Peugeot 406 2.0 hdi???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • faraon
    CBC Član
    • 05.07.2011
    • 14
    • Zemun

Peugeot 406 2.0 hdi???

Sta mislite o ovom automobilu? Kakva su iskustva? Vrline i mane?
    Koji motor izabrati, da li onaj od 80ks ili onaj od 110ks?
    Znam da onaj od 80ks nema plivajuci, a Fap filter nemaju ni jedan ni drugi (imaju ga samo pojedini od 110ks). Uzeo bih taj od 80ks ali sam cuo da je to slab motor za taj auto i da se cesce kvare, e sad...da li traziti ovaj od 110 ali bez Fap filtera ili ipak ovaj od 80ks ???
    POZDRAV SVIMA
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Odg: Peugeot 406 2.0 hdi???

Udoban i prostran auto sa kvalitetnim enterijerom i limom.Mana mu je protokomer,egr ventil i bosch pumpa koja posle 300kkm hoce da izgubi pritisak.motor od 80ks u njemu ne postoji,ima od 90ks i 110ks 2.0hdi.

Comment

• faraon
      CBC Član
      • 05.07.2011
      • 14
      • Zemun

Tacno, 90hp i 110hp Najvise zabune mi pravi razlika izmedju ova dva motora, neki kazu jedno, drugi drugo...

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Sto se tice zamajca na verziji od 110ks,moze tu lepo bez budzenja da se stavi i obican sa verzije od 90ks ali moraju i srafovi i korpa i lamela.Igrom slucaja prvi komsija ima karavana od 90ks a drugar mi ima istog takvog karavana ali 110ks pa sam vozio oba.Razlike u ubrzanju ima ali ne toliko drasticne a i potrosnja im je manje-vise slicna.Isao sam u Crnu Goru sa ovim od 110ks i prosek je bio 5,2l/100km a drugar kaze da mu po BG-u sa klimom trosi 7-8l.Sa ovim od 90ks isao sam do Cacka i nazad do BG,nije bilo guzve u saobracaju i bas sam hteo da vidim kolika ce biti potrosnja bez naglih ubrzanja,preticanja i strogo postovanje ogranicenja brzine i zapanjio sam se jer je prosek izasao ispod 4l/100km.
        Pri kupovini obrati paznju i na remenicu radilice jer hoce i ona da rikne a nije jeftina i provalices tako sto se cuje kako lupa i skripi.
        Srecno

Comment

• Milenko
          CBC Član
          • 11.11.2008
          • 75
          • Beograd
          • Reno Megan 3 1,5 dci

I ja vozim 406 HDI 90 KS . dvanaesta godina 200.000 km sasvim solidan auto .Mehaničari kažu da je dobar za popravke.
          Nije bilo većih kvarova.

Comment

• faraon
            CBC Član
            • 05.07.2011
            • 14
            • Zemun

Hvala na odgovorima... Zapravo ja sam prvo odlucio da uzmem taj od 90hp (zbog plivajuceg, fap-a...), ali mi je jedan prijatelj koji je inace radio u servisu rekao da su ti od 90hp manje pouzdani i vise se kvare od ovih od 110hp...to mi je stvorilo veliku dilemu pa otuda i ova tema ... Ako jos neko ima bilo kakvih iskustva sa ovim autom nek pise

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Nije mi jasno sta se vise kvari kod 90ks kada su to identicni motori? Jedina razlika je sto 110ks ima taj famozni zamajac i varijabilnu turbinu.Ovaj drugar sto vozi taj od 110ks imao je na 300hkm problem sa ogromnom potrosnjom ulja i kada smo otvorili motor jedino su vodjice ventila imale veliki zazor a blok je kao nov.Sve u svemu uradili smo glavu i reda radi zamenili karke,lezajeve,semeringe,dihtunge,filtere i ulje.Sve zajedno 350e i sad posle 10hkm kada smo menjali ulje,koliko smo sipali toliko smo ispustili.
              Jos nesto,ako si u mogucnosti pre kupovine otvori kuciste filtera nafte jer kao sto sam rekao hoce da oslabi pritisak pumpe pa da nece da upali a to ces videti ako u filteru nafte ima sitnih opiljaka,tada ne kupuj auto.

Comment

• svarglic
                CBC Senator XXL
                • 30.10.2007
                • 396
                • Novi Sad
                • golf 4 TDI

Identicni su motori Ali je ubrizgavanje drugacije,90 konja ima bochs a 110 ima I simens I bosch treba obratiti paznju u svakom slucaju bolje je bosch,pumpa visokog pritiska jako retko crkava,cesce crkne regulator pritiska. Oba su malo veci potrosaci u gradu I do 8-9 l.skoro svaki hdi ima opiljaka u filteru nafte zavisi samo koliko,to ne treba da ti bude neko merilo,auto kao auto je ok I dosta je udoban neces imati vecih problema ako je iole ocuvan, protokomer najcesce crkava ako popije vodu treba obratiti paznju kako stoji crevo na kucistu fil. Za vazduh
                VTS
                Originally posted by QV lale
                Jos jedan....
                Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
                where real Saxomans live...

