Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Re: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Tu si se rodio i ne mozes nista... standard moramo sami da stvorimo...tj drzava prvenstveno svojim delovanjem. Sto su poginuli ljudi na moto trci koji su bili na krivini ... pa lepo tu je organizacija da ih spreci da tamo ne budu tako ja verujem da je drzava tu da uvede red...a posto to ne zeli mozemo da kukamo koliko ocemo jer je ista prica za sve sfere drustva.

Sta je lepo a ja sam primetio na adinom placu kroz godine je to da se vidi da je covek pratio forum i da je izbegavao neke problematicne motore koji su ovde spominjani sto sam siguran da je jos neko primetio....kada je bila preduvana prica oko zamajaca konstantno je imao pezoa i citroena sa 2.0 HDi od 90 ks a i pticice znaju da je to dobitna kombinacija s obzirom da motor nema fap filter ni plivajuci zamajac...takodje primetices da se plac razlikuje od drugih... neces videti automobil sa odranim volanom...i tako dalje sto opet nesto govori o coveku i placu a ima jos tih detalja na koje valja obratiti paznju ...

Nisam njegov advokat i ne znam coveka uopste i naravno ovo je samo moje misljenje, oglase gledam iz znatizelje i ako sam nesto pogresno rekao u vezi placa neka me neko demantuje cisto da nebi doslo do pogresnih informacija u smislu da nanesem stetu coveku ..
    Last edited by Paranoid; 20.02.2012, 22:18. Reason: zadnjih pet reci
    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Odg: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Apsolutno uvek su krivlji uvoznici od krajnjih mušterija, jer je prvo nastala ponuda pa tek onda potražnja i sve naknadne peripetije.
      Samo će maloumnik proizvesti šlajzvrcnu i čekati da li će nastati potražnja.
      Nije Bato iz Njemačke doterao auto i čekao da proda nego je neko kukao da bi kupio onaj lepi auto ali ga nema ovde a onda je komšija rekao " e moj Bato je u Njemačkoj pa ti ga možemo doterati" Štrpnuli mu neku kintu i osladilo im se, onda videli ostali da se može prati novac i eto šlepera...

Za razliku od naroda nijedan placadžija nije ****** jer da jeste ne bi bio placadžija, a to znači da neće doterati nešto što s neće prodati. Naravno ne računa se neki peh koji iskušava pravilo nego uopšteno.

I nije to samo sa automobilima, sve je tako. Porastom standarda se lakše ode u radnju i kupi novo koje je jasno definisano u svakom pogledu od garancije do očekivanja i to je to... a cirkus ide dalje u neki drugi Bangladeš...

Mi smo gospoda, nama donose na tacnu, trebali ste videti Madjare kad su im dozvolili uvoz, redove na granici za prelaz. Prvi otpad za aute je bio 100km od beča a za tri meseca su bila 3 na 30 metara od granice, iako rade od 9 sati čekalo se u redu od ranih jutarnjih sati za kupovinu. Sve što je išlo pre nešto meseci u presu sad je bilo ekstra dobro...

Što kaže gosn Čubs, ako je za export onda je duplo golo, ne plati reciklažu i uništavanje a usput i zaradi. Neki to porede sa sexom

Sve to tačno da se i dalje dobro zaradjuje na masama ali mi je ipak draže da gledam puntiće polovne i vake i onake nego JUgo na ulicama grada Novog Sada...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• milanco
        CBC Član
        • 20.01.2012
        • 30
        • Beograd
        • VW Golf 4 1.6 16v

Problem je što bi naši ljudi voleli da za malo para voze neki malo bolji auto, tj. uglavnom auto više klase. Iz ličnog primera sam naučio da je najjeftiniji nov auto, pa vi pričajte šta hoćete. Pa neka je i Z(p)unto!

P.S. Ne pričam ništa napamet!

