mini one,kuper,iskustva,odrzavanje...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

mini one,kuper,iskustva,odrzavanje...

imam neku opciju da dodjem u posed nekog od minija novije generacije,2002. do 2004.god.
    pretezno su od 60 do 85kw i trebalo bi da su bmw motori u njima.nemam neka sira saznanja o tim autima pa me zanima necije misljenje ko je imao iskustva sa istim.kakvi su za voznju,potrosnja plin benzin,odrzavanje i nabavka rez delova...
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Odg: mini one,kuper,iskustva,odrzavanje...

Oko održavanja ne znam ništa, ali za vožnju mogu da ti kažem da su zaista odlični. Probao sam One, Cooper i Cooper S i ovaj poslednji je svakako najbolji, mada i najteži za upravljanje. Pri oštrijem dodavanju gasa jako otima volan u krivini. Da ne bude zabune, ovo ne smatram za manu, baš naprotiv.

Ja ne volim male automobile, ali mi se Mini baš svideo. Izuzetno kvalitetna izrada, lepi detalji u kabini, udobna sedišta... Teško se nađe neka ozbiljna zamerka. Mislim da bi najbolje bilo da i sam probaš pa da proceniš koliko ti se sviđa.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Drugar voz Mini Cooper već par godina. Dva puta sam ga vozio i mogu da ti kažem da sam se ja kao ljubitelj velikih vozila oduševio. Inače, njegov je prešao prilično preko 150k km i nije imao većih izdataka, sem na pumpi. Ipak, žali se stalno da mu je papreno skup mali servis, kočnice i sl. Menjao je i amortizere, pa su njegovi bili skoro duplo skuplji od mojih za Vectru C.

Vanrednih održavanja nije bilo.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• [darkside]
        CBC Veteran
        • 19.03.2009
        • 107
        • Beograd

Evo mojih iskustava> dva puta sam se vozio u dva različita Mini-ja. Ta kola su jako tvrda u toku vožnje, na malo neravnijem putu - bubrezi otpadaju. Druga stvar je da se često ide na benzinsku pumpu. Za servis nisam pitao, ali evo Eon je rekao da je skup. Mislim da to ipak nisu kola za Srbiju.
        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nisi ti probao clio cup rs, inače bi za mini cooper rekao da je fenomenalno udoban!

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Mini One, Mini Cooper, Mini Cooper S

Slicno a razlicito.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Pre par godina sam u istom danu vozio COOPER S i Peugeot 206 RC i bila je mrtva trka koji bolje odvaljuje bubrege.
              Motor u miniju je kao u 308 1.6 120ks.Izuzetno osetljiv na nas benzin i voli da srkne malo vise ulja ali valjda je takav konstrukcijski.
              Mini mi je vise simpatican nego funkcionalan i postavlja se pitanje isplativosti posedovanja takvog auta.

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Motor u Cooper S-u je Peugeot/BMW 1.6 ali turbo od 180KS.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Upravo tako, i mislim da je kod takvih automobila potrošnja ipak sekundarna stvar.

Comment

Working...
                  X