Sta izabrati za 3000 e ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • westorbit
    CBC Član
    • 27.06.2008
    • 16
    • Novi Sad, Vrbas
    • Passat b3 1.8 benzin

Sta izabrati za 3000 e ?

U dilemi sam sta da kupim do 3000 eura. Dvoumim se izmedju par modela razlicitih klasa.

1. Passat b5 1.9 tdi ( iskljucivo sa bosch pumpom tj. do 1999 godista)
    2. Audi a4 1.9 tdi ( uslovi kao i za passata)
    3. Dacia logan 1.4 ili 1.6 benzin
    4. Opel astra ( bilo koji benzin)
    5. .....vasa preporuka?????
    6.....
    7.......

Auto koji bih kupio planirao sam da vozim naredne bar 3 godine. Trenutno vozim passat b3 1.8 benzin + plin, limuzina, crne boje, od opreme samo malo kvalitetnija muzika i prelazim oko 15-20 000 km godisnje.

Limuzina koju trenutno vozim me je par godina lepo sluzila ali sam se malo zasitio iste i voleo bi promeniti za koliko-toliko novije vozilo. Znam da navedeni Passat i Audi nije neki preterani pomak ka mladjem autu, ali sa istim modelima bih bio u poziciji da sipam D2, a u poziciji sam da isti derivat nabavljam na veliko i jeftinije nego sto se prodaje po pumpama.

Iskreno ... najvise naginjem ka Logan-u, posto se koliko sam shvatio moze nabaviti za datu sumu sa "najmanje predjenih kilometara " i kao najmladje vozilo od navedenih, a cesto se moze naleteti i na primerak od prvog vlasnika. Astru sam stavio kao konkurenta zbog samog cenovnog ranga ....mada sta ja znam .... bas ako bi naleteo neki dobar primerak, pristao bih.

Da li neko prati kako ide prodaja ovih pasata b3 kao moj, da li je to jos toliko trazena roba kao kada sam ga ja kupovao? Stanje je sasvim solidno, nigde truo, motor ok ( nema potrosnje ulja) , zamenjen set kvacila... sve u svemu dobro odrzavan auto. Koliko novaca da trazim za svoj auto, sta je realna cena ?

Hvala
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Sta izabrati za 3000 e ?

MB 123 - 200d - uklapa se u cenu, a D2 mu opste ne smeta.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• westorbit
      CBC Član
      • 27.06.2008
      • 16
      • Novi Sad, Vrbas
      • Passat b3 1.8 benzin

Odg: Re: Sta izabrati za 3000 e ?

Ako sam dobro shvatio radi se o mercedesu starije dobi ... ipak bih nesto malo novije.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Re: Sta izabrati za 3000 e ?

onda probaj sa 124, mislim da i to ide na D2
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• westorbit
          CBC Član
          • 27.06.2008
          • 16
          • Novi Sad, Vrbas
          • Passat b3 1.8 benzin

Odg: Sta izabrati za 3000 e ?

Voleo bih da cujem jos necije misljenje, sa akcentom na navedene modele.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

prodas D2 , kupis ED , ovo trosi od 4 do 6 litara max.

ili ovo
            Last edited by zoranbg; 21.02.2012, 21:18.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• westorbit
              CBC Član
              • 27.06.2008
              • 16
              • Novi Sad, Vrbas
              • Passat b3 1.8 benzin

To se trazi, precizno, jasno i glasno !!! Hvala

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Gadna cifra za kupovinu auta jer mozes uzeti noviji u losijem stanju ili stariji u dobrom stanju pa izaberi od dva zla
                Kad spominjes D2,sinoc stanem na pumpu da sipam malo lozaka u mog Nissana a ispred mene lik sa C4 1.6hdi sipa do cepa loz ulje i kaze da mu nista ne fali,samo peva.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Da li je poenta ove teme da je D2 čarobno gorivo i ide u sve živo ili da se kupi auto.
                  Moderator na čudan način (ironičan) pokušava da kaže da je nabavljanje, prodavanje, uvaljivanje, kupovina na pumpi pogotovo nelegalan postupak.

Sa druge strane najlepše obožavam te koji predju sa autom svih 20.000 km a auto inače prelazi stotine hiljda zna da mu ništa nefali, samo sipaj i teraj.
                  Ovih desetak dana ovo malo zime i pola dizela pocrkalo, neće da upali, parafin ili voda svejedno...

Batalite ili zaključavam....
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alaza
                    CBC Član
                    • 30.11.2007
                    • 96
                    • tamo negde

Opel ASTRA 1.8 benz sa plinom. Kad skupis pare lako ga prodas i kupis noviji auto.

