Almera 2.2 Di 2000god?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Almera 2.2 Di 2000god?

U fazi sam pregovora oko ove Almere pa me zanima da li neko pouzdano zna da li je to Reno ili Nissan motor,common rail ili ne,ima li plivajuci zamajac ili ne?
    Znam da ce vecina odma da udari po kubikazi i registraciji ali to mi nije bitno jer je auto u startu jeftiniji 1000e od onog 1.5dci a moja logika kaze da je bolje da vozim jaci auto a za tu razliku u startnoj ceni cu dve godine 4 godine da registrujem ovog 2.2di.
    Bitno mi je samo pouzdanost i kvalitet.Hvala i evo konkretnog primerka koji gledam da pazarim.
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Odg: Almera 2.2 Di 2000god?

motor je nissan,ima bosch pumpu nije cr,nema plivajuci zamajac

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

In the forums, many of the Nissan owners are expressing their concerns about premature failures of the timing chain. A stretched timing chain can lead to the engine stalling without a warning, this can be dangerous especially at busy roads. Because it is a rather expensive part, many of them are demanding a product recall. Replacing a stretched timing chain can cost up to £1700 (parts & labour). However, official data seems to be lacking at this point. Nissan owner's manual does not state specific interval for timing chain replacement, so it can be assumed to be a "fix-on-fail" part with no predefined life expectancy. Furthermore, there may be several different factors leading to the timing chain fatigue, notably lubrication and tensioning issues.

pominju se otkazi lanca zbog labavosti ili ne odgovarajuceg-loseg podmazivanja. fabrika ne daje interval zamene,jer moze da traje a moze i da ode odjednom,kako pise ovde.i pise da je zamena skupa .
      pise da je ta almera pravljena na platformi nissan micre u saradnji ssa toyotom koja je tu platformu koristila za corollu.

motor je kao sto rece: pumpa vp44,lanac,DOHC dve bregaste uglavi
      YD22DDT Nissan N16 Almera 2000–2002 2.2 L (2184 cc) 86.0 mm 94.0 mm 18:1 110 PS (81 kW) @4000 rpm 24.2 kg·m (237 N·m; 175 ft·lbf) @2000 rpm direct injection Intercooler
      Last edited by zoranbg; 21.02.2012, 19:13.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Malo sam se nalozio na tu Almeru pa cu sutra da odem da je vidim a i covek da vidi mog Focusa posto cemo da pravimo neku trampu.Ne znam koliko da mu trazim doplatu za Focusa 2003god 1.8tdci,registrovan,uradjen veliki servis,nove gume ali iscvrkan sa svih strana.

Comment

• Grumpy
          CBC Veteran
          • 30.10.2009
          • 151
          • Cartolle, Cattaro bay
          • Meriva B, BMW 520d

Originally posted by zoranbg View Post

pominju se otkazi lanca zbog labavosti ili ne odgovarajuceg-loseg podmazivanja. fabrika ne daje interval zamene,jer moze da traje a moze i da ode odjednom,kako pise ovde.i pise da je zamena skupa .
          pise da je ta almera pravljena na platformi nissan micre u saradnji ssa toyotom koja je tu platformu koristila za corollu.

motor je kao sto rece: pumpa vp44,lanac,DOHC dve bregaste uglavi
          YD22DDT Nissan N16 Almera 2000–2002 2.2 L (2184 cc) 86.0 mm 94.0 mm 18:1 110 PS (81 kW) @4000 rpm 24.2 kg·m (237 N·m; 175 ft·lbf) @2000 rpm direct injection Intercooler
          http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_YD_engine#YD22DD

What to Watch Out For

On early 112bhp 2.2 diesels, listen for timing chain/tensioner rattles and check for losing power. Noticeable between 1,500 and 2,000rpm. Rattling timing chains caused by fracture of the timing chain guides inside the chain cover on some but not all 112bhp 2.2 litre diesels. May also see white smoke. Seizing of diesel pump due to lack of lubricity in the fuel can snap the chains of all 2.2 diesels.

Motor sam nasao kod X-Trail-a, prvi modeli. Izgleda da Almera nije dolazila u GB sa ovim dizelom.

