Toyota corolla d4d ..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GS_85
    CBC Početnik
    • 19.07.2012
    • 3
    • Beograd

Toyota corolla d4d ..

Vec duze vreme gledam Toyote corolle sa dizel motorima.. godiste od 2002-2004!! Interesuje me ako je neko ima ili se razume ,kakva su mu iskustva, kako se pokazala,delovi,servis??? ja sam gledao par na placu sa predjenih oko 170000km , svidja mi se auto, a i cuo sam da je pouzdan i da ti motori mogu preci dosta?! razmisljao sam i o nekim drugim kolima ali mislim da je Toyota pouzdanija i od golfaIV i od fiat stila.. to su neka kola koja mogu uzeti za te pare(oko 4300e)!! pomagajte
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Odg: Toyota corolla d4d ..

I mene interesuje ovaj automobil, samo u verziji 1.4 benzinac.

Comment

• GS_85
      CBC Početnik
      • 19.07.2012
      • 3
      • Beograd

Da li je moguce da niko nema komentar na ovu temu??? Nije valjda da niko ne vozi tu Toyotu?!?!

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

vozim ja ali 1.8 VVTL-i tako da za dizela ne bih imao sta da kazem. znam zasigurno da je ta sto si gledao presla mnooogo vise od tih 170k i ono sto jos znam je da dizel moze da bude jako skup kad se kupuje polovan. zasto bas taj motor, zasto ne 1.6VVT-i sa 110ks na LPG?
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• kalimero1
          CBC Senator XXL
          • 01.11.2010
          • 318
          • zagreb
          • c5

ovdje u zg su ti samo dijelovi za izmjenu zupčastog oko 5000kn plus ruke za model sa diesel motorom.taj auto ti inače ima dmf
          tako da na toj kilometraži možeš računati na dosta veliki trošak za kvačilo

Comment

• allroader
            CBC Član
            • 21.03.2012
            • 14
            • rijeka

vozim yarisa d4d 2004 god 144 000 km, nikada kvara, ako je redovito održavan i noramlno vožen, onda moja preporuka za kupovinu corolle )))

Comment

• zdushan
              CBC Veteran
              • 21.08.2012
              • 129
              • Beograd
              • Toyota Corolla E12 1.6 vvti

Za toyotu se raspitaj na toyotinom forumu ako ocekujes odgovor odmah.
              Nisi precizirao koji motor preferiras: 1.4/90ks, 2.0/90ks ili 2.0/116ks?
              1.4 je najsavremeniji motor od ova tri i najbolji izbor za one kojima se ne zuri. NEMA plivajuci zamajac pa je i to + kad se menja set kvacila. Sa cipovanjem moze da ode i preko 110ks i tada je idealan.
              2.0/90ks je mator motor i ja bi ga izbegao.
              2.0/116ks je najjaci dizel u corolli. Jako pouzdan, tih za dizelasa, potrosnja odlicna. Ali, kao i za svakog drugog modernog dizela, troskovi ogromni ako nesto nije kako treba, a obicno nije. Plivajuci, turbina, dizne, muda sarme, sve glavobolja do glavobolje. Inace udoban auto, trap prilicno izdrzljiv, enterijer dosta kvalitetniji nego na aurisu. Ako uzimas gledaj da obavezno bude iz japana (br.sasije pocinje sa jtd).
              Dizel bih uzeo samo nov, a polovan, pa jos iz uvoza, ni na slici. Gledaj bolje 1.6 benzinac.

http://www.toyotaclub.rs/forum/index.php

Comment

• GS_85
                CBC Početnik
                • 19.07.2012
                • 3
                • Beograd

Gledao sam dva motora.. 2.0/90ks i 2.0/116ks preko broja sasije saznao sam da ni jedan od njih nema plivajuci zamajac,ali i to da su za Italijansko trziste! Odustao sam od uvoza,posto nemam nikog proverenog preko.. Inace kod nas ih je bas malo u ponudi,tako da i nemam neki izbor.. Uglavnom ne zurim,nadam se da ce se pojaviti neki dobar!! Jedino sto sam sada citajuci vase komentare u nedoumici oko dizelasa?! Citao sam i da se ne preporucuje ugradnja LPG u tojotine benzince?!? Inace kakva je potrosnja 1.6 benzinca,naravno realna?? Hvala na komentarima..

Comment

• zdushan
                  CBC Veteran
                  • 21.08.2012
                  • 129
                  • Beograd
                  • Toyota Corolla E12 1.6 vvti

2.0 D4D 116ks i nema plivajuci zamajac...hmm, nesto mi to cudno da postoji al ajde sve je moguce. Jos se nisam sreo sa takvim primerkom. Ovaj slabiji 2.0 od 90ks sigurno nema.
                  1.6 benzinac, 110ks, taj vozim.
                  Potrosnja: 100% Beogradske gradske voznje 8.5-9L/100km sa klimom je neka maximalna izmerena, pri prosecnoj brzini po boardu od 16km/h. Zimi mozda za mrvicu vise. Na magistrali - do crne gore i natrag 5.8L. Beograd-Ljig 5.2L. Do grcke i natrag 7.9 mi je letos bio prosek, krcat auto, brzina je bila 140-150 po delu gde je auto put a bilo je nesto i magistralne voznje.\
                  Najisplativiji je za magistralnu voznju, gde je potrosnja stvarno smesna.
                  TNG mozes ugraditi bez problema (nisam fan ali i ja cu uskoro), bitno je da se stavi tzv "flash lube" iliti "kapalica" zbog ventila. Takva je konstrukcija motora.
                  Nesto vise na: http://www.toyotaclub.rs

http://www.toyotaclub.rs/forum/index.php

Comment

Working...
                  X