corsa 1.2 ili corsa 1.7

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marija P
    CBC Početnik
    • 15.01.2012
    • 1
    • Beograd

corsa 1.2 ili corsa 1.7

Pozdrav svima,
    treba mi vasa pomoc, obzirom da sam zensko i da se ne razumem u automobile. Resila sam da kupim Corsu, od onoga sto smo videli izdvojili smo Corsu 1.2 2002 god. i Corsu 1.7 dti 2002. god. DILEMA JE KOJI UZETI?
    Benzinac je presao 95000 km, Airbag za vozača, Airbag za suvozača, Bočni airbag, Child lock, ABS, Centralno zaključavanje, Servo volan, Multifunkcionalni volan, Daljinsko zaključavanje, Električni prozori, Sedišta podesiva po visini, Radio/Kasetofon, Manuelna klima, 1 kljuc, vec je promenjen lanac
    Dizelas je presao 131000 km, Airbag za vozača, Airbag za suvozača, Child lock, ESP, Centralno zaključavanje, Servo volan, Multifunkcionalni volanan, Daljinsko zaključavanje, Električni prozori, Sedišta podesiva po visini, Radio/Kasetofon, Automatska klima, 1 kljuc
    Cena je ista za oba 3400 e

Hvala!
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Odg: corsa 1.2 ili corsa 1.7

Glasam za 1.2, dizel je prešao više od 130k. Jeftinije održavanje kod 1.2, razlika je i prilikom registracije u korist benzinca.
    Last edited by slobodank; 15.01.2012, 15:06.

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

95000km a promenjen lanac?
      Nije, nego.
      Ili je postojao neki problem ili je (verovatnije) automobil prešao i svih 195.000km (145 hiljada - sasvim sigurno).
      Doduše dizel varijanta je sigurno više prešla (bar onu razliku od "polutara", 36k km a verovatno i više od toga).

Zavisi (između ostalog) od toga:
      1) Vozite li više u gradu (više od 60% pređenih km) ili ne. Ukoliko da, dizel je u velikoj prednosti.
      2) Koliko km prelazite godišnje. Ako je do 15k km, zavisi od mnogo toga (ali i onoga pod 1), ako je više od toga onda takođe dizel jer nemate trošak ugradnje instalacije za TNG. Za manje od 10k km ... teško je reći. Dizel je u principu skuplji za održavanje a jeftiniji u "najskupljoj disciplini" - gorivu. Registracija je isto za benzinca kud i kamo jeftinija.

Skoro da bih rekao dizel no kod njega Vas može iznenaditi skuplji kvar pa na to morate biti spremni. Ako jeste spremni i na takav razvoj događaja i mnogo koristite automobil, dizel. Ukoliko nemate rezervu novca za remont turbine (u sledećih par godina) ili njenu zamenu, kao i slične veće krvarove a prelazite manje od 10k km onda benzinac. Ukoliko se stvari preklapaju ... morate sami odlučiti.

Uzeo sam da su oba u sličnom i za godište solidnom stanju kao i da su prešli 150k km i 200k km, benzinac i dizel, respektivno (što opet nije strašno, još bar po 100k km mogu oba, ako nema skrivenih mana).

Lično bih uzeo benzinca.
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• MS PK
        CBC Član
        • 09.01.2012
        • 89
        • Prokuplje
        • nema

Mislim da ta km za benzinca sigurno nije tacna, takodje mislim i da je cena prejaka za oba modela.U svakon sl. bih preporucio benzinca,jer su troskovi odrzavanja manji,cena reg. manja a i po meni za zensko je bolji izbor.Sto se tice cene eurodizela koja je izuzetno velika i cene banzina koja je za nijansu niza, voznja mu izadje na isto.

Comment

• Wolf 79
          CBC Član
          • 13.01.2012
          • 14
          • Beograd
          • Corsa C 1.3CDTI

Kao prvo mislim da su cene prejake. Taj benzinac nema sanse da je presao 95k km, lanac izdrzava lagano preko 200.000km (imam Corsu C 1.3d, presla 200k km, lanac se uopste ne cuje, sto znaci da nije ni blizu crkavanja). Taj 1.7DTI je japanski motor, prilicno skup u slucaju da se dogodi neki ozbiljniji kvar, i nema sanse da je 10god star auto presao 131k km - tj.ima sanse naravno, ali takvi primerci se ne uvoze kod nas jer su i preko skupi pa nema bas matematike. Ta dizelka ima sigurno 200-250k km tu nema dileme, a ni benzinac nije daleko od toga po meni jer lanac na 131k km ne moze da ode (osim, ako nije imao neku krupniju havariju na motoru pa otisao i lanac). Sto se tice potrosnje, nije realno porediti, ipak taj dizel trosi bar 2L manje u gradu...taj motor 1.2 je ok, nije skup za odrzavanje i nema neku komplikovanu tehnologiju. Kad bi zanemarili problem lanca na benzincu i verovatno lazne kilometraze onda bih glasao za benzinca, ovako ne glasam ni za jedan od ova 2...i nemoj da te oprema povuce da kupis auto, prvo gledaj osnovne stvari kao npr.motor, limarija, trap, menjac, a opremu je super imati, samo nema svrhe imati lepu opremu na autu koji mora na generalku

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Ako je promenjen samo lanac a nije čitav set (kao što rade da bi minimizirali troškove) izdržaće ti 15-20 k i opet će prolupati...

Comment

Working...
            X