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Problem je sto smo ostali u 70tim godinama proslog veka po primanjima i standardu a svi ostali su otisli napred. Zamrzli smo se ko Volt Dizni. E sad, kad ce i da li ce neko pronaci nacin da nas odmrzne i vrati u zivot, ne zna se. Mozete da tupite do prekosutra da li je starije kokoska ili jaje, da se ima para, svi bi vozili v16 biturbo 4x4 karavan, porodicni. Svi smo svesni sta ima da se kupi ali u dzepu nema ni zute banke a ljudi zele bar malo da zive i prozive ovaj nesretni zivot. I zato se pozajmljuje, dizu krediti, hipoteke, cuda, muda da bi se kupio auto, kakav god, sa milion kilometara na satu, udaran, prevtan... samo da ne mora na konju da se nosi dzak zita u mlin, udaljen 50km, kao deda Janicije.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• MS PK
            CBC Član
            • 09.01.2012
            • 89
            • Prokuplje
            • nema

Slazem se sa dorom. Ja sam licno bio,video,kupio,prodao, ici cu opet i zbog toga znam sta je sta ,i koliko moze da kosta dobro, a koliko lose.Nema tu sta mnogo da se prica

Comment

• Duke
              CBC Senator XXL
              • 16.01.2006
              • 753
              • Urbs Naissus

Čubs, kapa dole i naklon do zemlje, za tvoj komentar...
              "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• lemara
                CBC Član
                • 18.07.2009
                • 58
                • Beograd
                • Astra G 1.6 8v

I ja se slažem sa Čubsom jer je čovek potpuno u pravu.
                Problem je možda nastao jer je država uvela priču o automobilima sa E3 normom čime smo došli u situaciju da je kod nas Golf 3 preklopio se sa cenom nekog automobila iz te kategorije pa onda ljudi pokušali da uzimaju što kao novije a da bi preprodavci učinili uslugu građanima onda su počeli da nabavljaju leševe sa E3 normom. Po meni bi bolje rešenje bilo dozvoljen uvoz bez ograničenja po kategoriji i godinama ali brate uvesti rigorozan tehnički pregled ako treba i dva puta godišnje i kontrolu saobraćajne policije da se leševi nebi mogli pojavljivati na ulicama koji su opasnost po okolinu u svakom smislu. Ali ovo je već politika tako da.
                Ja sam krenuo u polemiku malo sa Adom čisto iz razloga jer sam rekao družio sam se sa ljudima koji uvoze automobile. E sad i oni se žale na nas kao kupce što mislim da nije korektno jer jedan preprodavac uzima automobil kao čarape na pijaci a mi kao kupci koji smo jedva skupili crkavicu kupujemo auto koji će nam trajati barem 5 godina i onda je logično da si nezadovoljan kad vidiš kakvo se sve smeće nudi na tržištu a ti pokušavaš da kupiš što bolje. Po meni nije tu samo problem stanja automobila već mnogo veći problem je legalonst istih što je tek veliki apsurd da je država to dozvolila.
                Ja sam relativno dugo kupovao auto jer finansije malo malo pa nestanu i kroz taj period sam obišao skoro sve placeve po gradu Beogradu i to nekoliko puta, čak i u NS i na kraju sam kupio mnogo "lošiji auto" od vlasnika,u odnosu na te sa placeva, koji ga je uvezao pre 4 godine.
                A o iskustvima sa placevima nekom drugom prilikom ako nekog interesuje.

Comment

• maxx79
                  CBC Veteran
                  • 21.02.2009
                  • 106
                  • Pancevo

Odg: Re: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Originally posted by Chubbs View Post
                  I zato se pozajmljuje, dizu krediti, hipoteke, cuda, muda da bi se kupio auto, kakav god, sa milion kilometara na satu, udaran, prevtan... samo da ne mora na konju da se nosi dzak zita u mlin, udaljen 50km, kao deda Janicije.
                  ali koliko je to pametno uopste?.......deluje apsurdno,ali moze da se desi da je deda Janicijev konj pouzdaniji nego takav auto.....sporije ide,ali ipak stigne na odrediste,dok takav auto kao od sale moze da ostavi negde na sred puta vlasnika

neko moze da pozajmljuje, dizu krediti, hipoteke, cuda, i tako >JEDVA skupi npr 3000-4000 eura za neki auto (krs sa auto placa)i sav srecan pomisli "necu konjem da nosim dzak u mlin",ali vrlo brzo se ispostavi da u taj auto mora jos da ulozi nekoliko stotina ili hiljadu eura,da bi mogao koliko-toliko normalno da ga koristi,a covek se vec zaduzio do guse.(!)....a benzin sve skuplji i skuplji.....

