koji ford fokus dizel uzeti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vuceticrajko
    CBC Početnik
    • 21.07.2012
    • 7
    • beograd

koji ford fokus dizel uzeti

Prvo pozdrav svima. Moram da priznam da do sada nisam imao nekih misljenja o forumima ali na preporuku drugara koji me ubedio da sam pa i sa majstorom nemogu sve da znam nego da procitam na forumima i da vidim koliko ustvari neznam resio sam da ga poslusam.Moja dilema je dali da uzmem Fiat stila diezela iliFord fokusa ( meni licno lepseg )dizela ( mada neznam kojeg jer ima razlike u odrzavanju motora ) za 2500-3000e.Citajuci na forumima ucinilo mi se da ipak fokus ima prednost mada sa onim silnim oznakama (tddi, TDDI,TDdi,tdDI,...)nemogu da popamtim koji je bolji za odrzavanje jer neki ima ovakav zamajac neki onakav neki ovaku pumpu neki onaku...Moje finansijske mogucnosti su prilicno male a zeleo bi pouzdaniji auto odnosno motor koji mogu lakse da odrzavam.Ako neko moze da mi pomogne zahvalan sam.
  • macaneli
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2008
    • 327
    • sremska mitrovica - Genova
    • S-max

Odg: koji ford fokus dizel uzeti

tddi nema plivajuci zamajac,bolje podnosi nase gorivo,tdci je brzi,bolje povlaci,ima plivajuci zamajac koji je oko 450e sa rukama
    ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• vuceticrajko
      CBC Početnik
      • 21.07.2012
      • 7
      • beograd

Znaci sve u svemu di a ne ci mada sta znace onda ona td iliTD ili TDDI ili TDdi to mi nije jasno a sigurno ima neke veze sa jacino ? ili koncepcijom motora

Comment

• vuceticrajko
        CBC Početnik
        • 21.07.2012
        • 7
        • beograd

Samo i dalje mi nije jasno sta znace oznake tddi iliTDDI iliTDdi nesto sto ima veze sa samim motorom ali sta .Dali je potrosnja , kako vuce ,razlika u pumpi ilizamajcu ili ko zna vec sta.

Comment

• macaneli
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2008
          • 327
          • S-max

tddi ima 66kw,tdci ima od 74kw i 85kw.Tdci ima brzi odziv na pedalu gasa,startniji je.Prvi Focus je imao samo 1,8 dizelski motor u ponudi. Endura (naziv motora) se ugrađuje u ford automobile još od 1980. godine a nadograđena je 1998. za focus i nazivala se TDDi. Ima 8 ventila, turbo, intercooler a common-rail tehnologiju je dobio 2002. godine i novi naziv, TDCi

Comment

• Milenko
            CBC Član
            • 11.11.2008
            • 75
            • Beograd
            • Reno Megan 3 1,5 dci

Jeli to Fordov motor ili je isti kao pežo-citroen.Pošto 1.4 tdci je istovetan sa pežo i citoenovim motorima.

Comment

• Paranoid
              CBC Senator XXL
              • 13.01.2009
              • 622
              • Beograd
              • Fiat 131 1300

Sad ti je rekao covek, a i ne postoji PSA 1.8 hdi
              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• macaneli
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2008
                • 327
                • S-max

1.8 je cist fordov motor,dok su 1.6 i 2.0 dizeli koji su se ugradjivali u modele od 2005 napravljeni u saradnji sa PSA grupom.Posto tebe interesuje focus prve generacije budi bez brige jer su imali samo 1.8 dizel motore

Comment

Working...
                X