BMW e-34 ili MERCEDES w124 e klasa dizel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jocker
    CBC Član
    • 14.02.2011
    • 30
    • Bg

BMW e-34 ili MERCEDES w124 e klasa dizel

Dvoumim se izmedju ove 2 marke i modela. U pitanju su sledeci motori kod mercedesa 2.5 TD, a kod bmw TDS. Godista automobila su sto mladja, znaci `95-`96-ta zadnje serije. Ako su dobri tesko ko ce da ih proda, a mozda i istrci neki . Auta za koju godinu ce biti punoletna i toga sam svestan. Ono sto sam proguglao i video po oglasima je to da mecka sa pomenutim motorom postoji u verziji sa plasticnom i metalnom usisnom granom pa me interesuje ima li tu neke bitne razlike? Sto se tice bmw pronasao sam nesto sto mu navode kao problem 4-ta dizna i da mu se istegnu 2 lanca pa onda otezavaju paljenje???

Takodje bih vas zamolio da svi vi koji ste imali bilo kakva iskustva sa takvim autima date svoj komentar i savet u smislu prednosti i mana pomenutih agregata. Limarija, udobnost, komfor, oprema i sl. manje vise me interesuje (to je kod svabe OK) bitniji su mi agregati, tj. kako su se oni pokazali u eksploataciji i za koji biste se vi odlucili. Unapred hvala.
  • kd23se4
    CBC Član
    • 06.03.2008
    • 34
    • Beograd

Odg: BMW e-34 ili MERCEDES w124 e klasa dizel

Taj BMW Motor se inace nalazi i u Opel Omegi 2.5 TD, pa sto se samog motora tice mogu da se koriste i njihova iskustva.

Pozdrav,

Comment

• Desmo
      CBC Senator
      • 27.06.2010
      • 280
      • Vrsac
      • VW Mk2 1.8

Nadjoh ovo na jednom forumu:

The M-B is a better built car and will rust less over time. The BMW is a better drivers car, cheaper to run and maintain along with a more enjoyable ride. For a long term affair the M-B is a better buy, if you can find one.....the BMW however will make you smile more and bring you greater pleasure.

Šta kaže:

Mečka je bolje konstruisana i manje podložna koroziji. BMW je bliži vozaču, jeftiniji za vožnju i održavanje kao i lepši za vožnju.

Dugoročno gledano, Mečku je bolje kupiti, ako možeš naći neku, međutim, BMW će ti naterati osmeh na lice i doneti više zadovoljstva.

Moje mišljenje je da nećeš pogrešiti bilo da uzmeš BMW ili MB.
      Aspirazione naturale!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

MB bez dileme, sto se mene tice kada je u pitanju ovaj odabir dizela.
        Razlog, MB je 5 cilindara, proveren motor. BMW ima dugacku glavu sa 6 cilindara, ranija verzija je bila problematicna sa glavama motora, VW sa 6 cilindara je problematican sa glavama, MB takodje je imao visi rizik sa glavama za 6 cilindara.

I MB i BMW sto se korozije tice zalaze u godine gde ih ona napada, oba su pravljena od nemackog celika sto niej optimalno sa te strane.

MB ima kod nas svoju firmu, i generalno MB ima daleko bolje resurse nabavke rez delova i odrzavanja ovde u smislu da je skoro pa sve dobavljivo (i za mnogo starije modele i serije).

Kao sto je receno BMW je konstruisan da pruzi specifican ugodjaj vozacu.

Jos jedna stvar, BMW je po mom utisku prilicno manji auto iznutra (sto je i inace dugo godina bila situacija sa raznim modelima) sto se tice raspolozivog prostora u smislu osecaja ugodnosti boravka.

Dakle, ako je komfor bitan faktor MB je opet moj izbor.

Sa druge strane, MB ima odavno zastareli sistem upravljanja sa puz prenosom koji zahteva privikavanje u voznji, tj MB se vise vozi kao brod (takva osecaj, volan je jako spor) dok je BMW sa zupcastom letvom sto je daleko bolji osecaj za volanom.

