Opel Agila, Fiat Punto ili nešto treće?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Opel Agila, Fiat Punto ili nešto treće?

Pozdrav ljudi,

Planiram kupovinu kola za oko 2500 evra, od 2000 godišta pa nagore. Preferiram benzince, male kubikaže, sa plinom bi bilo idealno ako bih naleteo. E sada, jedino na čega sam naleteo za te pare su gore navedena dva automobila. Agila sa dva benzinska agregata, a Punto sa jednim benzinskim agregatom. Iskustva i saveti su mi dobrodošli.

U suštini tu je i Corsa, ali zbog prostora Agila ima prednost, jer kapiram da je mehanika ista.Suzuki Wagon R+ je otpao u startu zbog više cene, iako je sve osim motora isto kao i kod Agile. Seicento je ispao iz razmatranja jer je previše uzak za dve korpulentne osobe, Panda isto tako, iako bi ih najradije kupio zbog proverenog agregata, ali avaj,ne odgovaraju zbog same skučenosti tj širine kabinskog prostora. Ford fiesta 4 možda, mada nije uzeta u ozbiljnije razmatranje, zadnje serije Felicije ne, Fabia možda sa 1.2 HTP motorom. Ako imate nešto još , predložite mi.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Opel Agila, Fiat Punto ili nešto treće?

Znam da sam papagaj ali opet... Auto iz uvoza sa plinom je mana. ugradjen je odmah na početku (nov auto) sa namerom da se isplati, prešao je znatno više od onog što nema plin. Kilometraža utiče da je na izdisaju (plin) a oprema je većinom za nas egzotika obzirom na poreklo zemlje ugradjivača i protekli period od ugradnje. Svi su u poslednjih 5+ godina izbacili bar dve generacije novih proizvoda a o starim vode računa kao krmača o trinaestom prasetu.

Ukratko, tražiti u kupleraju neku što ima malo "predjenih" kilometara je mislim malo.... naivno...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

A da pogledas,za te novce,nekog brava jtd,iz uvoza,ta im je cena

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Imam jednog dizela, iz profila, ovo bi trebalo da budu druga kola, i samo benzinac, zbog same isplativosti. Neće prelaziti velike kilometraže, max 10000 km godišnje, i 70 % gradska vožnja. Za tu namenu dizelaš mi uopšte nije rentabilan. Sa ovim svojim za ovih 6 meseci sam prošao 15000 km i sama viša registracija i viša cena održavanja se ne primeti. Ovako, razlika kod punta izmedju 1.2 i 1.9d ( ne JTD, nego običnog dizelaša ) je skoro 8000 dinara. Za tu kilometražu mi se neisplati dizel. Jednostavno, vodim se rentabilnošću.

Dora, kapiram da mogu da biram samo manje zlo. Naravno, nisam naznačio da tražim benzinca, i benzinca kome je plin ovde ugrađen.

Mene više zanimaju iskustva ljudi, koji su dolazili u dodir sa ovim modelima, i sa modelima koje nisam naveo u postu a da spadaju međ kriterijume koje sam naveo u prvom postu.

Pozdrav!

Comment

Working...
        X