Punto 1.3mjt - Clio 1.5dci - Corsa 1.3cdti

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Punto 1.3mjt - Clio 1.5dci - Corsa 1.3cdti

Izbor je sveden na ova tri automobila, za sada nebitna kilometraza, godiste i cena jer cu se potruditi da nadjem sto ocuvaniji. Kako se trazi automobil koji ce 80% vremena biti u gradu a ostalo po selima zanima me koji od ovih ima najbolji trap. Razglabano je 100X puta o Renoovom 1.5dci sa 65ks i problemima sa lukasovom pumpom ali mene zanima kako stoji on generalno u poredjenju sa Corsinim/Puntovim 1.3 motorom. Sa godisnjih ~25000km, gledam auto za najmanje sledecih 5-6 godina. Na stranu pumpe koja je ajde da kazem problematicna kod Clia, koji su jos karakteristike ovih motora?

Citam satima po internetu i koliko vidim 1.3 je jako zahvalan motor, dok kod se kod Clia samo spominje ta famozna pumpa(mada ni to nije cesto?!), a ne procitah nista pametno o drugim mehanicim karakteristikama.

Dakle ne pitam koji auto da kupim, vec ako bi neko mogao da mi malo priblizi pricu za konkretno ova tri automobila...
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Dci renoovi motori pored pumpe visokog pritiska imaju problema i sa diznama i turbo punjacem...1.3cdti u corsi i 1.3mj u puntu su fiatovi dizel motori koji su u potpunosti identicni...trapovi su izdrzljiviji na corsi i puntu nego na cliu...corsa je mozda sveukupno gledano najkvalitetniji automobil od navedenih,pa zatim slunto i na kraju clio...

Comment

• samsung
      CBC Veteran
      • 09.04.2005
      • 107
      • Banovci Dunav

Za 140.000km a cliom dci nisam imao problema ni sa pumpom ni sa diznama a ni sa trapom....ne moze se reci generalno za sve renoe clio da imaju taj problem....pojedinacno da....

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Druze,ako ti ne pravi nikakve probleme,nemoj ga prodavati...vozi i uzivaj,znam da su izuzetno mali potrosaci...

Comment

• kamango
          CBC Senator
          • 31.05.2009
          • 205
          • KS-BG

Ja na kraju kupih Corsu ali 1.7di. A zasto, jer nadjoh jednu od prvog vlasnika, koja je odrzavana u ovlascenom servisu. Super ocuvana, doduse 2002 ali presla 110k km. Osrednja oprema ali rekoh eto nema veze u odlicnom je stanju. Pored toga, potrosio sam dosta manje nego sto sam planirao. Auto jeste tromiji i nesto sporije od konkurencije ali sam se brzo navikao...

Sutra kod majstora menjam sve zivo, veliki-mali servis, diskove, plocice, paknove u dobosima, vodenu pumpu... Vracam fabricku muziku, stavlja se alarm i samo gume za nekih mesec dana i to je to. Ja zadovoljan.

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

kako tromiji? Zar nema taj auto 100ks?
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• kamango
              CBC Senator
              • 31.05.2009
              • 205
              • KS-BG

Ovo je najsocijalnija verzija,1.7 di ima 65ks i 130nm,1.7 dti 75ks i 165nm,1.7 cdti 100ks 240nm, 1.3cdti 70ks i 170nm.... Razmisljam da mi neku prearadi mapu, nebitni su mi konji vec bih malo da razvucem krivu obrtnog momenta, da krece nesto ranije...

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Cestitam na kupovini,navozaces se ti sa tim motorom...samo da si uzeo 1.7dti isuzu to bi bio pravi pogodak...u pravu si,treba malo da ga chipnes,stvarno je trom...ajd da te u zdravlju sluzi pa da ga predstavis u novoj temi...pozz

Comment

Working...
                X