Toyota Avensis ili Daewoo Tacuma?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lenny
    CBC Član
    • 03.09.2006
    • 29
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8 TDDi

Toyota Avensis ili Daewoo Tacuma?

Verujem da će naslov teme zbuniti mnoge članove, jer su u pitanju dva potpuno različita automobila, ali ono što je zajedničko za njih je cena od oko 3000 evra, što je budžet kojim trenutno raspolažem. Radi se o tome da mi je nakon trogodišnje eksploatacije Corse C 1.7 DTI i pređenih 80.000 km (samo redovni servisi) potreban malo veći porodični automobil koji je uz malu potrošnju ekonomičan za održavanje.

Juče sam pogledao nekoliko automobila i svideo mi se Avensis 2.0 D4D 2000. godište. Lepo je utegnut, spolja izgleda perfektno, provozao sam ga i nisam primetio ništa neuobičajeno, kao ni prijatelj mehaničar. Međutim, ubeđen sam da je kilometraža od 125.000 koliko stoji na satu premala za takav auto, a ukoliko mu ode kvačilo morao bih podići kredit da ga zamenim. Pomoglo bi mi ako neko može potvrditi da li ovaj model ima plivajući zamajac.

Drugi automobil je Daewoo Tacuma 1.8 2001. godište sa ugrađenim plinom (uvoz iz Italije), prešao (po satu) 151.000 km.
    Auto mi izgleda izuzetno funkcionalno, prilično je prostran i praktičan, ima najviši nivo opreme, ali ga je vlasnik jedva upalio, pravdajući se da je zaboravio da sipa benzin i da mu se to dešava samo ponekad zimi

Slobodno mi predložite i neki drugi model koji ispunjava uslove iz druge rečenice uz cenu iz prve.
    Last edited by lenny; 19.08.2012, 06:08. Reason: pravopis
    Dnevnik jednog taksiste
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Toyota Avensis ili Daewoo Tacuma?

ako je u Italiji ugradjen plinski uredjaj, onda je najmanje 350 k km. nista to ne vredi pricati dok ih ne pregleda neko ko se nesto razume, i dok se ne prikupe info o cenama eventualnih vecih intervencija koje si vec pomenuo. generalno, toyota je pouzdanija prica
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• lenny
      CBC Član
      • 03.09.2006
      • 29
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8 TDDi

Odg: Toyota Avensis ili Daewoo Tacuma?

Hvala na odgovoru, navijam za toyotu
      Dnevnik jednog taksiste

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

4 dizne za toyotu kostaju kao ceo daewoo a remonta nema.moj glas za daewoo.

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Nisam bas upucen u D4d motore ali sad prvi put cujem da ne moze da se uradi remont dizni.Ako je tako,ja je ne bih uzimao a u svakom drugom slucaju,pored Aven**** se ne bih ni okrenuo za Tacumom.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Re: Toyota Avensis ili Daewoo Tacuma?

a te se dizne menjaju jendom godisnje ili mozda jednom za vreme zivotnog veka automobila?
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• lenny
              CBC Član
              • 03.09.2006
              • 29
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8 TDDi

Hvala i ostalima. Ne bih voleo da se sada nastavi neka prepirka oko toga da li dizne mogu ili ne mogu da se remontuju, iako i takvi komentari nose neku informaciju, više bih voleo da saznam koliko bi me izašao veliki servis za aven**** nakon kupovine i pređenih par (desetina) hiljada km. Radi se o tome da sam sa korsom mogao da podnesem 3 servisa godišnje uz zamenu pojedinih delova trapa, imao sam nove zimske gume sa felnama koje sam menjao u sezoni, a sada me to sve čeka sa nepoznatim autom.

Nisam u žurbi, pa ću još malo razmotriti neke druge ponude, ne bih da ulećem u nešto što se kasnije može ispostaviti kao jako skupa "veza za jednu noć". Daewoo sam u potpunosti otpisao, on više nije opcija.
              Last edited by lenny; 19.08.2012, 17:14.
              Dnevnik jednog taksiste

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Avensis je zaista odlican izbor,a cuo sam da su im d4d vrlo pouzdani motori.Naravno kao i uvek najbitnije je stanje primerka ali u dobrom pravcu gledas
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• lenny
                  CBC Član
                  • 03.09.2006
                  • 29
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8 TDDi

Tema može pod ključ.
                  Posle spleta čudnih okolnosti, na kraju sam kupio Ford Focus 1.8 TDDi od prijateljevog prijatelja, u vrlo dobrom stanju.
                  Moram teška srca da priznam da supruga nije bila oduševljena toyotom, uglavnom zbog godišta, pa smo odabrali mlađi auto koji je malo prešao. Dotični avensis je prodat, što me nimalo ne čudi, jer je bio izuzetan primerak. S obzirom na to da sam bio blizu kupovine jednog logana, na kraju sam ipak zadovoljan
                  Dnevnik jednog taksiste

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Čestitam i dobro te služio! Dobar je to auto, iako me jedan "stručnjak" (uvoznik i diler), ubeđivao, da ne uzimam ništa, što počinje na slovo >F<, a tvoj uz to dvostruko FF! Šala, sa srećom!

Comment

Working...
                    X