Alfa 159 da li kupiti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miki_so
    CBC Početnik
    • 26.01.2012
    • 1
    • sombor

Alfa 159 da li kupiti?

Pozdrav svima,
    razmisljam - odn jako mi se svidja alfa romeo 159. E sad, svi kritikuju Alfa romeo, kao nikakvi su auti. Licno sumnjam da su jako losi - pa me zanima moze li mi neko detaljnije opisati Alfe od recimo 2002.-godista pa naovamo (156, 159)
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Odg: Alfa_159_da li kupiti?

Ja ti mogu reci iskustvo mog drugara koji ima 156 sa kojom je presao 300000 km i to voznje sa punim gasom,na kojoj je motor i dalje u ekstra stanju i ne trosi ulje!Trapovi su joj skupi za remont,ostalo ne znam,to ce ti neko jos reci ko vec vozi tako nesto!

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Ja sam vozio i vozim dve Alfe 156, moje iskustvo je da nisu ništa skuplje za održavanje u odnosu na druge automobile koje sam vozio. Kod alfe 156 realno slaba tačka jesu trapovi, koji su nešto komplikovaniji nego kod drugih automobila te klase, samim tim se i dosta više kvare. To sada nije neki veliki problem jer ima par ozbiljnih kuća koje već duže vreme rade reparaciju trapova za sve automobile. Recimo za alfu 156 ceo prednji trap, gde su uključene 4 viljuške, balans štangla i 2 spone, sa montažom i centriranjem trapa košta 240 evra. Uz to ide i garancija na 60.000 kilometara. To su neke cene iz najgore kombinacije kada je trap u jako lošem stanju i nema logike parcijalno ga popravljati, a naravno može se sve menjati pojedinačno.
      Pre ristajlinga su imale porblema sa elektronikom, polse je i to ispravljeno. Sve drugo je isto kao i kod drugih automobila te klase i cene. Imaš mnogo dobrih servisera za alfe, delova koliko hoćeš, originala, kopija i polovnih,...
      Kod 159 su ispravljeni i trapovi, tako da ni oni više nisu problem, ukoliko ideš na taj model.
      Kod Kupovine Alfe, uostalom kao i kod kupovine bilo kog automobila tog godišta razlika u ceni od 500 do 1000 evra ništa ne znači, 1000 evra razlike koje ne uložiš u startu posle lako pređe u 2000+ ulaganja i budeš razočaran u auto. Automobili jesu pojeftinili, cene jesu pale, ali i bezparica je velika i ljudi krpe samo ono što baš moraju, a uvoznici uvoze najgore krševe. Ukoliko se odlučiš za alfu četvoro oči otvori, ako kupiš dobru, zavolećeš je, kupi krš i razočaraćeš se.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Kao što kolega reče kod 159 su trapovi mnogo izdržljiviji nego pre, generalno ceo auto je urađen u german style fazonu. Mana je mali izbor motora i sve se uglavnom svodi na 1.9 JTD ili još bolje JTDm, a ako ti registracija nije problem onda definitivno 2.4 JTDm. E sad ako si mislio da za 7-8 hiljada uzmeš dobru 159 onda zaboravi na taj auto. Dobra i održavana 159 teško može da se nađe ispod 11-12 hiljada

Comment

• MS PK
          CBC Član
          • 09.01.2012
          • 89
          • Prokuplje
          • nema

159! Prelep auto,atraktivan i odusevice te kad ga budes provozao.KOmentar ima da glasi "nisam ocekivao ovo od alfe".Nemoj da te brinu lose "price za alfe". To je vazilo za starije alfe tipa 33,75,145 i sl.Problematicne su mahom bile zbog boxer motora i ubrizgavanja ,ustvari i nisu nego nasi "majstori" nisu znali da ih popravljaju pa su ih olajavali kao lose.Imao sam jednu 33 1.3vl(dva dvogrlna karburatora) i sa njom imao problema jer nisu znali da joj nasteluju karburatore,ali pronalaskom pravog majstora resio sam problem i super me je sluzila.U zadnjih paar god. imao sam Alfu 156 2,0ts sa sekv.plinom.Auto me je odusevio ponasanjem na putu,potrosnjom i sl.Dosta sam presao sa njim bez ikakvih problema i ulaganja i imam samo reci hvale.Posle nje sam imao 156 2.0ts selespid(poluautomatski menjac sa komandama na volanu) i momo opremom.Sve je to funkcionisalo bez greske.Trapovi im jesu mana, ali to ti vazi za sva italijanska vozilali nisu ni skupi za odrzavanje.156 napr.nosi kompletan trap od Fiat stila.Dizel motori jtd,jtdm,multijet su takodje Fiatovi tako da i oko toga nemas brige....Ja bih ti uvek rekao da uzmes 159.Neces da pogresis sigurno(naravno ako kupis dobru u startu).

Comment

• IgorBGD
            CBC Član
            • 01.04.2007
            • 74
            • Novi Beograd

Evo da ti kazem iz prve ruke, sto se tice 156ce - uzeo sam je 2008. godine, i ne planiram jos da je menjam, a za sledeci auto mi je kandidat upravo 159.

