Kakava su iskustva sa Koreancima (Accent, Lanos) ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Blackeyed
    CBC Senator XXL
    • 06.07.2005
    • 402
    • Novi Sad

Kakava su iskustva sa Koreancima (Accent, Lanos) ?

Malo sam gledao po oglasima i razmišljao šta i kako...

Pozicionirao bih se na godišta 2001-2004. Vidim da su Koreanci povoljniji od EU kola a znam par slučajeva da su ljudi bili vrlo zadovoljni sa njima.

Za moja primanja, po meri je Hyundai Accent 1.3 ili Daewoo Lanos 1.3.

Kakva su iskustva sa ovim automobilima ?
    "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons
  • APOGEE
    CBC Senator
    • 01.06.2005
    • 243
    • Beograd, Vracar

Imao sam Lanosa , limuzinu, 1,5 godište 2001 do pre godinu dana, sad je kod sina. Odličan auto, najbolji tj. najpouzdaniji motor je 1,5 sa 8 ventila. Kod nas nije nešto popularan, manje-više, svi se lože na nemce i sl, ali nije interesantan ni za lopove što meni lično mnogo znači.

Sa 86 konja, jako jepo se vozi, udoban i pregledan auto, karoserija najvećim delom pocinkovana pa ako kupuješ, proveri da nije bio havarisan jer tu onda hoce da vata rdju.

U kabini ima dosta prostora čak i za mene (195cm 95kg), gepek je nešto manji. Malo je veći potrošač goriva u odnosu na druge slične automobile pa sam bio stavio lpg, Lovato – loveco-pro i toro boca.

U principu se ne kvari, moj auto je bio prilično utegnut, vidim da se dosta ljudi na forumima žali na cvrčke i sl. Inače, u Poljskoj su sa ovim motorima taksisti prelazili po pola miliona km. Delovi nisu nešto naročito skupi.

Sve u svemu, ok auto a pogodan je za kupovinu jer je kod nas generalno podcenjen.
    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• [darkside]
      CBC Veteran
      • 19.03.2009
      • 107
      • Beograd

Posedovao sam Hyundai Accent, 2001 god. 1500cc i naknadno sam mu ugradio sekvent. Kola su sasvim zadovoljavajuća, odrađuju posao i malo toga se na njima kvari. Klimu pipnuo nisam i savršeno je radila. Jedino sam imao problema sa MAF senzorom na kraju pre nego što sam ih prodao. Taj deo (naravno) košta 250 evra, samo original, samo kod ovlašćenog servisa. Sve ostalo je funkcionisalo kako treba, jednostavno nisam uopšte razmišljao o kolima. Redovan servis se podrazumeva. Što se tiče Daewoo-a, oni su ti za klasu ispod Hyundai-a i ne preporučujem ti kupovinu.
      od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

od koreanaca, hyundai je najkvalitetniji, posle ide kia pa tek onda daewoo

Comment

• aivan
          CBC Senator
          • 28.02.2006
          • 247
          • Bograd, Mirijevo

Ćale vec nekoliko godina ganja accent-a '98. godiste - izdrzljiva raga, nema sta ... ne posustaje
          Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• radebgyu
            CBC Senator
            • 03.02.2009
            • 244
            • Beograd

Hyundai ti je kopija Mitsubishia.Motor 1.3 trosi 8,9 l plina po gradu,veliki servis 150e na 80000.
            http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

ma kakvih 150e.. delovi 50 svi i majstor toliko

Comment

• Blackeyed
                CBC Senator XXL
                • 06.07.2005
                • 402
                • Novi Sad

Hvala vam svima na odgovorima, cenim iskustva iz prve ruke a dobro je što se priče poklapaju sa onim koje sam i ja čuo, sada mi je definitivno Accent prvi izbor.
                "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• bullet
                  CBC Veteran
                  • 26.05.2008
                  • 115
                  • Beograd

Moji su 99 godine kupili novog Accenta 1.3, klot, prova verzija koja se kod nas prodavala. Neuništiv auto i Mitsubishijev motor, dušu sam mu vadio, neredovno rađeni servisi i jako loše održavan, jednom je ostao bez ulja čak . Pokvarila se za sve vreme otprilike samo lamela, prodat pre par meseci, bio na dijagnostici i motor je i dalje bio ekstra

Comment

• MagicMaster
                    CBC Član
                    • 22.01.2011
                    • 77
                    • Požarevac

Dobri su ...

Comment

Working...
                    X