Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

Odg: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Originally posted by Franjo View Post
    Uvest će ga, ako imaju ozbiljnu mušteriju, koja će dodati još 5-6 hiljada evrića. Troškovi i provizija.

Veoma povoljna ponuda, ako posao obavite sami. Da nisam kupio megana, sada bih zapucao tamo, makar platio punu cenu (Gross). Siguran sam, da je sve navedeno u oglasu tačno, jer ga prodaje hondin diler. Ada, ili neko, ko je upoznat, kako sada stoje stvari u vezi povratka pdv u ovom slučaju? Ako je ostvarivo, to je još 2.000 evra uštede.
    pa koja ce to musterija uvozniku automobila da ostavi 16-17 hiljada eura,makar za tako dobar auto kao sto je ta plava honda?.....vecina ljudi ce u tom slucaju da kupi NOV auto u Srbiji koji kosta toliko(mozda neki honda sivik),ili ce dodati jos 4-5 hiljada eura,pa ce kupiti novi model honde accord ovde u Srbiji........(princip ko ima 17 hiljada eura za auto,taj ima i 22-3 hiljada)

a za slucaj da neko sam ide tamo,ponuda je MOZDA povoljna SAMO AKO se nemac koji prodaje tu hodnu SMILUJE i da popust od bar jedno 20%,ako placate kesom....tako da tamo platite tu hondu oko 10.000 eura i onda da vas ODERE nasa drzava sa carinama (12,5%) i pdv-om od 18%.....plus jos nekoliko stotina eura troskova putovanja itd,itd.....i onda se MOZDA dodje do neke cifre od jedno 13-14 hiljada eura........a ako svaba ne da popust to ispada opet 15-16 hiljada....sve ugrubo racunato...pa se opet vracamo na onu pricu o NOVOM accordu ili siviku

ovo vam sve pise covek koji polako sedi i stari pokusavajuci da kupi UPRAVO taj model honde accord......

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Re: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

oko 22% ti je carina i porez na katalosku vrednost vozila. Ako imas papir da je auto iz evropske unije. Ako nemas onda je jos oko 10%.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Odg: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Originally posted by maxx79 View Post
        ...(princip ko ima 17 hiljada eura za auto, taj ima i 22-3 hiljada)
        U pravu si, iako postoji i druga računica, po kojoj se tih pet-šest hiljada razlike nameni za gorivo, ili nešto drugo. Trenutno je cena 24.500 evra, ali nisam siguran, da se radi o istoj opremi. Mislim, da Japanci ne prave razliku između Srbije i ostalog sveta, kao Francuzi i ostale Schwabe. A auto je praktično nov. Čak i mnogo mlađe od nas, da služi pomenutih 100 godina, bez problema. Naravno, bez preteranog raubovanja.

Comment

• maxx79
          CBC Veteran
          • 21.02.2009
          • 106
          • Pancevo

Odg: Re: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

Originally posted by Chubbs View Post
          oko 22% ti je carina i porez na katalosku vrednost vozila. Ako imas papir da je auto iz evropske unije. Ako nemas onda je jos oko 10%.
          cek,kakvih sad 22%?........pa gde je tu NAS pdv od 18%?......na automobile koji su proizvedeni u EU carina je smanjena od ove godine na 2,5 % - 5%,a za ostale(gde spadaju japanci i moja voljena honda accord carina je ostala ista 12,5% )

mislim,mozda moji podaci nisu tacni,ja nisam neki strucnjak,samo potencijalni kupac accorda,pa razmatram sve mogucnosti....

eto bilo bi super kada bi nam neki uvoznik/prepordavac automobila objasnio na primeru one plave honde accord koliko bi TACNO bili svi trsokovi carine,poreza itd,itd........

samo nesto sumnjam da ce se neko pojaviti.....kada ti trebaju,nigde ih nema...

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Re: Sta se sad najvise kupuje od automobila po placevima?

sve zajedno te izadje oko 22%, to ti je gruba racunica. Problem su app troskovi, koji se pojave cim auto udje u zicu.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
            X