Astra G ili Focus ili Ibiza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bora bora
    CBC Član
    • 22.08.2010
    • 13

Astra G ili Focus ili Ibiza

citam forum i vidim da su dizeli dosta osetljivi [tdci i dti manje vise, jtd i dci me ne interesuju], konkretno kod focusa 1.8 tdci i astre 1.7 dti...a bas sam planirao nekog dizela da uzmem a sad se vec dvoumim, pa s obzirom da prelazim oko 15 000km godisnje, i da sam do sada vozio iskljucivo benzince, i da plin ne dolazi u obzir, ne znam da li se isplati dizel zbog dizni i ostalih osetljivih delova...vozim hyundai coupe 1.5 gt i sasvim sam zadovoljan, tako da bi mi neki 1.6 benzinac vrsio posao... i da je jeftin i lak za odrzavanje...sta mi vi savetujete? hvala unapred na odgovorima
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Focus 1.6 benzinac je sasvim korektan auto i nije previše skup za održavanje.

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Fokus 1.8 disel,ustedice ti za godinu dana kompletan remont pumpe i dizni a onda si miran. Za ostalo nema sta da brines,odrzavanje je dosta jeftinije nego li kod benzinca....ne zaboravi da benzinac trosi svecice,benzinsku pumpu,l sonde,bobine.Astre imaju bolju limariju,ali je veci ugodjaj voznje u fokusu i nesto je i jeftiniji pri kupovini.

Comment

• ackoz
        CBC Početnik
        • 18.09.2011
        • 1
        • novi sad

Definitivno Astra

Ne znam, čini mi se da je Seat nekako mali, okej za gradsku voznju, ali što se tiče kvaliteta ja glasam definitivno za Astru!

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Ako ces da vozis iskljucivo na benzin,onda astra 1.6,ali juri twinport,mnogo manje trosi od obicne 1.6 16v,a i nema problema sa potrosnjom ulja...sa odrzavanjem nemas problema,to je klasika...focus 1.6 je takodje dobar auto,mada ukupno gledano,mozda je astra za nijansu kvalitetnija,a on je zabavniji za voznju...od diesela,poslusao bih Tecu,focus 1.8 ali da gledas samo tddi,tdci bih izbegao,skuplji je za odrzavanje i ima osetljivije dizne...moze i astra diesel,1.7 dti,pa da je chipujes(posto vidim da vozis hyundai coupe)ili 2.0dti 101ks,koja je mozda i prava mera za ovaj auto,ali je malo zednija...ibiza je manje vozilo u odnosu na astru i focusa i nju ne bih poredio...nisi spomenuo,ali ako ces najbolji diesel u toj klasi onda golf 4,1.9tdi 90hp

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Svi automobili koje si pobrojao su ista klasa. Potrosnja, cena odrzavanja, ponasanje na putu, ma nijanse samo...

Gledaj svaki a biraj onaj koji ima manje od 500.000km, kome nije balava turbina, kome nije pun interkuler ulja, kome radi klima... Biraj auto koji najbolje izgleda, najbolje se ponasa i najmanje potencijalnih problema ima.

Sve te automobile sam imao u garazi, najinteresantniji enterijer ima fokus, najlakse se dolazi do delova za astru 1.7 jer ih ima puno. Astra 2.0DTI 16V mi se smucila (ova je presla boga oca). Cedio sam ulje iz interkulera a vlasnik se tesio da su to samo gumice...

Racunaj na 50.000km godisnje pa pomnozi sa godinama i dobijas da su neka 2000 do 2001 godiste tu na oko 500.000 km +-...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• bora bora
              CBC Član
              • 22.08.2010
              • 13

hvala vam puno na odgovorima, mogao bi i golf 4 da upadne kao opcija, posto devojka ima 1.9 tdi i ide mnooogo bolje nego ortakova astra 1.7 dti...u tom slucaju suzavamo izbor na golf4 1.9 tdi kao rezervu posto trenutno nemam dovoljno $$ za njega, focus 1.8 tddi i astru 1.7 dti

Comment

• hansf
                CBC Član
                • 01.08.2009
                • 68
                • Ns
                • Stilo MW MJet

Pa, najbolji dizel si u startu izbacio....Stilo JTD je najmanje je osetljiv po pitanju goriva i slicnih sr*nja tako da na njemu ce tesko da ti se desi remont pumpe i dizni za razliku od astre i focusa, naravno ako ne kupis neku isluzenu neodrzavanu kantu, ali to vazi za svaki auto.... Tako da je moj savet da se onda drzis stare skole tj. golfa\skoda Seat TDI...Pozzz.
                Yugo- Das auto....

Comment

Working...
                X