Za ovih par godina koliko je kod mene, osim redovnih servisa, imao sam jedan problem sa termostatom (promenjen), kao i sa trapovima. Ali ako Alfu 156 prihvatis kao automobil kome trapovi spadaju u, da tako kazem, potrosnu robu, vozices je stvarno sa uzivanjem. Sam osecaj u voznji, upravljivost i direktnost volana, polozaj i prilagodjenost enterijera vozacu - sve ovo mi i dan danas izmami onaj osecaj "jedva cekam da sednem u moju Alficu"

Ali imaj na umu vec pomenuto - uzmi krs i zazalices dan kada si je uzeo, uzmi lepo ocuvan primerak i uzivaces. Naravno, nadam se da se redovna provera ulja, tecnosti i ostalog podrazumeva.

Sto se tice 159ke, odlican auto u svakom pogledu, osim pomenute palete motora. Naravno, da se razumemo, taj 1.9 i 2.4 daleko da ne mogu da se izbore sa ovim automobilom, ali vecina vozaca ocekuje malo sportskiji osecaj. Prava mera je 1750TBi, ali kod nas su jos prilicno retki, a i cena im je onako... jaka

Ja za sledeci auto planiram neku 159ku, mozda bas 1750TBi u Ti paketu opreme. Cena napolju dobrih primeraka je oko 15k, evo kako izgleda unutra:

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Ihaj pa gde 2,4 sa 200 ili 210 konja ne može da se nosi sa 159 Pa još ako se čipne

Comment

• VR6
                CBC Senator XXL
                • 31.10.2004
                • 512
                • Sarajevo

Odg: Alfa 159 da li kupiti?

Nisam posjedovao, ali sam vozio par dana 159 2.4 JTDm sa 210 KS, prednji pogon. Onako do 100 km/h i nije posebno brza za te konje, ali nakon toga auto otkida. Uz to, iako je petak masina, skroman je potrosac goriva

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

Malo pre sam dobio ponudu za trampu. Seat Altea 2.0tdi sa 35000km 2007g za Alfa Romeo 159 JTDM 110kw 2006g. Ne znam o kom paketu opreme je rec, iskreno, slabo se razumem u Alfe, jako slabo... Evo neka slicica. Vlasnik kaze:
                  "Auto je kupljen decembra 2010.kod uvoznika firme "Prvi Trag" sa 104000 km, sada ima 134000km. Km se moze proveriti po broju sasije. Auto je bez jedne jedine greske na Deltinoj dijagnostici. Nikada udaran.
                  Plivajuci zamajac besprekoran. Od tada mu je uradjen veliki servis placen 450 evra(ima garaciju na jos 70.000km),mali servis sa kompletnom zamenom originalnih grejaca placen 200 evra(jos 16000km do sledeceg servisa,grejaci se ne menjaju jos 2 zime),servis letve volana 100 evra(garancija 2 godine),ugradjeni ksenoni 250 evra,uradjene kocnice,registrovan do 30.12.2012.
                  Oprema:

Alfa Romeo 159 JTDM dizel
                  1910 kubika
                  110kw-150ks
                  max brzina 215km-h
                  ubrzanje do 100-9,5 sec
                  boja siva
                  2006 godiste
                  135000 km
                  6 brzina
                  10 air bag
                  abs,esp,asr
                  child lock
                  blokada motora
                  kobra alarm
                  kod kljuc
                  prevrnuta koza
                  multifunkcionalni volan
                  tempomat
                  cruise control
                  dvozonska automatska klima
                  elektro prozori x 4
                  elektro retrovizori sa grejanjem
                  alu felne 17
                  frizider
                  svetla za maglu
                  parking senzori
                  cd mp3 sa komandama na volanu
                  xenon svetla(naknadno ugradjena)

Sta mislite o svemu ovome i koja doplata bi bila fer sa njegove strane. Da je godiste isto i da je i on presao 35000km i bio prvi vlasnik, mogao bih i ja da doplatim nesto...

Last edited by iwcham1979; 03.02.2012, 00:42.

Comment

• bozo
                    CBC Član
                    • 17.10.2011
                    • 51
                    • Kraljevo
                    • SAAB 9-5 Aero

Sto bi menjao svog Seata? Jesi ga ti kupio novog?

Comment

• dragan80bg
                      CBC Početnik
                      • 22.01.2014
                      • 6
                      • beograd
                      • opel korsa

Alfa Romeo 159 (2005-2011) je predstavljen javnosti u Ženevi 2005. kao model naslednik Alfe 156. Uz njegov poseban oblik najavio je borbu uglavnom protivh nemačkih konkurenata. Nažalost, on je dokazao da je nepouzdan partner, sa određenim banalnim greškama.
                      Alfa Romeo 159 (2005-2011) je predstavljen javnosti u Ženevi 2005. kao model naslednik Alfe 156. Uz njegov poseban oblik najavio je borbu uglavnom protivh nemačkih konkurenata. Nažalost, on je dokazao da je nepouzdan partner, sa određenim banalnim greškama. Godina proizvodnje: 2005. – 2011. Redizajn: 2008.god. Prethodnik: Alfa 156 Klasa: Srednja klasa Konkurenti: Volvo s60, BMW 3, Mercedes

Comment

• mladen111
                        CBC Početnik
                        • 22.04.2009
                        • 2
                        • smederevo

Interesantan članak o motorima i kvarovima Alfa Romeo-a 159
                        https://ppmauto.com/alfa-159-2005-2011-iskustva-polovnjak-cene/

Comment

Working...
                        X