Seat Leon ecomotive

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sleeper
    CBC Početnik
    • 29.10.2012
    • 5
    • Novi Sad

Seat Leon ecomotive

Zdravo svima.

Dogodine treba da pazarim neki lep autić. Tražim pouzdan auto (da majstora gledam samo na servisima) i da malo troši.
    U ovu priču mi se veoma lepo uklopio Seat Leon (prelep auto) sa 1.9 tdi motorom, dakle pumpa-dizna. Mislim da su ti motori, pogotovo pred kraj proizvodnje, pre CR dizela, dovedeni do makslimalno mogućeg savršenstva za njih.

Ovi ecomotive modeli su malo štedljiviji, naime lakši su od običnih za nepunih 100kg, imaju diže prenose u menjaču i to me je privuko. Evo jednog jedinog kod nas što sam našao, preko ih ima dosta. Ideja je da me služi još bar 200 hiljada nakon kupovine, pa me zanima koliko je to realno bez neprediđenih kvarova?

Šta mislite o ovom modelu (ne samo ovaj sa oglasa)? Da li su skupi za održavanje, mislim na spone, pločice i te redovne potrošne stvari?
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Baš da će preći još 200000 bez nepredviđenih kvarova to ne može da ti garantuje ni proizvođač kad uzmeš ganc nov auto a ne da ti neko preko foruma kaže za polovan, pa još dizel iz inostranstva i verovatno bez servisne istorije. Kilometraža je sasvim sigurno lažna pa tako očekuj da može da te snađe svašta a ne mora ništa, na tebi je da proceniš. Što se tiče cena održavanja to je bar lako proveriti, uzmeš telefon u ruke pa nazoveš nekoliko prodavnica auto delova pa se raspitaš koliko šta košta. Račundaj da kad uzmeš polovan auto treba odmah uraditi veliki servis pa je to možda početna osnova za tvoja pitanja koja ćeš uputiti prodavcima auto delova. Isto možeš da uradiš sa ovlašćenim i neovlašćenim servisima pa onda staviš sve na papir pa vidiš.

Comment

• Sleeper
      CBC Početnik
      • 29.10.2012
      • 5
      • Novi Sad

Zar je logična pretpostavka da je 130000km za 4 godine lažna kilometraža? To je preko 30000km godišnje. Ispada da je "realna" kilometraža samo sa 50 ili 60000 po godini... Ne bih ja da budem baš toliko paranoičan.
      A što se tiče navedenih nepredviđenih kvarova, mislio sam na neke teže, tipa da vrisne turbina ili pumpa onako iz bezveze i sl.
      Naravno, redovno bi se održavalo pa stoga se nadam da ne bi trebalo biti iznenađenja. Ni divljanja, ništa. Porodičan čovek, dvoje dece, kuća-pos'o, svadbe i sahrane itd.

Comment

• Sleeper
        CBC Početnik
        • 29.10.2012
        • 5
        • Novi Sad

I da, alternativa je nešto skuplji isti ovakav auto, ali sa 1.6 CR dizel motorom. Jesu CR dizeli skuplji za održavanje? Ili izdržljiviji ako gledamo ova dva motora?

Comment

Working...
        X