Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Pitanje je sledece. Sta je aktuelno za kupovinu tako da uzmem auto koga mogu koliko toliko lako prodati bez nekog veceg gubitka i bez velikog spustanja cene. Relativno je nebitna marka, samo benzinac me interesuje. Nesto sto mogu da uzmem, registrujem, vozim nekoliko meseci pa da prodam bez muke. Budzet je negde 3-3.5k eur. Znam da na forumu ima i prodavaca/dilera pa me interesuje sta se to sad najlakse prodaje? Recimo B i C segment automobila.
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • IlijaGM
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2008
    • 313
    • Gornji Milanovac

Odg: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Neki vw ili opel,brzo ces ga prodati,i bez nekog velikog obaranja cene osim ako nema neki veliki defekt.
    Originally posted by zoranbg
    nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• jomini
      CBC Senator XXL
      • 11.03.2007
      • 490
      • Novi Sad

Fiat Marea je trenutno hitić koliko sam upućen. Nađoh karavana 1.6 benzinca, da ode za 2400€ u Rumi. Gledao, sam ga, sedeo u njemu, kao nov je. 2001.godište, prva registracija 2003., prvi servis na 16000km 2004... Ima sve u papirima. Naravno, sa svom logičnom opremom u sebi, radi kao sat...
      San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

Trenutno nista

opel vektra 2001 limuzina
        pasat b5
        astra g limuzina
        i to na misice, a ovi sto prodaju fiata mareu za 2400 samo napred pa jos benzinac pa jos u rumi! Dobitna kombinacija!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by Srdjan View Post
          . Sta je aktuelno za kupovinu tako da uzmem auto koga mogu koliko toliko lako prodati bez nekog veceg gubitka i bez velikog spustanja cene. Budzet je negde 3-3.5k eur...
          Nemoguće odgovoriti! Šta se prodaje, imaš u oglasima, a za tebe je aktuelno, prema budžetu. I na dati uslov, ponovne prodaje, bolje rečeno preprodaje, teško je odgovoriti, jer se situacija menja iz dana u dan. Sigurno je jedino, da ćeš biti na gubitku, osim, ako si naletio na dobar auto i platio ispod realne cene. U slučaju hitne prodaje, zbog nekog razloga.

Inače, gledajući po Beogradu (na ulici), upravo su najviše prodaju (ponuda) vozila oko 2001. g. kao astre, megan i slična te klase, po ceni od 3-4000 evra. Prodaja ne ide, jer ih u susedstvu gledam mesecima. Slična situacija, izgleda, da je i na placevima.

Da ne govorim o vozilima, koja se masovno prodaju za cca 1000 evrića. Na njima ćeš najmanje izgubiti, makar ih prodao za reciklažu!

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Pa kapiram da vecina ljudi kupuje za cifru 3-4k eur. Tako da se uklapam u to. Samo treba i da mislim na nacin na koji oni misle. A to je verovatno neki manji auto, mala registracija, mali potrosac, jeftini delovi. itd. Sigurno nece uzeti neki 3.0 benzinac i auto od 5 metara. Kapiram da je prodaja stala, ali uvek se nesto negde kupuje.

Fiat bravo/brava/marea su bili aktuelni pre nekoliko godina, pa posle njih stilo, tako da ne verujem da je to sad dobra kupovina.
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by ada View Post
              Trenutno nista

opel vektra 2001 limuzina
              pasat b5
              astra g limuzina
              i to na misice, a ovi sto prodaju fiata mareu za 2400 samo napred pa jos benzinac pa jos u rumi! Dobitna kombinacija!
              Koji motori? Vise dizeli ili ne? Pricas za Opel Vectra B, restajling?
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Daewoo Matiz, Spark
                Renault Twingo
                Fiat Punto,600, Punto JTD
                razni Seati ako je dobra cena
                Mercedes Smart
                Opel Agila, Corsa
                Peugeot 106

i slicna kategorija, po pravilu benzinci su biili veoma trazeni pre 2 meseca kada sam se bavio slicnom zanimacijom.

No velika vecina tih auta je za svoje godine, svi su uglavnom mlada godista od 2001 naovamo, u zapustenom do losem stanju, bez ikakve servisne dokumentacije / istorije odrzavanja, unutra imaju vrlo prljave motore sa naslagama taloga ulja, ne retko su karambolirana pa krpljena, po pravilu se ne zna prethodni vlasnik (ili se krije) i nisu registrovani.

isto po pravilu su vrlo dobro usminkani, namazani raznim sprejovima iznutra i narocito spolja.

Na ne malo primeraka sam primetio odmaklu koroziju donjeg postroja koja jos nije kriticna ali pocela je pa to znaci da ce u narednim godinama biti potrebna sanacija.

Motori su po pravilu 1000-1300 kubika, i po pravilu 110.000 do 130.000km kao po dogovoru.

cesto motori ispustaju razne zvuke.

Sve u svemu, moj utisak je da su cene naduvane za ponudjeni nivo (ne)kvaliteta, da nema nikakve garancije niti o poreklu niti o prethodnom odrzavanju u smislu verodostojnih dokumenata pa se radi o bukvalno lutriji.

