Auto za početnika. Oko 1000e.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nickname
    CBC Veteran
    • 01.07.2009
    • 116
    • Beograd
    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Auto za početnika. Oko 1000e.

Dakle, gospođa je konačno rešila da počne da vozi. Ima dozvolu već godinama ali je svega par puta sela da vozi i sad je vreme da se krene ispočetka.

Ono što smo zamislili je da uzmemo nešto malo za po gradu u lokalu na čemu bi se izvežbala za početak, bez nekog preteranog sekiranja ako se negde očeše ili slično (naravno pod uslovom da ne očeše neki Audi A8, onda ćemo se sekirati). Posle 6 meseci, godinu ili kolko već bude trebalo, auto bi menjali za nešto mlađe i udobnije.

Odmah da kažem, Yugo ni u jednoj varijanti ne dolazi u obzir.

Zahtevi su: Da bude siguran, kolko je moguće pouzdan obzirom da će se zbog budžeta uzeti nešto starije od 15 god. Da bude mali, početnicima, pogotovo ženama je ovo bitno, ne znam zašto al ajde neka joj bude. Da vožnja bude ekonomična, ako nije baš malecki motor treba da ima plin.

Vrednost u kasnijoj preprodaji mi nije nešto preterano bitna, pomirio sam se sa time da ću tu izgubit bar 500e za godinu dana. Kozmetički ne mora da bude savršen, ako je farba matirala neka je, ako je branik očešan neka ga. Bitno da nije sastavljan od dva auta, da nije imao neku veću havariju, da nije truo toliko da mora kod limara odmah čim ga kupim.

Evo nekih što su zapali za oko:

I tako, sve u tom stilu. Ja bih se najradije odlučio za japanca, al kolko vidim ovih Corsa ima dosta, jeftine su, valjda može da se probere nešto da može da posluži.

Mišljenja, predlozi?

Hvala!
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Auto za početnika. Oko 1000e.

sve ti je to slicno, preovladace samo onmo sta je na oko lepse
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Gusar
      CBC Član
      • 19.03.2012
      • 85
      • zemun
      • Fiat Uno 45s fire...

Odg: Auto za početnika. Oko 1000e.

ovako korsu nemoj da uzimas sad ce da me nepadnu ljudi iz opel tabora krsevi ne opevani
      suzuki isto tako... za 1000 nema dobar
      moj pradlog je da nadjes za te pare neki dobar fiat uno
      npr

jeftini delovi svaki majstor zna da ga popravi
      tesko se kvari sem limarije...

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by nickname View Post
        ... obzirom da će se zbog budžeta uzeti nešto starije od 15 god.
        Trebao si navesti, koliko si spreman, da odvojiš za nabavku kola?!

Navedena corsa i suzuki, nisu baš reprezentativni primerci i nisu ništa bolji od dobrog yuga, kojeg možeš naći za te pare. Ali, kao što si rekao: yugo ne dolazi u obzir.

Prošetaj malo gradom i svako malo ćeš naići na kola koja se prodaju. Po veoma povoljnim cenama, jer je ponuda zaista velika. A, pogotovo, na Bubanj potoku, najveća ponuda vozila po cenama od 1.000 do 2.000 evra. Može se naći kola u dobrom stanju i povoljnoj ceni, jer vlasnik prodaje, što su mu ta mala kola postala višak.

Comment

• Jesa
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2008
          • 344
          • Beograd
          • Honda Civic 1.4 LS

misljenje - za koji god auto da uzmes za 1000eur, budi spreman da ulozis jos neke pare, ako zelis da bude bezbedan.

mislim naravno na trap i kocnice.

