Polovan C1, na šta da obratim pažnju?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milos A
    CBC Član
    • 18.01.2011
    • 13
    • Beograd

Polovan C1, na šta da obratim pažnju?

Zdravo svima!

U potrazi sam za novim autom, a posebno mi se sviđa Citroen C1. Sutra idem da obiđem jedan sa oglasa: 2007. godište, benzinac, 1000 kubika, prešao 60.000 km. Voleo bih da me iskusniji forumaši posavetuju na šta posebno da obratim pažnju? Pored toga me zanima koji troškovi me očekuju u skoroj budućnosti, na osnovu iskustava, kilometraže i starosti vozila. Najlepše hvala!
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Polovan C1, na šta da obratim pažnju?

Nisi naveo, po meni, u ovoj fazi kupovine, najbitniji podatak: da li se radi o tek uvezenom vozilu, ili registrovanom, kupljenom od dilera u Srbiji? Da si linkovao oglas, mogli bi ti nešto više, pogotovo, ako je neko, kojim slučajem gledao isto vozilo. Ovako, imaš puno postova, na temu kupovine polovnjaka. Pre provere tehničke ispravnosti, ja bih prvo pregledao dokumentaciju vozila. Ako je vozilo kupljeno novo u Srbiji, to je znatno lakše, pogotovo, što se radi o relativno "mladom" vozilu. U slučaju, da je vozilo tek uvezeno, problematično je sve, čak i u slučaju, da poseduje kompletnu "originalnu" dokumentaciju.
    U sličnim temama, možeš naći, da je ponekad i bitno, iz koje zemlje se polovno vozilo uvozi. Nije pravilo, ali je uvreženo, da je mentalitet vozača (vlasnika) u pojedinim zemljama različit, po načinu vožnje i održavanja. Da ne ponavljam, pročitaj ponešto, na stranicama foruma.
    C1 je solidno malolitražno vozilo, po svemu! A do tebe je, da li su to tvoje potrebe, pri čemu je dobro gledati na budućnost, tj. da li će tako biti i za 2-3, ili više godina.
    Ako je to, ono što želiš, dobro proveri i tehničku ispravnost, jer je upitno, zašto se vozilo korišteno 4-5 godina prodaje?

Comment

• Milos A
      CBC Član
      • 18.01.2011
      • 13
      • Beograd

Originally posted by Franjo View Post
      Nisi naveo, po meni, u ovoj fazi kupovine, najbitniji podatak: da li se radi o tek uvezenom vozilu, ili registrovanom, kupljenom od dilera u Srbiji?
      Tačno, propustio sam da kažem da je vozilo kupljeno ovde! Zaista nemam hrabrosti da kupim auto iz uvoza, mada su neke prilike bile dobre, možda i suviše dobre, na primer ova:

C1 nije na oglasima, pa nemam link niti sliku. Pitam se imaju li ti Citroeni neke slabosti na koje treba da obratim pažnju prilikom pregleda (osim, naravno, papira!)

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

To je isti auto kao i Pezo 107 i Toyota Aygo.U stvari to je sve toyota.Motor 3 cilindra,izuzetno zivahan,lak za voznju i napred prilicno komforan dok pozadi nema mesta a za gepek mozes da zaboravis.Verovao ili ne,taj auto nema mane ako izuzmemo relativno brzo propadanje izduvnog sistema i u retkim slucajevima set kvacila ali to bih ja pripisao tome sto ih uglavnom voze zenski vozaci i to mahom po gradu a svi znamo da zene non stop drze nogu na kvacilu dok cekaju u koloni ili na semaforu.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Upravo tako! Ako ti ne smetaju gabariti, iako je prvenstveno namenjen kao city-car, uživat ćeš i u dužim vožnjama, jer je kao svaki "francuz" udoban. Pri odluci, C1 vs fiesta i pored viška konja, opredelio bih se za C1, jer je toyota! Osim toga, prilikom opredelenja i cena je jedan od faktora, koji nisi naveo.

Comment

• WEST 014
            CBC Senator XXL
            • 17.08.2010
            • 862
            • Valjevo
            • Audi A4

Ima li ko na ovom forumu da pise nesto osim franje, u svakoj temi glavni franja, svuda samo franja i franja, jel moguce da franja sve zna? Ima ovde dosta ljudi cije znanje veoma cenim ali izgleda da od franje niko ne moze da dodje na red.. Izvinjavam se ali samo morao ovo da napisem... Jednostavno mi je postalo mrsko da otvaram teme sa franjinim mudrolijama, a ljudi cije sam postove voleo da citam su neaktivni..