I da, cesto je unutrasnjost poput sedista pohabana u tolikoj meri da ne odgovara tvrdnjama o kilometrazi i godistu, osim ako je bio taxi ili slicna komercijalna upotreba auta.

Bukvalno, i krsevi se prodaju u roku od par dana do desetak dana, ljudi svasta kupuju u toj kategoriji i ne gledaju previse izgleda.

I da, svaki koji sam video (osim jednog izuzetka) je imao lose ili rasparene gume i vrlo cesto razvaljene / povadjene audio uredjaje (antena cesto slomljena ili nedostaje, povadjeni fabricki radio), nema originalnih kljuceva ili fali koji komad itd sto sve ukazuje da se ne radi o redovno odrzavanim vozilima od strane bivseg vlasnika.
                Ili trgovci ruiniraju uvozne automobile ili se dovlace vozila sa tamosnjih otpada pa ovde usminkavaju, moj utisak.

Tako da ako ces radi dalje prodaje prakticno je svejedno a ako ces za sopstvenu upotrebu otvoriti cetvore oci jer za iste pare se nudi prakticno otpad i korektan auto pa treba pazljivo sve prekontrolisati.

Druga mogucnost je kupovina auta u opsegu 500-900 evra starijeg godista a ocuvanog od pravog vlasnika pa onda jos toliko uloziti u potpuno sredjivanje (pre svega gume, kocnice) a ima takvih koji su i vec registrovani na nove tablice pa su time i pravno vec dosta bezbedniji.

napomena: predjena kilometraza sama za sebe nije toliko bitna vec vise opste stanje i ocekivana moguca buduca kilometraza bez kvarova (osim onih sitnih iz redovnog habanja potrosnih delova).

Kod Reno Twinga 99% je verovatnoca da je neispravan sistem pojasa i airbega, to kao da je ugradjena osobina ovih sto stizu do nas.

Takodje kod velikog broja vozila je nesipravan kontrolni deo motora, i svetli MIL lampica sto je sasvim siguran pokazatelj da autu nesto zesce fali aako nema nista od verodostojne pratece dokumentacije odrzavanja.
                Price da je to samo 20 evra da se ugasi lampica ne bih ni komentarisao koliko su besmislene a trgovci ponavljaju kao pesmicu.

cast izuzecima, meni lici da se kod nas trgovinom vozila bave ljudi koji su zalutali i blage veze nemaju sa tim poslom u smislu profesionalnosti.
                Moj savet je da gledas gde i od koga kupujes kao najvazniji faktor, i da je auto pravno cist.

Zoabidji u sirokom luku sve fiktivne "vlasnike" sa ovlascenjima, autima koji se vode na strine, tetke, bracu i sestre i slcino.
                Kod auta kao specificne pravno robe vazi pravilo da je vlasnik samo i jedino onaj cije je ime i adresa upisana u saobracajnu dozvolu.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Svaka čast! Ni ja ne bih bolje sročio. I ne znam, otkud im, da smo nas dvojica najveći spameri ove zajednice?!

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • https://t.me/pump_upp
                    • bemve

Mlad si , Franjo, naucices zasto je to tako
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

@ sw.brick

Tacno znam o cemu pricas. Jako je malo dobrih automobila na placevima. Kod mene u porodici je barem 3 komada, i uvek neko nesto menja, pa sam cesto na placevima i raznih se krseva nagledam. Ja nisam ni mislio da ce me ovo snaci. Naime moj auto Lancia Kappa je auto koji dosad nije pravio problem, ali nazalost na 405k km je doslo do kvara motornog racunara. Problem je u tome, sto se kappa sa jednom vrstom elektronike pravila do 6.98god a posle sa drugom vrstom. Ta stara varijanta je klasican bosch ecu smesten u kabini vozila. Ova novija je tzv. neki hibridni sistem, ecu smesten na motoru i pogadjas posle odredjenog vremena zna da crkne. Na otpadima svi imaju ovu stariju varijantu a novu ne. Tako da mi ostaje ili popravka ove, vec su jedni probali ali nista nisu uradili. Ili stranac pa prepakivanje.
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sasha015
                        CBC Veteran
                        • 29.02.2008
                        • 153
                        • LOznica
                        • Hyundai i-20

Koliko ja vidim,a mozda ne vidim dobro ili daleko,a gledam dosta zadnjih meseci,ne prodaje se nista ili nesto vrlo malo.Ponuda je tolika da imas da biras sta god zelis ako imas novca.A kada treba da prodas ima toliko da spustis cenu i da cekas danima da te neko nazove i pita neku nebulozu oko auta.
                        A pogotovo varijanta-kupis,vozis 3 meseca i hoces da prodas za istu cenu.Ko ce to da kupi?
                        MOzda i hoce,ali imas da puknes ili zivaca ili novca.

BOlje se vozi taksijem par meseci.Nije vredno.Prosla su ta vremena "golfa 2"(kupis za 2000,prodas za 2200)......

