Saab 93, 150 ks,dizel,da ili ne? ;)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rade1
    CBC Početnik
    • 09.11.2010
    • 5
    • Beograd

Saab 93, 150 ks,dizel,da ili ne? ;)

Zanima me ovaj automobil, al naravno ne znam nista o njemu, samo cujem komentare da je skupo odrazavanje i to od ljudi koji ga nisu vozili vec samo culi price, uopste sve o kolima me zanima,kakav je motor 1.9 tid, koje prednosti ima a koje mane, hvala puno
  • Rade1
    CBC Početnik
    • 09.11.2010
    • 5
    • Beograd

Odg: Saab 93, 150 ks,dizel,da ili ne?

a evo i modela konkretno

Comment

• bums85
      CBC Početnik
      • 15.02.2008
      • 6
      • pancevo
      • Alfa 159 2.2JTS, SantaFe 2.2CRDi, PT Cruiser 2.4

To je Fiatov JTD motor koliko znam, tako da ne bi trebalo da je skup za odrzavanje

Comment

• kd23se4
        CBC Član
        • 06.03.2008
        • 34
        • Beograd

U principu dosta pouzdan motor. Mana motora je deo koji ne znam ni kako se kaze na srpskom - aj recimo, motor za klapnu usisne grane - evo slike http://www.autoteile-flink.de/images...301_887447.jpg.

Kao i svi dizeli ima problem sa AGR-om koji treba redovno cistiti/podmazati, a ponekad i zameniti. Starija godista (2003-2006) su imala problema sa alternatorima - mada misilim da su do sada vec svi pomenjali - mada nije ni skup - oko 50€ moze da se nadje nov - Opelov. Jos se desavalo da puknu prednje opruge, pre svega kod vozila u severnim krajevima.

Jedino sto mi se zaista ne svidja jeste kvalitet interijera, koji nije u rangu Saaba, citao sam da se ljudima posle 5 godina izlizu simboli na dugmicima, to stvarno nije nalik Saabu.
        Ja sad izredjao sve najgore, al auto je verovatno bolji od mnogih drugih u koje se ovde svi kunu, al to je druga tema.

Znaci generalno dobar auto, ali naveo sam ti slabe tacke pa mozes da se raspitas da li je vlasnik vec menjao - tako da ne moras ti, posle prve zamene vecina problema nestaje - uglavnom problem sa prvom ugradnjom.

Velika prednost ovog auta sto si uglavnom miran od kradje sto je u zemlji Srbiji znacajan faktor bez obzira dali imas ili nemas kasko.

E da, na naknadnu ugradnju radija zaboravi - to ti je sto ti je! Ima neki komplikovan BUS sistem koji onemogucava da radi neki drugi sem Saabovih radija, koji su skupi i nisu neki. Ako hoces da ugradis drugi moras da provlacis kompletne instalacije kroz ceo auto - jer i zvucnici idu preko BUS-a tj. stampanog kola koje opsluzuje citav auto
        Last edited by kd23se4; 20.12.2011, 12:58.

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Original Opelov alternator moze da kosta mozda 500eur nikako 50e. Ali nebitno, ako kao auto je jako zanimljiv i meni licno lep.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• kd23se4
            CBC Član
            • 06.03.2008
            • 34
            • Beograd

Moze i 1000 ako je spreman neko da plati, samo sto to nije njegova cena. Regularna cena je oko 150 a znam da su ljudi preko ebay-a nalazili za 50-70€ posto je kao sto rekoh cesto predmet zamene kod prvih godista.

Comment

• The Stig
              CBC Senator
              • 24.09.2009
              • 201
              • Beograd

Odlican Motor, auto je brzi, tisi i udobniji od svoje konkurencije. Ali bolje bi ti bilo da juris 9-3 sa 2.0t ili 2.0T motorom, jeftiniji su za odrzavanje jaci su i mozes plin da ugradis. Ako se odlucis za neki od 9-3 znaj da se moze uraditi chip tuning sa 150jtd na 180ks, a 2.0T na oko 250.

Pozdrav

Comment

• hansf
                CBC Član
                • 01.08.2009
                • 68
                • Ns
                • Stilo MW MJet

Mana motora je deo koji ne znam ni kako se kaze na srpskom - aj recimo, motor za klapnu usisne grane - evo slike http://www.autoteile-flink.de/images...301_887447.jpg.
                Mislim da je ovde nesto pobrkano..... ovako nesto ne postoji ni na jednom turbo-dizelu, pogotovo na Multijetu, stoga ni ne moze da bude problem.... Valjda je kolega mislio na benzinca
                Yugo- Das auto....

Comment

• nikaragva
                  CBC Senator XXL
                  • 03.06.2008
                  • 521
                  • B. Palanka
                  • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Imam taj motor u astri. I ima taj deo. I ima pomenuti problem
                  Doduse ne na tom uredjaju koji je na slici - mada u upustvu od pierburga stoji da i on mora da se promeni zajedno sa usisnom granom, gde dolazimo do toga da je zapravo usisna grana problem, jer spadne neka poluga koja se vidi golim okom bez ikakvog rastavljanja, za 5min moze da se utvrdi da li problem kod nekog auta postoji ili ne.
                  Ako je u pitanju ista usisna grana, a valjda jeste, onda znaj da ona kosta oko 250-300e original deo, ne zamenski, a taj motor oko 170e.
                  Kod astre je taj problem resen u generacijama posle 2007g.

Comment

• kd23se4
                    CBC Član
                    • 06.03.2008
                    • 34
                    • Beograd

Originally posted by nikaragva View Post
                    Imam taj motor u astri. I ima taj deo. I ima pomenuti problem
                    Kod astre je taj problem resen u generacijama posle 2007g.
                    I kod Saaba je otprilike sa tim godistem resen problem

Comment

Working...
                    X