Comment

• westorbit
                      CBC Član
                      • 27.06.2008
                      • 16
                      • Novi Sad, Vrbas
                      • Passat b3 1.8 benzin

Originally posted by gorans View Post
                      Gadna cifra za kupovinu auta jer mozes uzeti noviji u losijem stanju ili stariji u dobrom stanju pa izaberi od dva zla
                      Da svestan sam da je izbor za tu cenu prilicno zeznut, ali obratio sam se za pomoc sa foruma zbog toga da se ne odlucim za opciju "stariji u dobrom stanju" a dobijem "stariji i losem stanju".

Comment

• westorbit
                        CBC Član
                        • 27.06.2008
                        • 16
                        • Novi Sad, Vrbas
                        • Passat b3 1.8 benzin

Originally posted by Dora View Post
                        Da li je poenta ove teme da je D2 čarobno gorivo i ide u sve živo ili da se kupi auto.
                        Moderator na čudan način (ironičan) pokušava da kaže da je nabavljanje, prodavanje, uvaljivanje, kupovina na pumpi pogotovo nelegalan postupak.
                        Nije poenta teme da je D2 carobno gorivo vec kupovina automobila. Da pojasnim samo posto mi se cini da su pojedinci stekli utisak da bi pomenuti D2 u "vecim kolicinama" stizao iz "nekog crnog kanala". Pomenuto gorivo bi se nabavljalo sasvim legalno a na vece kolicine je zbog toga sto mi se blizak rodjak zanima poljoprivredom i ima gomilu mehanizacije koja trosi isti derivat a na konto toga stice pravo da uzima subvencionisani D2 i zbog toga bih ja bio u poziciji da to nabavim jeftinije.

Inace, promena mog automobila mi nije hitna zbog toga sto vozim prilicno pouzdan auto (iako ima 20 godina) tako da sam samo pitao za misljenje, a kao sto sam u prvom postu najavio najvise mi uliva poverenje Dacia logan (kao najmladje vozilo) i najverovatnije cu se i odluciti za istog i to sa benzin varijantom.
                        Kapiram da sloj ljudi koji kupuje ovaj model u privatne svrhe ne planira sa njime da prelazi neke ogromne kilometraze, a bivsi vlasnik isto tako najverovatnije ne pripada nekoj grupi temperamentnijih vozaca jer se ovaj model ne kupuje zbog sportske koliko zbog porodicne voznje.

Suma sumarum... nekako mi zdrava logika govori da je veca sansa da ubodem dobar primerak, kupujuci mladje vozilo ( iako je istocnjacko), sa benzin varijantom, pravljeno za porodicnu voznju nego starije (zapadnjacko) koje iza sebe ima xxxx kilometara predjenog puta i isto toliko vlasnika, pa makar trosilo i malo jeftinije gorivo... ipak meni treba atomobil koji je pouzdaniji nego ekonomicniji.

Neka me neko ispravi ako misli da gresim, bio bih spreman da osporim svoju teoriju ako bi bilo dobrih argumenata za to

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

dobar je logan i za taxi
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• MS PK
                            CBC Član
                            • 09.01.2012
                            • 89
                            • Prokuplje
                            • nema

Nezgodna cifra da nemoze biti vise.Mozes da kupis i novije(losije) i da pogresis ili da ubdes dobro i da predjes u 2000 i neko godiste i da te lepo sluzi. Najlakse ces sigurno da nadjes logana u dobrom stanju sa dosta manje km od ostalih pomenutih i vrlo lako od prvog vlasnika.Pogledaj i malo ova vracena sa lizinga imalo ih je po 2-3000 i bilo je dobrih primeraka a slabo je inter. za daciu generalno.Inace od ostalih mislim da ces se pomuciti da nadjes b5 tdi sa klimom u dobrom stanju do tvoje cifre,ali nije nemoguce.Samo kes u dzepu i strpljenja,a i sto si u pravu ide i na loz ulje od 93din. i samo peva i zbog toga se puno ljudi vraca na stare dizele.Sa astrom na benz. nikad neces da pogresis samo neka ima klimu i gas.To ti je od mene za sad ako bi nesto jos pitaj

Comment

• westorbit
                              CBC Član
                              • 27.06.2008
                              • 16
                              • Novi Sad, Vrbas
                              • Passat b3 1.8 benzin

Originally posted by zoranbg View Post
                              dobar je logan i za taxi
                              Si me usrecio sada ! Da, znam da ih koriste i taxsisti, ali mislim da se vozilo koje je korisceno u takve svrhe moze prepoznati, predpostavljam da ce biti dosta ogreban oko brava za otvaranje vrata posto se cesto otvaraju, pokazivati kojekakve sitnije ogrebotine i intervencije po branicima... ipak je to vozilo bilo cesto u saobracaju. Kada smo vec kod toga, na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine polovnog logana, gde treba gledati i videti ?

Comment

Working...
                              X