Comment

• kupac u najavi
                          CBC Član
                          • 07.08.2011
                          • 58
                          • BG

Izgleda da je stvarno sve utihnulo. Gledam bas na parkingu ispred zgrade, sve kola od 7-25k evra, a 5 dana nedeljno 80% se ne mrda sa mesta. Voze se stari krsevi i par firminih novijih, svi ostali cekaju bolje dane... Idu vikendom kod taste na rucak i u Tempo za 10% popusta na parizer i pastetu.

Ne znam nista, sto vise citam, sve vise sam u fazonu da uzmem Golfa 2 za 1000 i ulozim jos 1000 i vozim se sledece 3 godine bez briga da li ce ga neko ukrasti, ogrebati, ostetiti.

Svi unaokolo izigravaju neke bogatase, teraju neke dzipove, polu-dzipove, fensi hecbekove, samo se sijaju neke 16", 17", 18", 19", da ti krene voda na usta, a onda im vidis gume iz 2006. i sipanja od 1000 dinara na pumpi, "tusiranja" u perionici za 200 dinara(i kao nece da naruce caj jer su prehladjeni )
                          Prelaze 300km mesecno i na sav glas pricaju kako im je auto "extra", a ni sami ne znaju sta zapravo zele da kazu tim plitkim marketingom pozajmljenim sa besplatnog paketa rolni toalet papira, koji se dobije ako kupis vodokotlic na rasprodaji.

Uzdravlje i nazdravlje.

Comment

• maxx79
                            CBC Veteran
                            • 21.02.2009
                            • 106
                            • Pancevo

Originally posted by sasha015 View Post
                            Ponuda je tolika da imas da biras sta god zelis ako imas novca.
                            pa zavisi ponuda cega.....ako hoces da kupis astru G ili punta,verovatno mozes da biras...

ali ako hoces da kupis neku noviju limuzinu tipa honda accord ili audi a4,starih 4,5 godina mozes da se slikas....

ja se "slikam" sa postojecom ponudom takvih automobila u Srbiji vec godinu dana...ili ih nema uopste u ponudi ili kada se po neki redak pojavi,a da valja,prodavac trazi,maltene,cifru kao kada je auto bio nov....(dobro,ne bas toliko,ali zaista puno para)

Comment

• Cisco
                              CBC Član
                              • 03.01.2012
                              • 14
                              • Beograd

Originally posted by kupac u najavi View Post
                              Izgleda da je stvarno sve utihnulo. Gledam bas na parkingu ispred zgrade, sve kola od 7-25k evra, a 5 dana nedeljno 80% se ne mrda sa mesta. Voze se stari krsevi i par firminih novijih, svi ostali cekaju bolje dane... Idu vikendom kod taste na rucak i u Tempo za 10% popusta na parizer i pastetu.

Ne znam nista, sto vise citam, sve vise sam u fazonu da uzmem Golfa 2 za 1000 i ulozim jos 1000 i vozim se sledece 3 godine bez briga da li ce ga neko ukrasti, ogrebati, ostetiti.

Svi unaokolo izigravaju neke bogatase, teraju neke dzipove, polu-dzipove, fensi hecbekove, samo se sijaju neke 16", 17", 18", 19", da ti krene voda na usta, a onda im vidis gume iz 2006. i sipanja od 1000 dinara na pumpi, "tusiranja" u perionici za 200 dinara(i kao nece da naruce caj jer su prehladjeni )
                              Prelaze 300km mesecno i na sav glas pricaju kako im je auto "extra", a ni sami ne znaju sta zapravo zele da kazu tim plitkim marketingom pozajmljenim sa besplatnog paketa rolni toalet papira, koji se dobije ako kupis vodokotlic na rasprodaji.

Uzdravlje i nazdravlje.
                              Kakav vrhunski cinizam, sjajno! Nihilizam, apatija i vedar duh, sve odjednom

Nisu krivi ljudi sto zele neku iluziju boljeg zivota u vidu vozila od 7 keur, koje se uglavnom ne pomera ispred zgrade vec nemastina. Mada i za tu nemastinu su opet krivi ljudi, ali nije tema za autoforum.

A savet za polovnjaka nemam pojma. Znam samo da sam golfa 2 (1.3 benzinac) kupio 2002. za 2.550 evra a prodao 2004. za 2.500 evra, a u medjuvremenu presao 50-ak hiljada km. Prodao sam ga na Bubanj Potoku u roku od tri sata. OK, bio je zaista u odlicnom stanju, jer sam menjao sve sta je majstor rekao, a delovi jeftini. Verujem da je sprska ljubav prema VW i dalje velika pa bih ja licno pazario (naj)slabijeg benzinca za te pare (jos ako ima plin ihaj) jer ce se to sigurno lakse prodati. Koliko se razumem i Yarisi & Corse se prodaju prilicno lagano. Znaci Golf/Polo (1.4), Corsa (1.2) ili Yaris (1.0 ili 1.3). Uvek moze da se pronadje nesto ocuvano, mada se treba malo pomuciti i voditi nekoga ko se razume u kola. Naravno garancije nema ni za sta u zivotu pa ni za preprodaju polovnjaka u Srbiji.

Comment

Working...
                              X