I MB i BMW su relativno slabo standardno opremljeni (kao tipicni nemacki automobili) pa treba potraziti primerak koji je prvi vlasnik narucio sa bogatim spiskom dodatne opreme (od grejanja sedista do blokade diferencijala a sto je jako pozeljno s obzirom na zadnji pogon kod oba).

Ja bih kada bih imao potrebe odabrao bilo koji od ta dva, oba su odlican odabir i imaju moguci dugi resurs, tj barem 500.000km upotrebe uz iole nekakvo odrzavanje.

Iznete razlike nisu velike da bi imale bitnog uticaja na odabir, ali ja bih za nase prilike radije MB ako se nadje sa manje od 300.000km i poznatom istorijom odrzavanja ( a sto je jako tesko, ko ima dobar komad bilo MB bilo BMW zapravo i nema razloga da ga proda).

Oba modela su bolja nego gomila danasnje produkcije, ukljucivo i danasnje modele.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Sve,sve,ali cinjenica je da za E34 mozes i na trafici naci delove, sto polovne sto nove, po relativno smesnim cenama.
          A taj dizel primerak sa manje od 300.000 km ces naci nikad.
          Sve u svemu, BMW E34 TDS je jedan od najomrazenijih starijih bmw-a, jer iskusni ljudi kazu da je to ekstra motor dok je sve kako treba, ali jednom kada pocne da pravi probleme, mozes da se obesis pored njega. Ostalo je vrlo kvalitetno i dugotrajno.

Savet:kupi benzinca sa plinom. Bar sto se tice bmw-a.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

...uzmi mecu...

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Obadvojica su najverovatnije pri kraju sa motorima...BMWov motor je dosta skuplji za opravku.MB turbo,papreno skupi klipovi,na odpadima ih nema,nema nigde polovne bosch pumpe za njega,a najverovatnije da je i ona pri kraju.Reparacija iste skupa.Ako omane regulacija pritiska turba,ode motor opet.Obican 2.5disel doosta jeftiniji za reparaciju,delova po odpadima ima...

Comment

• Alien108
                CBC Veteran
                • 03.06.2008
                • 129
                • Beograd

Kao korisnik oba modela, pri tom odmah napominjem nisam koristio E34 sa tds motorom već sa M20 2 l malim benzinskim šestakom i W124 250D (OM602), sada trenutno W124 sa benzinskim šestakom M103 glasam za W124.

Razlog je kvalitetnija i u konstruktivnom smislu naprednija karoserije, subjektivno i objektivno veći-komforniji enterijer (naročito u karavan izvedbi), robusniji i manje zahtevni dizel agregati (naroćito bez turbine) i konačno veći izbor obzirom na broj prodatih primeraka u smislu delova i servisne podrške.

/sw brick/
                E34 nema zupčastu letvu volana već identičan sistem mercedesovom samo je glava upravljača umesto na krak šasije kao kod W124 smeštena na subšasiju ogibljenja. Uz to Mercedes ima čak i manji put volana od tačke do tačke u odnosu na BMW ali i određenu tromost u neutralnom položaju.
                Činjenica je da BMW-ov upravljač daje za nijansu više informacija ali u normalnim uslovima vožnje kada se ne traže limiti razlike su veoma male i oba automobila se odlično ponašaju u smislu upravljivosti. Kada se poteraju veoma brzo Mercedes se činiji u krivinama nepreciznijim i težim (iako je lakši po masi) zbog svog tradicionalno mekšeg trima ogibljenja.

Lično smatram da ogibljenje BMW-a bolje upija grube nepravilnosti na putu zbog konstrukcije prednjeg trapa (tanja balans štanga mekše toleriše) ali to plaća manjom izdržljivošću i obično stradaju veliki silen blokovi na gornjim ramenima (nisu skupi i lako se menjaju).
                Opet lično iskustvo, Merc je sveukupno spokojniji-relaksiraniji prevoz, naročito na dugim trasama (automatska transmisija je samo plus i kod Merca poželjna opcija jer manuelna nije prići BMW-ovoj, naročito kvačilo).

