Bmw e46 318ci - pomoc oko kupovine.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marko_vozdovac
    CBC Početnik
    • 05.09.2012
    • 2
    • Beograd

Bmw e46 318ci - pomoc oko kupovine.

Trenutno sam u velikoj dilemi, ne znam da li da pazarim ovaj auto.. u pitanju je kabriolet, 318CI sa 143 konja, ima ugradjen sekvent plin... prodavac ga daje dosta ispod cene....!?!?!

nisam bas neki poznavalac ovoga motora, pa bih zamolio sve koji se razumeju da mi u najkracem roku pomognu, da li je ovo dobar motor, sta im je boljka (mana), na sta trebam da obratim paznju???

ps auto je presao oko 230.000km i cini mi se kao da malo ne mirno radi u leru. primetio sam i kada stisnem papucicu gasa (u leru) kao da na nizim obrtajima pomalo trokira..

AKO IMA NEKOG KO POZNAJE MALO VISE OVAJ AUTO NEKA POMOGNE PO HITNOM POSTUPKU!!!

u napred zahvalan
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

teraj ga na dijagnostiku. kod bmw-a se svi parametri vide ako neko zna da gleda. sto se motora tice najbolji bmw-ov cetvrtak benzinac, nagradjen za motor godine, tamo neke... dupli vanos, ne veliki potrosac od 2l i 200nm. neko ce reci nije bmw ako nema 6cil ali ako nisi lozac da cepas gume onda je prava merka. lepo saradjuje sa gasom i ako si rad uvek mozes lepo da ga poteras pa cak i po stazi. trazi redovno odrzavanje kao i svaki bmw i nema problema. u svakom slucaju pozerski auto koji mozes i da poteras. uz dobro vesanje i odgovarajuce gume moze muski da se tera.

e sad 230000km 100%-tnog cepanja jer ipak je to bmw. ko god da je seo terao ga je u prekidac a nije se bas trudio oko servisa jer ga do sad nije ostavio na putu. manje nepravilnosti kompenzovane su punim gasom jer tad nista ne drka...ja bih uradio veliki servis pod uslovom da je auto zdrav i da je sve ostalo ok. boljka kao kod svakog e46, rashladni sistem. zamene se creva i prelivni sud na hladnjaku i miran si. neki kazu kako je motor sklon da perzupci. ja jos nisam cuo da je nekom prezupcio a i poznato je da se to retko (nikad) desava kop bmw-a posto imaju lanac koji doduse, kao i svaki sklop, ima vek trajanja a to je 250000. desavale s se havarije ali na modelima serije 1 stim da to nije isti motor i ako ima lanac. e na to sam mislio kad sam napisao "veliki servis". u svakom slucaju lep prevoz koji kosta da se vozi kako bog zapoveda. moze i ovako ali nece jos dugo. u tom slucaju moze jako da kosta. jedno moras da znas. bmw je auto koji ne trpi improvizacije. moze da se budzi ali onda to nije bmw i samo mozes da imas problem. recimo, nikad ne diraj fabricki auspuh osim akoimas nesto krrsteno i projektovano bas za taj model. u suprotnom, prblem. najjeftiniji delovi za bmw su originalni delovi. polovne delove kupuj ako bas moras ali ne uzimaj po svaku cenu. limarija, enterijer, sklopovi ok ali delovi motora i trapa i potrosni materijal nikako. to samo iskljucivo novo i moj savet je OEM znaci Delta. kad god sam probao da prodjem jeftinije kostalo me skuolje jer sam na kraju ipak morao da kupim original. bogu fala brzo sam nauzio lekciju. sa zamenskim i polovnim delovima samo gubis vreme i novac. ono sto stavis iz originala nikada vise neces menjati. ako si spreman da udjes u kolo uzmi auto. vlasnici bmw-a se dva puta raduju. prvi put kad kupe bmw drugi put kad ga prodaju ali uvek mu se rado vracaju jer ne postoji auto koji ima takvu poziciju za volanom kao sti ima bmw. to je jedini auto u koji kad sednes imas osecaj kao da ga vozis ceo zivot. to je jedini auto u koji kad sednes ne moras da se privikavas. to je jedini uato u koji kad senes i naucis da ga vozis, kazes sebi : "to je to".

koja je cifra u pitanju ako nije tajna i koje je godiste auto. okaci neku sliku ako imas.
    Last edited by zverko; 05.09.2012, 23:39.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

E ovo je odgovor!

Comment

• Desmo
        CBC Senator
        • 27.06.2010
        • 280
        • Vrsac
        • VW Mk2 1.8

Ima lanac ali prezubči zbog loših španera. Promeni se španer preventivno i cepaj dalje

Pozdrav svima!!! Ponudjen mi je ovaj auto po preporuci prijatelja. Video sam ga i probao. Izgleda odlicno i stvarno dobro ide. Cena mi manje vise odgovara. Imam vremena par dana da razmislim ako ne odreagujem covek ga daje na prodaju javno na "polovni automobili" i sl... Interesuje me da li neko zna kako se ovaj
        Aspirazione naturale!

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Rashladni sistem je osetljiv, potrebno je izmenjati creva i rashladnu posudu i miran si. To je najveca mana na tim motorima.
          Ako se bas ne razumes,iskljucivo kod dobrog majstora na procenu.