Uglavnom, svodi se na to ako nisu postovane preporuke za interval zamene ulja, i ako je gorivo bilo losije (sa slabijim podmazivanjem pumpe), moze da se desi da zbog kvara pumpe pukne lanac!!
          Ako zveci, i cangrlja... bezi...

Saab je prestao sa proizvodnjom, tako da se javlja pitanje nabavke delova u buducnosti.
          Mada je radjen na istoj platformi kao i Vectra, pa bi tebalo da delovi trapa, kocnica budu kompatibilni. Cak je i taj 2.2d motor Opelov.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Dora mi je postavio dijagnozu: paranoja! Pa, kako ne biti paranoičan, posebno u slučaju saab-a? Cena i opis - van svake pameti. Na kilo da ih prodaju, dobit će toliko. A volvo još čudnije: nove reg. tablice (ako nisu pozajmljene).

Ljudi moji, pa gde to ima: takvo vozilo, u fabričkom stanju, za 1.500 evrića?! Jedino, ako su zaboravili jednu nulu. Bit`će, da je nešto drugo u pitanju.

Comment

• vladaomega
              CBC Senator XXL
              • 11.10.2010
              • 484
              • beograd

A volvo još čudnije: nove reg. tablice /ko jos kupuje vozila koja su u nemackoj bila taxi

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Ja ga ozbiljno razmatram a to sto je bio Taxi mi ne smeta bas ni malo ako je auto u OK stanju.
                Posle mnogo gledanja oglasa i razmisljanja,dosao sam do zakljucka da cu uzeti auto preko 2000ccm jer kao sto sami vidite,zbog te kubikaze su ta vozila potcenjena i daju se budzasto.Pa za 1500e mogu da kupim ili npr. tog SAABa ili nekog raspalog golfa 3 iz 92god.E sve to samo zato sto mu je registracija 500e.
                Last edited by gorans; 23.02.2012, 16:45.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by gorans View Post
                  ... Bitno mi je samo pouzdanost i kvalitet.Hvala i evo konkretnog primerka koji gledam da pazarim.
                  http://www.polovniautomobili.com/ogl...almera_22_cdi/
                  Prvo, izvini, što skrenusmo sa teme, ali ne puno, jer ih vezuje niska cena. Tek danas sam otvorio navedeni link i našao da se radi o početnoj strani oglasa i naprednom pretragom našao samo jednu almeru, prema tvom opisu, a oglas postavljen danas:

2000 Nissan Almera 2.2cdi hitnoooo | Polovni automobili

Da li je to isto vozilo? O ostalom si dobio dosta odgovora, posebno o lancu. Moje mišljenje je, da ni reno ne zaostaje puno za nissan motorima, jer su od 1999 formirali neku korporaciju, upravo, zbog podizanja kvaliteta i unapređenja proizvodnje.

Vladaomega:
                  A volvo još čudnije: nove reg. tablice /ko jos kupuje vozila koja su u nemackoj bila taxi
                  Moj megan je, kao nov, za oko godinu dana, kao rent-a-car ubio 120 Kkm. Tako da sumnjam i na prikazane km, a još mi je sumnjivije poreklo vozila: registracija SU, a prodaje se u N. Pazovi. Ali, to je već treća tema, samo da se ima u vidu.

P.S. Prodaje se hitno, kao i almera, zbog odlaska u inostranstvo.

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Ta Almera 2.2 di je za izbegavanje. Iskljucivo benzinac. 1.8 je bolji, ali se tesko nalazi.

Comment

• MS PK
                      CBC Član
                      • 09.01.2012
                      • 89
                      • Prokuplje
                      • nema

Volvo jeste bio taxi i zato mu je i ta cena i to je normalna cena za njega.. Nebih ti savetovao da ga kuoujes,razumem te ja da ti je stanje bitno,ali neces moci nikome da ga prodas.Taj konkretno se prodaje mislim od letos.Nemoj nikad taxi vozila da uzimas cisto zbog prodaje ti kazem,niko ih nece. Inace trebalo bi da je u njemu audi 2.5tdi motor redni 5-ak.Ja sam imao takav volvo 96god. uvoz ch izvanredan isto 2.5tdi.Netrosi vise od 9l u gradu i ide extra.Moj je prodat za 2600e letos.

Comment

Working...
                      X