SAAB 2.0t Da li kupiti ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mitronije
    CBC Početnik
    • 22.03.2010
    • 1
    • bor

SAAB 2.0t Da li kupiti ili ne?

reko ajd da pitam ovako za neki savet ili otvaranje ociju ili zatvaranje istih

nakako sam se nameracio da pazarim Saab 9-3 2.0t od 175ks . Jeste da je fabrika zatvorena i da to vise nece biti to ali reko da li neko ima nekakvih ili ikakvih iskustava sa pomenutim automobilom . Na sta obratiti paznju neki standardni cvrcci i koliko uticu na upotrebljivost .

automobil je 2003 god iz holandije ima neki plin ugradjen cena oko 5000 6000e racunam da je pregurao oko 180000km
    i racunam da treba jos jedno 2000e da se to preredi . Da se radi servis veliki da se srede opruge amortizeri kvacilo alternator
    gume verovatno (to je ono sto se po meni standardno radi na autima tih kilometraza)

da li je ovo aavantura ili ima i nekog smisla gurao bi oko 15000 godisnje i ne verujem da cu njegovom prodajom za 2 do 3 god (koliko planiram da ga drzim ) da ga prodam za 1000 do 2000e

eto pa ako neko ima nsto pametno da kaze o ovoj (vektri) neki savet ili sl
  • [darkside]
    CBC Veteran
    • 19.03.2009
    • 107
    • Beograd

Odg: SAAB 2.0t Da li kupiti ili ne?

A koji je razlog što si se odlučio da kupuješ auto iz fabrike koja više ne postoji? Ja lično ne vidim ni jedan logičan. Doduše,sa tvoje strane to možda izgleda drugačije pa bi bilo interesantno da pojasniš. Mislim, da li bi uzimao dobar ATARI računar iz 1985-te, ili misliš da ipak treba uzeti nešto bolje/mlađe/sa podrškom?
    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Gusar
      CBC Član
      • 19.03.2012
      • 85
      • zemun
      • Fiat Uno 45s fire...

sto se tice samog saba iskreno ja bih voleo da imam taj auto ali je to sve stvar mogucnosti i vremena moj generalni savet ti je da pogledas jos negde koliko se krecu cene takvih i da objektivno ocenis stanje samog auta to sto se fabrika zatvorila nista nece da te zeza zato sto ce ljudi made in prc vec sve delove napraviti a i verovatno ima gomila delova koja se gadja sa starim tipom ili nekim drugim autom croma vectra ili sl... neznam sad tacno ne mogu da se setim kako izgleda taj saab inace saab vazi za veoma pouzdano vozilo koje se retko kvari i ima dugacak radni vek ali jedno moras da shvatis to je skoro 10 god star auto znaci u njboljem slucaju racunaj da ga drzis jos 5 godina
      i za tih pet godina uz dobro odrzavanje trebalo bi da nemas velikih otkaza ali shvati da jedan ne lecen kvar izaziva barem jos 10 kvarova drugi delova. tako da moj generalni savet je da gledas da oboris cenu sto vise mozes i onda ga kupi... i posle ti predstoji jurnjava delova po otpadima i sl mestima...

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by [darkside] View Post
        A koji je razlog što si se odlučio da kupuješ auto iz fabrike koja više ne postoji? Ja lično ne vidim ni jedan logičan. Doduše,sa tvoje strane to možda izgleda drugačije pa bi bilo interesantno da pojasniš. Mislim, da li bi uzimao dobar ATARI računar iz 1985-te, ili misliš da ipak treba uzeti nešto bolje/mlađe/sa podrškom?
        U čemu je razlika kupiti auto "iz fabrike koja ne postoji" ili kupiti auto iz fabrike koja postoji ali se taj model ne proizvodi već 15- 20 godina?
        A tek poređenje sa ATARI računarom ne stoji jer je taj računar odavno tehnološki prevaziđen što za SAAB-a nikako ne možeš da kažeš.
        Btw, znaš li koliko sam prošle godine platio nov žmigavac za moj auto koji je prestao da se pravi pre 14 godina, a potiče iz fabrike koja ne postoji? - 1750 (hiljadusedamstopedeset) dinara.

p.s. Što reče BOOST jednom prilikom- Da bi vozio Saab, moraš da sazriš
        Last edited by stevak; 09.04.2012, 01:51.
        ex SAABotražitelj

Comment

• MS PK
          CBC Član
          • 09.01.2012
          • 89
          • Prokuplje
          • nema

Nebih imao nista lose da kazem za saba kao marku generalno, dobri su i pouzdani...Bitno je da nadjes dobro ocuvan i redovno odrzavan auto,a to sto neradi fabrika vise nema veze,delova ima i bice ih, ionako ih proizvode druge firme a ne sama fabrika, a tek kinezi...Jedino sto ces imati tezu prodaju nekada,ali toga si verovatno svestan i sam.

Comment

Working...
          X