Dizel do 2500e Hitno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MS PK
    CBC Član
    • 09.01.2012
    • 89
    • Prokuplje
    • nema

Odg: Dizel do 2500e Hitno

Manite se tih losih japanaca, sta ce vam to. Gledajte Alfe 156 ili Stilo, ima za te pare da se nadje dobar samo mora da se strpi malo. Jtd su izvanredni motori, dugo traju i nisu skupi za odrzavanje. Sem egr-a i protokomera nemaju druge bubice.Mada za 2500 ima i lagune dci, 406 hdi....mislim kad ste dosli vec na primere-almere

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Agonija je okoncana,kupljen je auto.U pitanju je Opel Omega B 2.0 DTH 74kw. 2000god u extra stanju,sve ima,sve ispravno i od ulaganja ima samo gume i to tek pred zimu.Auto se ne cuje u voznji,prava limuzina.Jedino nema neku snagu sto se tice ubrzanja ali to nije ni bio imperativ u izboru auta.
      Cena 2100e

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Samo cu spomenuti VP44...

Motor kao motor OK ali...

PS Sto se tice perfomansi lako se to resi sa 200e
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Znam za tu elektroniku na pumpi i ostale boljke tog motora ali trenutno auto nema gresku.Za te pare nema sta previse da se bira i trazi.
          Planira bas da ga cipuje i to kosta oko 200e kod kolege a moze i na rate.
          Kakav je za odrzavanje i tako to?
          Hvala

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Sto se redovnog odrzavanja tice ulje 5,5l ja idem na 10w-40 varijantu, filter ulja, vazduha i klime. Motor ima dupli lanac tako da nema zamene kaisa. Jedini kais je PK kais 6-o kanalni koliko mi se cini. Roler sa amortizerom za njega je malo skuplji. Lanac se preventivno kontrolise izmedju 250-300000 km. Ali ja iskreno ne znam nikog ko je to radio.

Motor kao motor je mrcina teska i po recima mog servisera ne zna za primerke koji su otvarani pre 500k kilometara. Ja znam za jednu kod mene u taxiju koja je obrnula milionce. Taxisti guraju u taj motor cak i D2 a bogami i ložak. Sve one idu ali je preporuka da to bude ED.

Koliko znam jedini ozbiljniji kvar na tim motorima je ta elektronika pumpe cija zamena sa servisom pumpe ide do 600-650e u N. Milosevu kod Žeravice a on važi kao za numero uno koliko sam ja cuo. Kod Vilića u NS-u ta operacija je oko 450-500e. Svi oni daju garanciju od 1 god.

Ja sam skoro imao taj peh i radio sam servis elektronike i to me izaslo 220e. Radio mi je lik iz BG-a.

Standardne greske koje se javljaju su EGR i mozda ponekad protokomer.

Ono sto je potrebno je odraditi ciscenje usisne grane na kojoj je EGR jer ako nije ciscena do sada veruj mi da je "kreka vesa" posle grejne sezone mala maca za nju. To moze i u kucnoj varijanti.

Aj ako se setim jos neceg ja cu dodati.
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
            X