godiste i ja bih ti predlozio auto, za razliku od ostalih koji nikada nisu imali kontakta sa lagunom pa pricaju kako je skupo odrzavanje itd, ako ne radis u ovlascenim servisima odrzavanje onda nije toliko preskupo, a imas i ovlascenih koji ne deru kao sto to radi kopresor u bg-u.

Problem nemaju sve sa elektronikom, samo odredjeni modeli sa (nisam tacno siguran cijom - Delphi valjda) elektronikom.

Moja je 1.9 107ks moze da povuce kada treba i lepo se ponasa u voznji, imaju svojih decijih bolesti u zavisnosti od paketa opreme, napr Authentique ili ti najnizi paket opreme ima malo nekvalitetniju plastiku pa se cuje krckanje i lupkanje dok se vozi po malo losijem putu, dok bolji paketi tipa Exception i Privilege, da ne pricam Initiale nemaju takvih problem.

Generalno udoban auto, velik, mnogo lepsi od svojih sparnika iz iste klase (peugeot 406, citoren C5 itd)

Odrzavanje kod mene je bilo klasicno, ulje filteri i ostale sitnice, ali i nekoliko veceih zahvata, Turbina je remontovana, dCi je poznat po tome da ima problema sa turbinama, jednom je remotnovana, a drugi put menjane gumice i pumpa niskog pritiska se pokvarila pa je i to bilo menjano.

Sta treba generalno paziti?! Gde kupujes auto i od koga, posto svi dizeli koji su uvezeni kod nas su skidani i zato ljudi brzo nalete na menjanje velike kolicine potosnog materijala, turbine na izdisju itd...

Ako ubodes auto da mu stvarno nije skidana kilometrza a da je bio odrzavan neces imati nikakvih problema, ali ako nadjes pogresan primerak onda to nece biti lepo iskustvo!

Nadam se da sam ti bar nesto pomogao
    i'm so JDM, i eat RICE everyday

<Shuto-Expressway.com> <Forum.Hondaclub.co.rs>

Comment

Hvala na odgovoru. Dosta si mi pomogao. Pre nisam ni obracao paznju na tip opreme (Authentique, privilege ...). Cuo sam da su se dizelasi kod Lagune dosta dobro pokazali. Jel ima neko mozda informacije o pouzdanosti benzinaca ?

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Samo da dodam da je Laguna prvi automobil na svetu koji je dobio 5 zvezdica na NCAP.Meni licno se vise svidja 406,pogotovo izgled i kvalitet enterijera.

Comment

• Nixazzar
          CBC Član
          • 13.07.2010
          • 32
          • Sabac (klenak

Ako laguna ima Privilege ili visi paket opreme tesko da ima kvalitetniji enterijer

Comment

• Nixazzar
            CBC Član
            • 13.07.2010
            • 32
            • Sabac (klenak

Originally posted by KilleX View Post
            Hvala na odgovoru. Dosta si mi pomogao. Pre nisam ni obracao paznju na tip opreme (Authentique, privilege ...). Cuo sam da su se dizelasi kod Lagune dosta dobro pokazali. Jel ima neko mozda informacije o pouzdanosti benzinaca ?
            2.0 IDE treba izbegavati, nema ga mnogo, ali moze da se nadje, on ima problema za ubrizgavanjem ili tako nesto, ostali su za preporuku, 1.6 mali za laguni, 1.8 taman (mada nikad dovoljno)

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

I da uzme 1.6 16v, mozda nece imati neke performanse, ali ce imati pouzdan motor
              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• zaki
                CBC Veteran
                • 01.09.2006
                • 199
                • Beograd
                • Fiat Stilo 1.9JTD

Ja bih ti preporucio Fiat Stila, odlican motor, enterijer moderan a i izgled cista petica...

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Po meni to su dva totalno različita automobila, jedina sličnost im je cena, pa pretpostavljam da ih zato porediš. Ako ti treba gradski auto uzmi Stila, ako si porodičan čovek uzmi Lagunu. U suštini dobro gledaj stanje auta i ne zaleći se. Ja sam bio jako zagrejan za Lagunu i tražio sam 3-4 meseca dok nisam našao. Za 1,5 godina koliko je kod mene ( Laguna 1.9 dci 120 ks 2002.g ) imao sam oko 500 eura ulaganja, koliko vidim kod kolega na poslu ni ovi što voze Opela i VW nisu puno srećniji po tom pitanju. Uglavno su to auta sa dosta km u točkovima, pa koga šta zapadne, Sva ta novija auta su slična ( što moj komšija kaže kao televizori, unutra je sve isto, samo je pitanje kakva će kutija da bude ). Tačno je da plastika malo krcka, pune su opreme i jako udobne. Meni se lično Laguna više sviđa, pogotovo pozicija vozača ( na Stilu kao da je sedište pomereno ka sredini auta ), ali kažem ti najbitnije je stanje auta i za šta ti auto treba ( grad ili porodični ).

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Stilo 1.9 jtd da se navozas kao covek...masine nepoderive,kakve turbine,kakvi brizgaci...juri 2004-to i mladje u sto boljem stanju...

Comment

Working...
                    X