Prijatelj ima Fiat UNO. 1000 kubika. Jeftin za odrzavanje, veoma malo trosi, ali vecito ima neku boljku (matoro vozilo, sta ces : )
          Drugi predlog - golf II. (ali samo benzinac) zasto - Kupio sam pre par meseci, vw 1990, 1.3, za svoju majku, koja ga vozi po lokalu i malo van grada i to iskljucivo jer sam ga uzo od kuma koji je odlicno odrzavao auto, protekle dve godine, koliko je kod njega. A da, limarijski kompletno sredjen, ofarban, nov akumulator, gume, set kvacila ... (sve bitne stavke su sredjene, a lane je tim kolima isao i do grcke i nazad s zenom i detetom)

Ja licno navijam za japance, ali to kosta. Budi bas oprezan, zbog limarije, silen blokova ... japanac kod kog je sve valjano zamenjeni i/ili sanirano probija budzet od 1000e (barem, tako stoje stvari u srbiji)

i da poslednji predlog. Odvedi ti zenu na lepo karting, pa se malo izjurcajte. Kad je pukne adrenalin, zaboravice na strah, te ce biti opustenija i pri voznji normalnog automobila.

pozdrav i sve najbolje!
          www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Moje misljenje je da za 1000 eura ne mozes uzeti siguran auto,mozda i postoje dobro ocuvani,ali ti se i ne prodaju,treba strpljivo traziti...

Comment

• Gusar
              CBC Član
              • 19.03.2012
              • 85
              • zemun
              • Fiat Uno 45s fire...

+1 za fiat uno

Comment

• boban1982
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2010
                • 1106
                • Batajnica
                • SAXO VTS-BIC

Ili ti punto,naravno malo vise od soma evra,ali lepo sluzi kada je u dobrom stanju.

Comment

• nickname
                  CBC Veteran
                  • 01.07.2009
                  • 116
                  • Beograd

Na kraju je izbor pao na Twingo. Za sada se dobro pokazao, naročito u smislu da novopečenom vozaču (koji ima dozvolu već 9 godina) odgovara. 1995 godište, plaćen 850e. Motor 1100ccm.

Treba da se sredi par sitnica, kozmetika i prednji lageri, ostalo je u redu. Naravno kočnice ću preventivno da pretresem kod majstora. Nadam se da ćemo za 6 meseci do godinu moći da investiramo u nekog Yarisa i da sam sa time na duže vreme miran.

Za sada je to to. Hvala svima na sugestijama.

Comment

• sasha015
                    CBC Veteran
                    • 29.02.2008
                    • 153
                    • LOznica
                    • Hyundai i-20

850 evra???
                    Ili je neka muljavina ili je auto zesci les i ceka te jos 500 evra ulaganja ili je nekom bilo hitno da ga proda.
                    Cetvrto ne postoji.
                    Jedina 2 twinga koji se uklapaju u tu cenu,na brzinu nadjena su ova

Verujem da je vas u boljem stanju od ovih na slici.

Uostalom,nek se sa srecom navoza.Verovatno ces i zaraditi pri daljoj prodaji,ako nije bilo skrivenih mana.

Comment

• nickname
                      CBC Veteran
                      • 01.07.2009
                      • 116
                      • Beograd

Ma auto nije idealan, al je bolji od ovih leševa.

Zašto je bio jeftin? Pa devojka nije mogla da ga proda jer je drečavo ROZE boje. Stavila je foliju, unela to u saobraćajnu i tako ga prodavala. Dugo je bio na oglasima, sa cenom 1200e, kolko sam razumeo, nije bilo interesenata. Pošto je to auto za gospođu, meni roze boja nije bila problem (a ćerkici pogotovo). Iscenkali smo se na tu cifru, zbog boje, tih lagera što moraju da se menjaju, itd. Kad je videla da smo došli sa parama, cena se strmoglavila.

Naravoučenije, cene na oglasima nemaju veze sa onima za koje se kola stvarno prodaju, ima nekih što su tvrdoglavi jer su tek počeli da prodaju i idu sa onim "ma ja ga ne dam jeftinije" ali malo ko će stvarno prodati auto za pare koje je zamislio. Prođe neko vreme, shvate da niko neće da plati tu cifru i onda se polako dolazi do nekih normalnih cifara.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

bas na brzinu, ova dva su u stvari jedan
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                        X