Comment

• [darkside]
                  CBC Veteran
                  • 19.03.2009
                  • 107
                  • Beograd

Mogu da ti kažem moja iskustva. Ja sam gledao da kupim ista kola, i na kraju sam kupio... NISSAN Almeru

Dakle, ta kola su stvarno bila dobra i važila su za jedan od boljih Peugeot-a na tržištu. Probna vožnja svih u koje sam seo je bila izuzetno udobna, menjač im je mekan, oni sa 110 KS vuku kao ludi kad se upali turbina. Problem je u tome što (citiram majstora) "to su ti kola čije je vreme prošlo". Svaka 406-ica u koju sam seo je bila KRŠ, i to kakav! Raspad sistema bi bila blaga reč. Rađeno im je sve što možeš da zamisliš, kilometraža na dizelima je minimum 400,000 km itd. Naravno, svi su imali 120,000 km na satu, bili su doterani i upicanjeni za prodaju. Moj ti je savet, nađi kola od nekog koga poznaješ, a po mogućstvu od lizing auto-kuća. I tamo ima svega i svačega, ali može se naći dobra kupovina i znaš šta je sve rađeno, gde je rađeno i kilometraža je garantovana.

95 % kola koja se ovde prodaju po oglasima koja su u nižem cenovnom rangu su totalno smeće. Zato idi sa majstorom za ta kola koja hoćeš da pogledaš, auto placevi ti daju da ih razgledaš do mile volje na placu. Dobar majstor će ti mnogo pomoći.
                  od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

I sta si ti sad njemu preporucio? Da ne uzima 406 jer su mnogo presli? Kao da takav nije slucaj i sa ostalim dizelima iz inostranstva? Naravno da treba da pregleda auto, ali izbegavati 406 koji je solidan auto zbog toga sto je jako tesko naci dobar primerak malo je bezveze. I ja bih ovde jurio 110ks jer se ipak oseti razlika u odnosu na 90ks, a plivajuci zamajac nije stvar koja crkava svaki cas.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Taj auto trosi malo vise nego sto treba,a 90ks je po mom misljenju premalo za taj auto...usput tromiji je od konkurencije...ne znam koliko novca imas,ali ja bih pre uzeo passata 1.9 tdi od 90ks ili golfa 4-ku sa istim motorom iako je niza klasa...umesto tog peugeota,razmislio bih o volvu s-40 1.9dizel ili jos bolje benzincu na plin

Comment

• faraon
                        CBC Član
                        • 05.07.2011
                        • 14
                        • Zemun

Kupio sam 406-cu 2003 ristajling od 110ks, bez FAP filtera...Auto nije iz oglasa sa interneta. Vodio sam majstora i on ga je detaljno pregledao. Auto je po njegovom misljenju u solidnom stanju i nije "odvaljen od zivota" Naravno potrebno je odredjeno ulagajnje ali sve u svemu ja sam zadovoljan. Auto je zaista udoban (mnogo vise od VW koje sam ranije vozio a koji su zaista precenjeni), ubrzava dobro, ima lepu unutrasnjost, dosta opreme i nije veliki potrosac - to mi je prvi utisak...Auto je zaista za svaku preporuku, pogotovo ako se pronadje ocuvan primerak... E sad, moram da napisem nesto i o tome, mozda nekom bude koristilo Gledao sam sa majstorom (koji mi je dobar prijatelj) bas dosta automobila...Ljudi, zaista je strasno sta se sve kod nas prodaje, kakve sve usminkane olupine... Svako moze na internetu da pogleda cene automobila u stranim drzavama, nek od cene ovde kod nas oduzme cenu carine i poreza, prevoz, zaradu dilera i nek onda vidi kakvi se automobili prodaju tamo za te pare. To su sve lesevi koji su za 6-7 god. presli vise od 350.000k ili koji su osteceni. Dobar auto u inostranstvu nije uopste jeftin...Znam da nisam otkrio nista novo, ali mozda ce nekom "laiku" ovo koristiti ako je u odredjenoj dilemi... Ko kupuje auto, obavezno neka vodi sa sobom pouzdanog majstora i nek pregleda sve zivo na autu, tesko je naci dobar auto ali nije nemoguce POZDRAV SVIMA

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Neka ti je sa srecom da te u zdravlju sluzi...dobar auto je skup i ovde i u inostranstvu...

Comment

• faraon
                            CBC Član
                            • 05.07.2011
                            • 14
                            • Zemun

Hvala puno. To sam upravo i hteo da kazem...U ovoj nasoj siromasnoj Srbiji mnogo, mnogo, mnogo je uvezenih krseva...Ko uvozi gleda samo svoju zaradu a tu je racunica jasna (vec sam rekao kako moze to da se proveri)...DOBAR AUTO SE NE MOZE KUPITI ZA MALE PARE

Comment

Working...
                            X