Audi A3 ili Golf VI 1.6TDI?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Somi11
    CBC Početnik
    • 29.11.2011
    • 2
    • Pozarevac

Audi A3 ili Golf VI 1.6TDI?

Kupujem nova kola i dvoumim se izmedju Audi A3 Sprtback i Golf VI. Oba automobila imaju 1.6 TDI motor i gotovo isti nivo opreme. Razlike, po prospektima, su minimalne. Cena Golfa je najmanje 17.300e, a Audi, s obzirom da placam u kesu, bio bi najvise 18.500.

Ako zanemarimo cenu u potpunosti, koji bi mi predlozili od ta dva modela?

Hvala, unapred!
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Odg: Audi A3 ili Golf VI 1.6TDI?

Pa pazi, ako zanemarimo cenu onda nema razloga za dilemu. Audi je po poziciji unutar VW kuce pozicioniran kao premium segment i kao takav bolji od golfa. Audi bez dileme.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Somi11
      CBC Početnik
      • 29.11.2011
      • 2
      • Pozarevac

Tu si u pravu, ali uporedjujuci perfomanse, golf je bolji. isti je motor, ali je golf laksi skoro 100kg, pa samim tim i startniji i elasticniji, a i trosi manje. Pored toga, unutra su maltene isti.
      Planirao sam da potrosim negde oko 15ak hiljada na nov auto, obisao sam sve salone kod nas i stigao do golfa. Audi nisam ni razmatrao, jer sam mislio da je preskup. Medjutim, ispostavilo se da je golf na popustu 17.300e, a audi mozda i ispod 18.500e. Znaci, razlika je samo hiljadu evra, a mozda i manje.

Sutra idem u salon Audija preko puta ade, gde imaju plac polovnjaka na kome su i Audi A3 i Golf VI maltene jedan do drugog, pa cu da odlucim.

Comment

• gti16v
        CBC Senator XXL
        • 05.08.2007
        • 343
        • BGD
        • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Audi. Bez obzira što su i jedan i drugi rađeni na istoj platformi, imaju isti motor, brdo istih delova, mnogi bi rekli da je to i isti auto, A3 je pozicioniran iznad Golfa u svemu. A3 nikad do sad nije bio cenovno tako blizu Golfa ako se radi o vozilima sa istim motorima i istom opremom. Proveri cenu i tačnu opremu, a razlike u performansama i potrošnji su verovatno zanemarljive, ima mnogo podvrsta tog motora pa da ne poredim sad sve, postavi ti šta je u čiju korist ako te ne mrzi. Ako su i oprema i motori stvarno isti, nemas mnogo razloga da razmišljaš.

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Glas za audija,mada i sestica nije ni malo losa...

Comment

• VR6
            CBC Senator XXL
            • 31.10.2004
            • 512
            • Sarajevo

Golf 6 je odlican auto, u odnosu na peticu veliki korak naprijed. Motori u Audiju i VW-u jesu isti, al razlika je u mjenjacima, Audi dobija nesto krace mjenjace, zato unatoc vecoj tezini ima jednako ubrzanje. Sljedece godine stize novi A3, pa vjerujem da i to igra vaznu ulogu u kretanju cijene tog modela. Uz to, kazu da u Audiju mozes potpuno iskljuciti ESP, dok ti VW to ne dozvoljava. A mislim da ce kao polovnjak Audi drzati malo bolje cijenu od Golfa, a tu je i image, Golf govori - prosjek, Audi je nesto vise od toga...

Comment

• Delija
              CBC Senator XXL
              • 29.08.2005
              • 310
              • NS
              • plavi auto

Bez ljutnje, ali meni je A3 "Audi wannabe" koji uz to sto se tice dizajna zivi u proslom veku.
              Golf VI mi je definitivno lepsi auto, ali obavezno sa nekim normalnim paketom opreme - varijantu sa 15" celicnim, pa i alu felnama ni ne racunam.

BTW, sta se od opreme dobija za navedene cene? Cini mi se ne bas mnogo...
              Last edited by Delija; 04.12.2011, 04:19.
              Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

golf 6,po meni mnogo skladniji i dizajnerski bolje odrađen auto,najbolje da odeš u neku auto kuću koja ima oba modela pa ih direktno uporediš,naravno i nakon probne vožnje....

Comment

• maaten
                  CBC Početnik
                  • 22.11.2011
                  • 2
                  • Srbija
                  • još uvek biram

Što se svega tiče, izabrao bih A3, neverovatno stabilan auto. siguran... Samo reči hvale imam za njega. Neke kolege sa posla su ga uzele, doduše 8L šasiju, prezadovoljni su. Doduše ti bi noviji model, koji može biti samo još bolji...

Comment

• Raca962
                    CBC Početnik
                    • 06.12.2011
                    • 9
                    • beograd

Kupi polovnu Alfu 159 jtdm, 150Ks, 320Nm obrtni moment, sve imaju dovoljno opreme, uživaćeš, veruj!.
                    Alfu iz 2009 možeš da kupiš za 12.000 u extra stanju!

Comment

• vaske1
                      CBC Početnik
                      • 12.01.2010
                      • 1
                      • Lazarevac

Ma kakva Alfa,covek je pitao konkretno izmedju ova 2 modela.

Pazi,Golf 6 se proizvodi od 2008 god ako se ne varam,a Audi a3 od 2005,pa je tako Golf malo tehnicki ispred Audija ciji novi model izlazi sledece godine.Sto se tice cene razlika jeste mala,a Audi je dosta bolje drzi.

Comment

Working...
                      X