Koji motor za Alfu 159?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Meni lično 2,4 bi bio bolji izbor. Što se tiče održavanja oba motora, ako su neka normalna kilometraža, su jeftini za održavanje i pouzdani. Ima problema sa EGR ventilom i DPF filterom što se rešava sa malo novca. Trap joj nije ništa lošiji ni osetljiviji nego kod drugih automobila te klase, elktronika funkcioniše i ne pravi probleme. Cena velikog servisa sa rukama za 1,9 je negde oko 300 evra, kod krštenog majstora sa dobrim delovima. Za 2,4 ne znam , ali ne verujem da je mnogo skuplje.

Samo kod kupovine ovakvih kola je veliki problem ako se ne izabere pravi primerak, a to se uglavnom desi kada se nema još par stotina za bolju. To posle zna debelo da košta, jako dobro im je urađen enterijer pa se dešava da i kod primeraka koji su prešli po 300kkm+ sve izgleda "kao novo". Na tim kilometražama je sve dotrajalo, turbina, dizne, zamajac,... Nije to problem samo kod Alfe.

Comment

• macaneli
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2008
      • 327
      • sremska mitrovica - Genova
      • S-max

hvala na odgovoru
      ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• mishkom
        CBC Senator XXL
        • 07.08.2007
        • 591
        • N/A
        • N/A

Ja sad kad presaberem sve i oduzmem, dodje 3.2 q4 najbolje, jeste da trosi i da je cena registracije ubi boze, ali bar da znam zasto
        Nadjoh teme na forumu gde kazu da 1.9jts trosi 13po gradu, a moze i vise, 2.2 je slicno samo malo jace, tako da je potrosnja ista.

Istina 1.9jtdm je najpametniji izbor slusajuci razum, ali ako se pita srce onda q4 2.4 ili 3.2

Hvala svima

P.S. Doro, hoces da postavim tabelu sa potosnjom 328? Pisao sam svako sipanje... Auto je kod mene bio 16.000km

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Postavi tabelu ali otvori temu. Mene interesuje a verovatno i druge.

Comment

Working...
          X