Seat Leon 1.6 16V ili Opel Astra G 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZION
    CBC Početnik
    • 07.11.2011
    • 4
    • Beograd

Seat Leon 1.6 16V ili Opel Astra G 1.6 16V

Ljudi trebala bi mi mala pomoc u izboru pri kupovini automobila. Imam u ponudi jako lep i ocuvan Leon 2001 godiste od pouzdanog prijatelja koji uvozi kola iz Nemacke.
    Sa druge strane, kolega prodaje Astru G u istom godistu, ali je ona uvezena 2008 iz Italije i provereno odrzavana korektno i redovno. Oba automobila su u cifri oko 4000EUR.
    Bio bih zahvalan na misljenjima u vezi motora oba modela, potrosnji, ugradnji plina, cenama servisa i delova. Hvala unapred.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Seat Leon 1.6 16V ili Opel Astra G 1.6 16V

Kad su bili novi, nisi mogao da pogrešiš, bilo koji da uzmeš. Nakon deset godina, svako vozilo je priča za sebe. Lično bih izabrao i 2.001 i sada SEAT Leon, ali bih proverio sve: prvo, stanje u kojem su sada, a potom, kompletnu dokumentaciju. Posebno Astru, jer je iz Italije.

Iako, svi tvrdo garantuju "pravu" kilometražu, za tako stara vozila ne postoji istorija, jer po pravilu ne poseduju servisne knjižice, mogao si navesti, koja kilometraža je u ponudi. Iako su dobro održavana i u dobrom stanju, cena je prilično jaka, jer je već duže vremena, ne samo trenutno, ponuda polovnjaka velika i za 5.000 evra, možeš naći polovnjaka te klase 2.005 god.

Comment

• ZION
      CBC Početnik
      • 07.11.2011
      • 4
      • Beograd

Franjo hvala na savetima, Astru je uvezao kolega licno od coveka iz Italije sa 90000km, sada je presla 145000km. Leon je presao 150000km i ima servisnu knjizicu iz Nemacke. Ja se najvise dvoumim zbog manje popularnosti i zastupljenosti Seata od Opela, sto ce reci tezeg nalazenja polovnih delova, opreme, skupljih majstora itd. A i o tom 1.6 16v VW motoru slabo sta znam. Za Opelov znam provereno da je kolega od 2008god. radio samo redovan servis, jednom servisirao klimu i ocistio EGR ventil. Pozdrav.

Comment

• nikaragva
        CBC Senator XXL
        • 03.06.2008
        • 521
        • B. Palanka
        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Gledao sam jednom neku listu pouzdanosti vozila, i astra G je bila na 12om mestu, ako ti to ista znaci, ispred su uglavnom bili neki japanci.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by ZION View Post
          ... Ja se najvise dvoumim zbog manje popularnosti i zastupljenosti Seata od Opela, sto ce reci tezeg nalazenja polovnih delova, opreme, skupljih majstora itd. A i o tom 1.6 16v VW motoru slabo sta znam...
          Ako misliš na zemlju Srbiju, u pravu si, ali u celini gledano, SEAT i ne zaostaje mnogo za Opelom. Što se tiče delova, dao si odgovor, jer se uglavnom radi o istovetnom golfovom motoru. Bar tako kaže Wikipedia!

A, što se tiče tih zvezdica, one u ovom slučaju ne znače skoro ništa, jer se radi o 2.001 godištu. Moram da se poslužim mojim aveom 2.008 godište, koji je na jedvite jade izvukao dve zvezdice, a ovogodišnje izdanje, neokrnjenih pet *****!

I da, znatniji izdaci nas očekuju, po pravilu, nakon 200 Kkm, a kome se posreći 250, pa i 300 Kkm. O izuzecima da ne govorimo.

Comment

Working...
          X