Dacia Logan 1.5 dCi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lenny
    CBC Član
    • 03.09.2006
    • 29
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8 TDDi

Dacia Logan 1.5 dCi?

Dva dana, dve nove teme. Nemam nameru da zatrpavam forum, ali zaista sam u velikoj dilemi šta da kupim jer bih želeo da me budući automobil služi barem 3 do 4 godine. Prelazimo godišnje između 20-25.000 km od čega pretežno van grada. Potreban nam je porodični automobil sličnih gabarita, dovoljno prostran da u njega strpamo 3 kofera, bicikl i sanke, nerasklopljenje

Sticajem okolnosti sam juče vozio logana sa renoovim 1.5 dCi motorom i "laureate" paketom opreme. Stoji i da je ružna spolja i da nije baš kvalitetna iznutra, ali primerak koji sam gledao je star 6 godina (80.000 km), kupljen je u Srbiji, a prodaje je prvi vlasnik.
    Urađen je veliki servis pre 10.000 km, gume su nove, registrovan je do maja sledeće godine, auto zaista deluje bez ulaganja narednih nekoliko meseci.

Znam da se za iste pare može kupiti neki bolji model, ali trenutno nemam ništa provereno i pouzdano, za ovaj sam siguran da je održavan kako treba.

Ono što me interesuje je kakav je taj dCi motor i koji su eventualni veliki izdaci na njemu posle više godina eksploatacije?
    Dnevnik jednog taksiste
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

Odg: Dacia Logan 1.5 dCi?

na renaultima sa tim motorom su često crkavale pumpe i dize sumnjam da su rumunji nešto bolji.

Comment

• lenny
      CBC Član
      • 03.09.2006
      • 29
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8 TDDi

Hvala druže.
      Jedini odgovor od 80+ pregleda.
      Dnevnik jednog taksiste

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako je stvarna km 80k, onda je izbor OK.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• MN026
          CBC Senator XXL
          • 18.01.2009
          • 348
          • SMEDEREVO

ako je mercedes ubacio taj motor u svoji najnoviju a-klasu.....sta dalje reci.ima stvari koje se retko pominju u vezi tog motora a i malo ko ih zna u vezi servisiranja i kad ih se pridrzavas traje mnoo dugo--kod normalnih ljudi

Comment

• lenny
            CBC Član
            • 03.09.2006
            • 29
            • Novi Sad
            • Ford Focus 1.8 TDDi

Hvala puno!
            Dnevnik jednog taksiste

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Dacia Logan 1.5 dCi?

Originally posted by kalimero1 View Post
              na renaultima sa tim motorom su često crkavale pumpe i dize sumnjam da su rumunji nešto bolji.
              Jesu, ali uglavnom na automobilima iz uvoza, s nepoznatim kilometražama.

Stanje pumpe je najlakše proveriti tako što se približi magnet filteru za gorivo. Ako u njemu ima metalnih opiljaka to će se lako primetiti, a to znači da je pumpa otišla u večna lovišta.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Evo i ja da prozborim koju 'pametnu'. Ako je kao sto kazes od prvog vlasnika, presla stvarnih km koliko si napisao, poznate servisne istorije, a pritom nije zacepljena nerealna cena onda lepo kupuj. Taman ces do prvog snega imati fore da sve sitnice doteras i sredis. Taj auto u tih 80k km nije sigurno vozio neki neizivljeni klinac i svakako nije sluzio za trke od semafora do semafora tako da verujem da je sam motor u odlicnom stanju. A da te glava ne bi bolela idi u neki servis nek sve provere i eto. Kao sto si i sam rekao imaces pouzdano, udobno, gabaritno i stedljivo prevozno sredstvo. Ako mozes napisi jos neki novi detalj ako si saznao i okaci neku sliku!? Ako je auto stvarno dobar i ima realnu trzisnu cenu on ce brzo i naci drugog vlasnika.

Comment

• lenny
                  CBC Član
                  • 03.09.2006
                  • 29
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8 TDDi

Hvala na odgovoru, verujem da će koristiti nekom članu koji bude u sličnoj dilemi.
                  Ja sam na kraju posle duge potrage kupio Ford Focus 1.8 TDDI kupljen u Srbiji 2003, sa 66.000 pređenih km, poznata mi je celokupna istorija auta.
                  Prešao sam već 4.000 km i vrlo sam zadovoljan izborom. Koštao je značajno manje od pomenutog logana.
                  Dnevnik jednog taksiste

Comment

Working...
                  X