Inace, jeftin bmw(pa jos kabriolet)....los bmw
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Sigtran
            CBC Član
            • 04.04.2008
            • 92
            • Beograd
            • BMW 525i M (E39)

Razmatraj ga samo ako ti se baš sviđa a ne zato što je povoljan (obično to znači da nešto gadno ne valja, jer dobar BMW niko ne prodaje za sića lovu), i ako ti se sviđa, oteraj ga kod Bate u Mirjevo na pregled i procenu... U roku od par minuta će ti reći vredi ili ne, a u roku od 15-20min sve će ti reći šta ne valja, tj. šta je za zamenu, pa ti sam proceni. Ne kupuješ nov auto, tako da su neka ulaganja neminovna u bližoj ili daljoj budućnosti. Sa aspekta vlasnika BMW-a i osobe koja zaista voli da vozi, mogu ti reći samo da nikad niti u jednom autu nisam uživao koliko u BMW-u, a vozio sam zaista mnogo toga...
            Last edited by Sigtran; 06.09.2012, 18:08.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Re: Bmw e46 318ci???? Pomagajte?!?!?!

Ima li neka slika tog auta?
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• uros77
                  CBC Član
                  • 14.10.2007
                  • 40
                  • Kragujevac
                  • Škoda fabia 1.2

Šta bi sa autom jesi li ga kupio?

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Originally posted by marko_vozdovac View Post

ps auto je presao oko 230.000km i cini mi se kao da malo ne mirno radi u leru. primetio sam i kada stisnem papucicu gasa (u leru) kao da na nizim obrtajima pomalo trokira..

u napred zahvalan
                    I ja sam kupovao manji gradski auto za brata i 90% auta su se tako ponasali. Brljavili na leru i trokirali na dodavanje gasa. Kad se zagreju nema trokiranja a brljavljenje je manje. Njihov odgovor je uvek bio da je auto super radio kad su ga doterali ali od stajanja se nesto zapeklo.

Na kraju je kupljen auto koji nije trokirao ali ne na placu. Sve u svemu mukotrpan i neizvestan poso. Meni samo nije jasno ko kupuje one krseve!
                    Last edited by b_samardzic; 21.09.2012, 10:56.

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Pa majstori i nemaju neke lepe reci za taj motor. Cak sta vise njihova preporuka da se taj motor zaobidje. E sad sta je konkretno problem nemam pojma. To sam cuo od 2 servisera koji rade samo bmw. Jedan je u mirijevu a drugi u sapcu. Vrzmaju se po bmw forumima.
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Desmo
                        CBC Senator
                        • 27.06.2010
                        • 280
                        • Vrsac
                        • VW Mk2 1.8

Ako taj motor treba da se zaobiđe onda ne znam koji valja od ovih ostalih.
                        Aspirazione naturale!

Comment

• marko_vozdovac
                          CBC Početnik
                          • 05.09.2012
                          • 2
                          • Beograd

Evo mene konacno posle duzeg vremena, pravo da vam kazem ja sam potpuno zaboravio da sam registrovan na ovom sajtu, pa sam tek sada usao posle duzeg vremena...

Na kraju sam pazario auto i ispostavilo se da ima sasvim solidnih ulaganja, ali i dalje gajim nadu da cu ga srediti do leta jer nisam bio u mogucnosti da ga sredjujem (sto zbog treninga, sto zbog posla) Tako da je auto u glavnom stajao, za 2 meseca auto presao samo 300-400km...

Auto sam oterao kod majstora i rekao mi je da na autu treba zameniti:

-komplet sva 4 amortizera, zajedno sa oprugama (jako lose stanj) - planiram da kupim set sportskih stelujucih amortizera, zajedno sa oprugama, preko ebay-a kosta oko 200e
                          -sva 4 diska, naravno i plocice idu nove (stanje je katastrofalno, nisu menjani diskovi najmanje 50,60.000) takodje planiram da kupim u DE preko ebay-a kostaju oko 80e
                          -sve 4 gume su lose (17), felne su od e60 i one se menjaju jer mi se ne svidjaju, planiram da stavim 19 trodelne felne...
                          -centralna brava, tj. komande na kljucu za zakljucavanje nerade
                          - lezaj na prednjem D tocku
                          -pumpa za benzin (navodno majstor kaze da je kod mene pritisak 2,2 bara, a treba da bude oko 2,7)
                          -lambda sonde takodje ne rade
                          -kad je zahladnelo, auto ne moze da dostigne radnu temp. kazu da je najverovatnije izvadjen ili je otisao termostat
                          -plin je rastelovan i poprilicno trosi vise a i u leru radi kao dizel

u principu to je to... mozda ima jos neka sitnica, ali generalno motor je ok, trapovi su dobri(sem navedenih stvari), potrosnja mi se ni malo ne svidja, za sad negde preko 16-17l plina normalne gradske voznje... motor ne radi bas mirno, to me strasno nervira.. ali bi trebalo kad se sve ovo dotera da to radi kako treba, mada nikad se ne zna...

ako budem bio u prilici postavicu slike ovih dana i naravno kad ga zavrsim na leto bice ubacene slike

ako ima neko ko ima predloge, savete za delove, majstore, dobar plinadzija, neka napise nesto ovde na forumu, bio bih vam zahvalan...

VELIKI POZDRAV

Comment

Working...
                          X