Peugeot 407, Citroen C5 ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PerkeNS
    CBC Član
    • 09.03.2008
    • 71
    • Novi Sad

Peugeot 407, Citroen C5 ?

Interesuju me kvaliteti i mane ovih vozila. Gledao sam god oko 2005. Tu su i priblizne cene. Koji motori su se pokazali dobri a koji lose, koje su im boljke, a koji kvaliteti. Dizeli me zanimaju. Voleo bi da cujem malo opsirnije iskustvo.
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Odg: Peugeot 407, Citroen C5 ?

Zavisi sta vise volis,izgled ili udobnost?
    C5 je jedan od najudobnijih automobila koje sam vozio a vozio sam bukvalno sve sto si video uzivo u Srbiji (ne hvalim se,takav mi je posao).
    Prvi komsija mi vozi C5 2.2hdi i da nije tako skupa registracija definitivno taj motor bih preporucio jer ide odlicno a trosi oko 6-7l.Neverovatno tih i udoban i nikakve sumove i zvukove ne cujes u kabiani iako ima blizu 400 000km.
    Pezoa 407 sam vozio sa svim motorima i svim nivoima opreme i kod njega bih preporucio 2.2hdi bi-turbo sa 170ks jer ide samo za nijansu slabije od 2.7 V6 Hdi a trosi neuporedivo manje.
    Medjutim kada saberes i oduzmes sve ponudjeno i cene servisa,delova i mogucih kvarova,dolazi se do zakljucka da je u tvom slucaju naj racionalnije uzeti 407 2.0Hdi sa 136ks.
    Obrati paznju na 2004-2006god na prednje kugle jer komad kosta 100e i na zvuk motora jer na leru hoce da se u pozadini cuje kao neki detlic a to je ostecena bregasta.
    Jos da dodam da 407 ima slabiju zvucnu izolaciju od C5 i mnogo tvrdje ogibljenje,kao i dugacak kljun sa malim klirensom pa vrlo lako dere po trotoarima,ivicnjacima i poszemnim garazama.

Comment

• PerkeNS
      CBC Član
      • 09.03.2008
      • 71
      • Novi Sad

Mozes mi nesto vise napisati o C5 i neki malo slabiji motor, da nije preko 2.0. Takodje me zanimaju i cene delova npr delovi trapa, set kvacila, diskovi, pakne,... najcesce stvari a i ono na sta bi se trebalo obratiti paznju bas iz tog razloga sto je skupo...

Comment

• kilimaker
        CBC Član
        • 17.02.2009
        • 31
        • PIROT

Posto te interesuju manji motori ,sasvim dovoljan je i 1.6hdi motor .Kakda se uzme u obzir da je c5 jeftiniji od P407 ,kao i mane koje vise ima pezo ,predlazem ti c5.Stim sto treba da znas da ces ga teze prodati od pezoa jednog dana ...
        Mana im je i taj famozni fap filter zbog same cene aditiva,ali ga vec imaju svi noviji dizelasi.

Comment

Working...
        X