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

uopste nije pametno, ali je tako. Poslednji dinar iz kuce se daje za auto, sto je apsurdno. Najcesce se opravdava time da se automobil mora imati, da se ode do lekara, ne daj Boze, daleko bilo, pu, pu, pomeri se s' mesta. A ko zna da li bi i upalio da zaista dodje do toga...

Do nedavno se moglo reci da je automobil kao jos jedan clan familije po kolicini para koje zahteva. Sa napretkom tehnolgije i galopirajucim cenama goriva... vise je od jednog clana porodice, dva sina, razuzdana, kockari oba.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Majku im kockarsku

https.autogas.rs

Comment

• lemara
                        CBC Član
                        • 18.07.2009
                        • 58
                        • Beograd
                        • Astra G 1.6 8v

I to kockari koji pokusavaju da se izvade

Comment

• nikaragva
                          CBC Senator XXL
                          • 03.06.2008
                          • 521
                          • B. Palanka
                          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

I ne kockaju se medju sobom nego sa automatima, koji su podeseni da uvek budu u plusu

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Uvest će ga, ako imaju ozbiljnu mušteriju, koja će dodati još 5-6 hiljada evrića. Troškovi i provizija.

Veoma povoljna ponuda, ako posao obavite sami. Da nisam kupio megana, sada bih zapucao tamo, makar platio punu cenu (Gross). Siguran sam, da je sve navedeno u oglasu tačno, jer ga prodaje hondin diler. Ada, ili neko, ko je upoznat, kako sada stoje stvari u vezi povratka pdv u ovom slučaju? Ako je ostvarivo, to je još 2.000 evra uštede.

Slažem se, sa svim mišljenjima o kreditima i drugim vidovima zaduživanja. I držim se one mudrosti o guberu. Zato, više od 30 godina, ništa nisam kupovao na kredit. Poslednji put, povoljno, bez kamate EI kolor televizor. Nemam nijednu kreditnu karticu, zbog određenih razloga (sigurnosti), pogasio sam sve račune, preko kojih sam plaćao plastikom, osim PŠ, preko kojeg primam penziju i plaćam visa elektron karticom. Sve ostalo, na štednim računima.

Inače, tržište i novih i polovnih vozila, nikad nije bilo povoljnije, nego sada. To starije generacije najbolje znaju, ako uporede, koliko je prosečnih plata trebalo za jednog fiću (u naše vreme) i sada za logana, avea i ostale boranije. O polovnjacima, da ne govorimo. Pogotovo, o mentalitetu da kupiš vozilo, voziš ga tri godine i prodaš skuplje, nego što si ga platio.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ako se meri u platama sad bi stojadin koštao 10.000 evra pa nagore. zadnji koji sam kupio je košta ooko 60 plata, nisam ja nego kolega, samo sam ja ispunjavao tri sata čekove pošto on nije imao svoje...
                              Da kupiš nešto poput zunta i to najgori krš mogao si samo da sanjaš jer nije bilo moguće

Zato kažem da je šta god od oovih krševa da se kupi opet bolje nego što ej bilo ali nažalost to je daleko od dobrog.

Čim se standard poveća sve će to u presu kao što bi i tamo da mi ne kupujemo a išlo je dok nismo kupovali.

Čubsa za presjednika... Ili tarota svejedno

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Dobro, mlađi si, pa pamtiš bolje dane. Upravo o tome sam pisao, jer, ako nisam zaboravio, da računam, novi logan je oko 20 plaća?! Ili, za nekoga, 20 meseci plača!

Comment

Working...
                                X