Trafic, Vivara, Master, Peugeot boxer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki 01
    CBC Početnik
    • 12.10.2011
    • 4
    • Ljubljana

Trafic, Vivara, Master, Peugeot boxer

Planiram da kupim kombi u dilemi sam izmedju Trafica,Vivara,Mastera, Peugeot boxer. Zanima me da li neko ima iskustva sto se tice ovih modela po pitanju izdrzljivosti,udobnosti i održavanja.

Pozdrav i hvala
  • Boki 01
    CBC Početnik
    • 12.10.2011
    • 4
    • Ljubljana

Odg: Trafic, Vivara, Master, Peugeot boxer

Zaboravio sam da naglsim da mislim na putnicke verzije tih modela

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

U firmi imam Vivara i Trafica, isto su godište, Trafic sa malo manjom kilometražom (vivaro 140k, trafic 110k). Vozila su identična, sem maske napred i znaka nazad. U oba je Renault motor 1,9 dci od 74kw. Lepo ide, po gradu potrošnja oko 8,5 lit, tih, miran i bez većh problema sa motorom kao i sa celom motornom grupom. Trap može da bude problematičan ako se vozilo pretovara. Nosivost mu je zvanično 1030 kg, može da poveze mnogo više, ali iz iskustva mislim da neke stalne težine tereta ne bi trebalo da budu preko 800-900kg. Ukoliko se mnogo tovari stradaju silen blokovi, amortizeri i kugle.

Ukoliko te zadovoljavaju gabariti i dozvoljena nosivost, odlična su vozila. Lep za vožnju, pregledan, u gradu dovoljno mali za ulazak na svaki parking, i udoban za duža putovanja.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Od gore navedenih vozio sam samo Boxer i to sve 3 generacije.Posto pretpostavljam da ciljas na zadnji model mogu ti reci da ima 2 motora u ponudi i to Fordov 2.2hdi sa 100ks i 5 brzina i 120ks sa 6 brzina.Startan u obe verzije i mali potrosac od 6,5 na otvorenom do 11 u gradu.Jedina mana u voznji je sto kad je bas natovaren nema snage uz brdo tj. oseca se nedostatak snage.Svakodnevno vozim verziju 3.0hdi sa 160ks i 6 brzina (Iveco motor) i jedina mana mu je potrosnja koja ide od 10 pa do 20l zavisno od opterecenja ali ja ga vozim na slep sluzbi gde uglavnom vucem 3 automobila prosecne tezine oko 1300kg i prikolica od 1000kg i nikad mu ne nedostaje snage,uvek vuce kao besan.Za 3 godine i 200hkm na njemu je fabricko sve sem diskova (prvi put zamenjeni na 150hkm) i plocica.Trapovi,motor,menjac,elektronika-nikad nista.Ukoliko uzimas 2.2hdi uzmi 2010god ili mladji jer prve serije imaju problem sa diznama (cca 500e/kom) koje vec na 50hkm znaju da bace takav mlaz da ti preseku klip kao hidro jet.

Comment

• Boki 01
          CBC Početnik
          • 12.10.2011
          • 4
          • Ljubljana

Pozdrav i hvala, Sto se tice Boxera mislio sam da je sa mnogo vise mana, nazalost tu jacu verziju nemam u ponudi.Ova slabija varijanta i taj problem sa diznama otpadaju. Razmisljam o Traficu ili Vivaru ali nista ispod 2.5 i 146 KM koje sam nasao u ponudi. Reno master mi je nekako supalj i deluje mi jako losa zvucna izolacija unutra, isto kao i u sprinteru.
          Cuo sam da se ovaj nov Ford tranzit pokazao dobro, razmisljam i o toj varijanti. Ako imas nekog iskustva sa tom markom bio bih ti zahvalan za informaciju kao i svima ostalima.

Hvala unapred svima

Comment

Working...
          X