Mazda 3 ili Astra H?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pantelijaostojic
    CBC Član
    • 13.11.2009
    • 74
    • Beograd

Mazda 3 ili Astra H?

Imam dilemu koji uzeti? Izbor u porodici je pao na ova 2 auta, prednost se daje dizelu, gledao sam astre 1.9 cdti znam da su ti motori odlicni, kod mazde ima onaj 1.6 ako se ne varam to je onaj hdi koji mi bas ne uliva poverenje ne znam zasto, ali opet kvalitet je na strani japanca.. Molim za pomoc, u smislu odrzavanja, potrosnje itd.. znaci prednosti i mane oba auta. Godisnje se prelazi oko 20 000 a budzet je do 6500. Unapre zahvalan Panta
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Mazda 3 ili Astra H?

Silom prilika, jučer sam za povratak sa VMA, koristio taksi. Bila je to astra H 1.9 cdti 2009.g. Bio sam oduševljen po svemu.

Comment

• nikaragva
      CBC Senator XXL
      • 03.06.2008
      • 521
      • B. Palanka
      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Nije losa astra, pruza mi vise uzivanja u voznji. Vozim astru 1.9cdti 110kW. A vozio sam i mazdu 3 1.6hdi i sedan i hechbek. Nije los auto, ali onako dosadno pouzdan auto, nije mi pruzio neko zadovoljstvo u voznji. Ravnodusan sam.
      Kad bih mogao da biram, izabrao bih mazdu sa 1.9 multijet. Ako ti treba pouzdan auto, onda svakako mazda. Doduse ove su obe imale oko 100,000-120,000km. Moja astra ima ~200,000km. Ne znam kakve ce biti za jos 100,000km.
      Takodje sam probao i mazdu 3 sa 2.0 benzincem od 150ks. E to je vec druga prica.

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

po pitanju pouzdanosti i kvarova elektronike dajem prednost mazdi .svojevremeno sam imao mazdu 626 i vozio 3 god bez problema. kod opela bukvalno otkazuje sve.

Comment

• goxxy
          CBC Član
          • 25.07.2007
          • 63
          • Temerin
          • e36,Mazda3,W204,MT01

Posedujem Mazdu 3 1.4 benzinac, kupljena nova 2007. godine do sad prešla oko 100000km bez da je zaštucala.
          Medjutim, meni vec posle kratkog vremena nije više bila zanimljiva, tako da je sada vozi samo moja žena a za nju je idealna.
          Hocu Turbo i Nitro

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Rekao bih, veoma paušalno i subjektivno mišljenje, bez osnova. Treba imati u vidu broj tih vozila ragistrovanih u Srbiji i broj izvršenih opravki, po pojedinom vozilu. Do podataka o ukupnoj vrednosti opravki, testiranih vozila je MI! Vrednost delova u globalu je približna, kao i snabdevenost tržišta. Ni servisiranje nije problem. Naročito opel!

Comment

• vladaomega
              CBC Senator XXL
              • 11.10.2010
              • 484
              • beograd

po pouzdanosti japanska vozila su uvek u vrhu godinama unazad. uostalom nemacki auto klub ADAC svake godine daje svoju listu vozila kojima su pruzene njihove usluge. u samom vrhu nepouzdanih vozila godinama je alfa,lanca,fiat itd.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Na kom mestu je astra H?

Comment

• pantelijaostojic
                  CBC Član
                  • 13.11.2009
                  • 74
                  • Beograd

Uzevsi sve u obzir, ako je monotonost mazde jedini problem onda ona nema problema u mojoj porodici vec deceniju se vozi opel (trenutno corsa c) i nemam zamerki, gledam sada mazde 1.6 benzinac, nisu mnogo presle a sam auto mi je lepsi od astre h. Kako se krece potrosnja i redovni servisi ovih motora 1.6 77kw/105ks? I ako neko moze da mi docara utiske same voznje samo nastavite sa postovima, puno mi znace..

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Potrosnja je kako vozis i gde, meni je po gradu od 11-13litara plina, benzin kad sam vozio bilo je od 9-11, zavisi kakva je guzva. Na auto putu pri nekih 100-120 je 6-7 litara, ako mozes tako da vozis. Servisi su 4litre ulja, 5w30, filter ulja je isti na svim benzincima vec 20 godina, cena 100,200,300 dinara zavisi koji kupis, filter vazduha je 500-1000 dinara, klime je isto tako.
                    Ja na mojoj nisam menjao nista, evo sad ce 6ta godina i trap je jos utegnut, nikakvih problema, sve radi nijedna lampica, ni prekidac nista da zeza.
                    Ako te nesto jos interesuje pitaj.

Comment

• pantelijaostojic
                      CBC Član
                      • 13.11.2009
                      • 74
                      • Beograd

Kako si zadovoljan performansama? Jel moze da potegne, u smislu pun auto, klima i put na more? Jel udoban? Cuo sam da lepo lezi i da je bas stabilan..

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

Pa pazi, potegne kao svaki atmo benzinac male zapremine, poteras u obrtaje i ide lepo, nisam imao problema nikad po tom pitanju, naravno na auto putu oko 150 vozis i to je ok, preko toga moze ali nije to snaga za vece brzine, ovaj motoro je prava mera za porodicni auto moze da povuce trosi ok, odrzavanje realno je povoljno.
                        Sto se tice stabilnosti, odlica je, tu nema brige, a udobnost ne znam sta da ti kazem meni je ok, moze i bolje a moze i gore, to je stvarno totalno subjektivna stvar, meni je to vrlo nisko na listi zahteva, svaki noviji automobil je meni dovoljno udoban.

Comment

• goxxy
                          CBC Član
                          • 25.07.2007
                          • 63
                          • Temerin
                          • e36,Mazda3,W204,MT01

Kao sto rece JNC, u sustini je odlican porodicni auto i sigurno se neces pokajati.
                          Gledaj da izbegnes 1.4 benzinac kao sto je moj, za tu tezinu auta je mali.
                          Hocu Turbo i Nitro

Comment

• JNC
                            CBC Senator XXL
                            • 19.12.2006
                            • 1332
                            • Beograd

Kao sto rece kolega iznad, samo nemoj 1.4 sve ostalo je ok, dizeli jesu oni sto su radjeni sa PSA grupom, ali pravo da ti kazem u Mazdama nemaju nikakvih problema, mozda i sto je sva prateca elektronika Denso, Mitsubishi, Hitachi(tj. japanski proizvodjaci koji idu u Mazde), ja znam par dizelki sa po 150k-200k i sve idu super, nikakvih problema, nisu ni zamajce jos menjali, trose od 4.5l do 7l dizela, zavisi kako ko vozi i gde.

Comment

• pantelijaostojic
                              CBC Član
                              • 13.11.2009
                              • 74
                              • Beograd

Hvala puno, ostaje mi da gledam trazim pa sta uleti JNC ako je budes prodavao javi mi

Comment

Working...
                              X