Reno Espace/Grand Espace 2003--

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Reno Espace/Grand Espace 2003--

Interesuje me ovaj auto. Ponajvise u verziji Grand Espace. Godista od 2003 pa navise dakle noviji model. Gledam da bude benzinac ali ne 2.0t, dizel da, ali u jako dobrom stanju. Dizeli me plase sa odrzavanjem i to sto vozim u zemljama gde je euro dizel sumnjivog kvaliteta.
    Uglavnom me interesuju mane sa mehanikom/elektronikom. Odgovara mi sto je auto nepopularan samim tim i cena mu je prihvatljiva. Ima mesta i bezbedan je a to je sve sto me interesuje. Kakav je trap na ovom autu? Sta mu je standardna boljka? Servis?
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875

Odg: Reno Espace/Grand Espace 2003--

Sada je u igri jos modela, Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysse, istog godista kao i Espace........zna li neko nesto o ovim modelima?

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by Dzoni_mkv View Post
      ... Odgovara mi sto je auto nepopularan samim tim i cena mu je prihvatljiva.
      Pogrešno, nepopularna im je cena! A o manama, možeš naći u mnoštvu tema o kupovini polovnog auta. Sve se uglavnom svodi na sreću: kao lutrija, ili bingo i druge kocke. Par komada na nekoliko desetaka hiljada, koji pokažu grešku u elektronici, ne znači da im je to mana. Najčešće se pokaže, da je uzrok u održavanju i nepravilnom korištenju vozila. Eventualne, konstrukcione greške, proizvođači otklanjaju o svom trošku. Čak i povlačenjem velikih serija određenog modela. Pogledaj, samo temu o lagunama, pa ćeš steći utisak, da je auto katastrofa, koliko su se lagunaši raspisali. Ali, shvatili su, da je to loša reklama za njihove ljubimce, pa su ove godine proredili. Moguće je, da se i kvalitet popravio, pa je manje grešaka.

Zaboravio si, da navedeš osnovnu stvar: koliko si spreman da odvojiš novca za kupovinu bilo kojeg vozila. I koliko povrh toga, raspolažeš za sređivanje i tekuće održavanje, pa da se priča o kvalitetu i manama.

Btw. ovde je još uvek deponija krševa, ali se za pristojne pare, može naći i dobar auto.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875

Franjo, sada si mi otkrio Ameriku. Imam malo vise staza od tebe na ovom forumu i znam ja da lutrija ubosti pravi polovnjak. Ja pitam za konstrukcione mane i osetljivost na lose puteve, jer ovde ima dosta servisera kojima je mozda par tih polovnjaka proslo kroz ruke. Kao sto sam pitao za MG ljudi mi rekli ja opet uzeo i naleteo na probleme na koje su me upozorili. Dakle, treba mi neko da kaze sta konkretno kod tih modela treba posebno pogledati.
        Pare su uvek problem. Koliko god da imas icices do kraja kako bi dobio najbolje za svoj novac. Meni je najpametnije da kupim modele pre 2003-ce koji su 2-3000 eur jevtiniji i i sacuvam taj novac za nesto drugo, ali kao sto sam vec rekao hocu novoji model i spreman sam da platim to. Koliko novca je nebitno zna se kako se krecu na trzistu. Uostalom nisam ni rekao da kupujem striktno u Srbiji, nije mi problem da odem i do Nemacke, Poljske.....itd. O sredjivanju necu da razmisljam. Necu da sredjujem nista. Hocu da servisiram auto a ne da popravljam. Zato i pitam za mane. Interesuje me sta to odredjenim modelima fali tako da ako je to pokvareno kod konkretnog primerka, ja preskocim i trazim drugi.
        To sam pitao, ono "sve zavisi od primerka" znam i sam.

Comment

Working...
        X