U velikoj sam dilemi.
Ukoliko ne pronađem posao u nekoj firmi do kraja godine bih otišao u taksiste i postavlje se pitanje koji auto izabrati, a da je do 3 000 e.
Da li ići na Astru 1.7( Corsa B ) dizel '96-'99g ( nebitno da li je karavan ili ne )
ili neki manji noviji dizel tipa Punto sa JTD od 80 ks.
U igri su i fiatovi JTD motori od 110 ks u Bravi, Marei ili Multipli zbog 6 sedišta.
ili pak neka starija Folcika ili Seat sa 1.9 TDI motorom
Ne odbacujem ni novije ( '01 - '03g )benzince koji malo troše ( oko 5-6 lit u mešovitoj vožnji )
Punto sa 1.2 benzincem i 16 v
Clio 1.2 isto sa 16 v
Pežo 1,4
Dačia 1.4
Bitno je da lako nosi 5 osoba od 100 kg plus nešto tereta.
Poered mala potošnje veoma bitna stavka je cena održavanja.
Koliko sam istraživao tu je sa cenama najpovoljnije Fiat, uglavnom Punto jer se proizvodi u KG, odnosno biće i domaćih delova.
Ukoliko grešim ispravite me.
Otvoren sam i za neke druge opcije.
Ukoliko na forumu ima taksista voleo bih posebno da čujem njihova iskustva.
Svako dobro želim svakome ko ima volju da mi pomogne pri odluci.
Ukoliko ne pronađem posao u nekoj firmi do kraja godine bih otišao u taksiste i postavlje se pitanje koji auto izabrati, a da je do 3 000 e.
Da li ići na Astru 1.7( Corsa B ) dizel '96-'99g ( nebitno da li je karavan ili ne )
ili neki manji noviji dizel tipa Punto sa JTD od 80 ks.
U igri su i fiatovi JTD motori od 110 ks u Bravi, Marei ili Multipli zbog 6 sedišta.
ili pak neka starija Folcika ili Seat sa 1.9 TDI motorom
Ne odbacujem ni novije ( '01 - '03g )benzince koji malo troše ( oko 5-6 lit u mešovitoj vožnji )
Punto sa 1.2 benzincem i 16 v
Clio 1.2 isto sa 16 v
Pežo 1,4
Dačia 1.4
Bitno je da lako nosi 5 osoba od 100 kg plus nešto tereta.
Poered mala potošnje veoma bitna stavka je cena održavanja.
Koliko sam istraživao tu je sa cenama najpovoljnije Fiat, uglavnom Punto jer se proizvodi u KG, odnosno biće i domaćih delova.
Ukoliko grešim ispravite me.
Otvoren sam i za neke druge opcije.
Ukoliko na forumu ima taksista voleo bih posebno da čujem njihova iskustva.
Svako dobro želim svakome ko ima volju da mi pomogne pri odluci.
Comment