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Nema, vidiš da će još malo i sam sa sobom da se raspravlja i to sve u jednoj rečenici.
              C1, francuz udoban ko svaki drugi ali bi ga kupio jer je Toyota

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

2009 Citroen C1 - Top Speed
                To je rekao i gorans:
                To je isti auto kao i Pezo 107 i Toyota Aygo.U stvari to je sve toyota.
                Znači, Franjo vam smeta, a ostale ne čitate?!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Činjenica je da kad se klikne na "šta je novo" ume da bude plavo od Franje, činjenica je i da pretera ponekad i da očigledno ima više vremena od ostalih.
                  Činjenica je i da ti drugi nemaju vremena a za to nije kriv Franja nego ti drugi. Kad bude više drugih neće ni Franja iskakati.

Ovo je generalno problem tako da nemojte trovati čoveku temu nego ako imate šta bolje poklopite Franju pa neka se zabezekne... mislim Franja da se zabezekne a ne čovek pokretač teme
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Milos A
                    CBC Član
                    • 18.01.2011
                    • 13
                    • Beograd

Hvala svima na odgovorima!

Pored ovog C1 sviđa mi se i jedna Panda, čiji vlasnik me je ubeđivao da su delovi za Pandu slični ili isti kao za Punto, da se puno delova pravi u Kragujevcu i u maloj privredi, te je održavanje Pande veoma jeftino. Za razliku od Citroena C1 za koga su delovi veoma skupi jer su japanski. Da li je to zaista tako?

Comment

• Milos A
                      CBC Član
                      • 18.01.2011
                      • 13
                      • Beograd

Zaista mi treba odgovor na pitanje da li su zaista delovi i održavanje za C1 daleko skuplji nego za Pandu? Sutra gledam još jednog C1 i još jednu Pandu

Comment

• Paranoid
                        CBC Senator XXL
                        • 13.01.2009
                        • 622
                        • Beograd
                        • Fiat 131 1300

Re: Polovan C1, na šta da obratim pažnju?

Evo ti jos jedno misljenje. Panda izlgeda bolje i spolja i iznutra a da je c1 toliko skuplji za odrzavanje ne verujem da bi bio konkurentan, u svakom slucaju telefon pa okreni pitaj za cene to je 15 minuta posla.

Poz
                        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

C1 je toliko prost auto da nema sta da se pokvari a i to sto ima je uradjeno kvalitetno i ne kvari se.Sve ovo navodim jer imam dosta iskustva sa 107 koji u servis dolaze samo na zamenu ulja.
                          Provozaj auto pa ces videti.Za grad savrsen auto,mozes u 2. brzini da ga vozis od 20 do 80km/h bez problema.Potrosnja na otvorenom zna da bude manja od 4,5l/100km a maksimala po gradu i to da ga gazis oko 8l/100km.
                          Auto je napravljen za grad i od tacke A do tacke B i da bude jeftin za odrzavanje u tome je odlican.
                          Od opreme u osnovnoj verziji imas samo servo volan (izuzetan) i kilometar sat,dok tek uz doplatu ide onaj obrtomer kao snorkijevac.Manu mogu da mu predstavjaju gume koje se tesko nalaze jer ima neku blesavu dimenziju 155/65 r14

Comment

• Milos A
                            CBC Član
                            • 18.01.2011
                            • 13
                            • Beograd

Originally posted by gorans View Post
                            Od opreme u osnovnoj verziji imas samo servo volan (izuzetan) i kilometar sat,dok tek uz doplatu ide onaj obrtomer kao snorkijevac.Manu mogu da mu predstavjaju gume koje se tesko nalaze jer ima neku blesavu dimenziju 155/65 r14
                            Na oglasima ima nekoliko C1 bez servo volana, koji su po 400-500 evra jeftiniji od istih takvih ali sa servom. Da li je servo na C1 baš neophodan, da li si imao priliku da provozaš neki takav?

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Nisam vozio bez serva ali pretpostavljam da nije tezak na volanu jer je relativno nov auto,uz to je lagan i ima uske gume.

Comment

Working...
                              X