Delova ima za oba modela i polovnih i pored originalnih onih drugih po pristupačnim cenama.
                Greške nema koji god da se pazari pod uslovom da je zaista dobar u protivnom teško da će pružiti ono šta se od njih očekuje, a takvi primerci tog godišta kod nas mislim da nisu ispod 4.000! Zato oprez i stručno lice na procenu jer naknadna ulaganja ukupno mogu lako dostiči četverocifrene iznose, Evrova naravno!!!.

Iz posta se ne vidi motiv u smislu planiranog ili najčešćeg načina upotrebe ali ni Audi tog godišta nije za ignorisanje, ako je potreban veći prostor onda definitivno W124 karavan je jedan od najboljih kada su u pitanju nemci.

Kako bilo, Sretno!

Comment

• Jocker
                  CBC Član
                  • 14.02.2011
                  • 30
                  • Bg

Originally posted by sw.brick View Post
                  Oba modela su bolja nego gomila danasnje produkcije, ukljucivo i danasnje modele.
                  Ovo sam ocekivao da ce neko reci jer je u neku ruku to tako. Koliko vidim misljenja su podeljena, a i kako ne bi kada su MB i BMW veciti rivali na polju auto industrije. Sto se tice kilometraze za ista, mislim da ni jedan ni drugi nemaju manje od milionceta na cajgeru.
                  MB sa 2.5 obican dizel, onda bolje peske da idem, 90ks za mene je zaista malo, a i vozio sam se jednom prilikom u takvom . Nisam neki trkac, porodican sam covek ali od auta zahtevam da prilikom preticanja drugog vozila to odradi valjano i u slicnim situacijama. Bas iz tog razloga sam pitao za misljenje 2 pomenuta modela, jer MB td sam jako malo vidjao dok BMW tds vidjam na svakom cosku.

Nije mi problem uzeti jedan od ta 2 i sa losim motorom ali znam da cu ga ja srediti kako valja (planiram da auto bude kod mene minimum 5 godina) , para za to imam. Licno bih uzeo BMW u karavan verziji, a MB iskljucivo u limuzini. Moj glas bih isao za BMW, ali opet ta mecka...ni tamo ni ovamo u izboru za oba.

Comment

• AreOut
                    CBC Senator XXL
                    • 22.07.2006
                    • 590
                    • Zabjelo

bio bi lud da ne uzmes ovo (naravno ako je auto dobar), sto se BMWa tice mnogo je bolje 300.000 km na benzin/plin nego naftu..pogotovo ovu nasu naftu u koju svasta sipaju kao sto i sam vidis
                    http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Jocker
                      CBC Član
                      • 14.02.2011
                      • 30
                      • Bg

Ovako nesto sto se tice BMW http://www.mojauto.rs/polovni-automo...W_525_1996_god, skrt je jer nema klimu ali da se i to srediti,
                      a za mecku http://www.polovniautomobili.com/ogl..._benz_e_250_d/

Comment

• alaza
                        CBC Član
                        • 30.11.2007
                        • 96
                        • tamo negde

Moj glas ide za BMW po mogucstvu da bude karavan, mada bi ja na tvom mestu uzeo e-36 sa tim motorom (ima malo razlike u motoru plasticna usisna grana, i ako se ne varam turbina ili bos pumpa ima veci F-i, modeli posle `96-`97 zadnje serije), auto izgleda lepse kako spolja tako i unutra.

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

E36 je verovatno najnekvalitetniji bmw, mnoooogo nekvalitetniji od E34.
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Re: BMW e-34 ili MERCEDES w124 e klasa dizel

ne treba ti "verovatno"
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• alaza
                              CBC Član
                              • 30.11.2007
                              • 96
                              • tamo negde

Petarda je petarda i to stoji, ali se ne bih slozio da je e-36 toliko los. Mozda sam ja imao dobar primerak pa na osnovu toga dajem svoj sud, mada nisam nesto primetio da se ljudi u velikom broju zale na njega, svako je zadovoljan ko ga ima. Ipak ni jedan auto nije savrsen, svakom nesto fali.
                              Ali da tema ne ode u pogresnom pravcu opet napominjem moj glas ide za BMW.

Comment

Working...
                              X