Kia Sorento 2003-2006

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Kia Sorento 2003-2006

Ovaj model sa motorom 2.5 i 140 ks mi odgovara i planirao sam da ga pazarim, najverovatnije će biti uvoz iz Nemačke. Interesuje ma da li ima neko na forumu ko ima iskustva sa konkretnim modelom, portošnja u gradu, auto put ili otvoreno, cene malog servisa, velikog i uopšteno koliko su pouzdani i skupi/jeftini za održavanje?

Unapred hvala na svakoj informaciji!
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Ako imas morsku bolest za pocetak izbegavaj ga u sirokom luku!!! Ljulja se za sve pare i pretplatu!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• kalimero1
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2010
      • 318
      • zagreb
      • c5

ja ti baš nemam neke pohvale za taj auto,radio sam par komada koje su zablokirale na oko 150000km.motor ti inače ima
      4 lanca.getribu nisam radio ali sam čuo da nisu od boljih.ti motori se inače ugrađuju i u hyundai.

Comment

• Ognjen
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2008
        • 438
        • Novi Beograd
        • -

Ebiga, a bio sam siguran da koreanci ne mogu da naprave nekvalitetan auto, doduše motor je italijanski.

Pre desetak dana sam u Nemačkoj imao prilike da vozim taj auto, '07-o sa motorom 2,5 i 170ks, automatski menjač Vozio sam ga par dana u glavnom po gradu i jedna kratka deonica od par km van puta. Sedenje u njemu je dobro, le ppoložaj i udobna sedišta, zvuk motora je malo jači, ne brunda samo je rezak. Utisak ljuljanja nisam stekao po asfaltiranom putu, kada se siđe sa puta i krene brže ume kabina solidno da poskakuje, u krivinama se naginje opasno ali drži put iznenađujuće dobro za svoju visinu i težinu. Verujem da bi to ljuljanje bilo izraženije po našim putevima. Potrošnja je bila oko 12 litara, ali računam da je uglavnom grad, automatski menjač i verzija sa 170 ks. Mislim da bi verzija sa manuelnim menjačem i slabijim motorom morala bar litar manje da troši, što je opet dosta ali i očekivano za onoliki auto. Pričao sam i sa vlasnikom, on ga hvali, ali njemu je dobar sve dok ga ne izda i vuče čamac gde poželi. O servisima ne razmišlja, tera u ovlašćeni i ne pamti koliko košta.

Do pre godinu dana sam sa čuđenjem posmatrao vlasnike takvih automobila, sada da li me hvata kriza mnogo rano ili je nešto drugo u pitanju, uglavnom gledam da kupim isti takav.
        Kupovao bih model sa km do 100hkm, a ne bih voleo da generalnu radim na 150hkm. Zvao sam Kia servise u beogradu, oni ga hvale, nisu jeftini servisi, ali kažu da se i ne kvari auto. Samo je pitanje koliko su iskreni.
        Hvala na svim informacijama, razmišljam i dalje.

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Za te pare u toj klasi je dobar izbor, ali stvarno ne znam čemu će ti služiti. Vozi ga kolega već 3 godine (2004 godište), prešao sa njim oko 40kkm (od 70 do 110kkm). Menjao je kočnice i napred i nazad, mali servis automatskog menjača, neke senzore u kabini... Ali auto po gradu tuče mnogo goriva i rešio je da ga proda.

Ima i boljih izbora od ovog vozila.
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Veliko izvinjenje svima što ovoliko odsustvovah sa teme, pogotovu Eon-u. Gužva na poslu i privatne obaveze.

Zahvaljujući vašim savetima dođoh do zaključka da mi zapravo i ne treba pravi terenac za povremene izlete u prirodu i odlučih da kupim Koleos. Malo više plaćen nego što sam spreman da držim u kolima, ali zadovoljan sam. Nisanova platforma i 4x4 pogon sa X-traila, zadovoljavajuća udobnost, Nisan dizel motor solidne snage i do 2000cm3 zbog registracije, Renault dizajn nije sjajan ali je u svakom slučaju mnogo bolji od Nisana.

Još jednom Hvala i pozdrav.

Comment

• Paranoid
              CBC Senator XXL
              • 13.01.2009
              • 622
              • Beograd
              • Fiat 131 1300

Molim te predstavi auto kad budes imao vremena. Hvala !
              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Ako predstavim moram imati vremena i za održavanje teme.
                Evo ovde da ukratko napišem o Koleosu, 2008 kupljen u Italiji sa blizu 100kkm, što kažu pravih. 2009godište, crna boja i Bose oprema, pogon 4x4, manuelni menjač. Čim je kupljen proverom servisne istorije utvrđeno da nikakvih većih zahvata na njemu nije bilo, urađen mali servis i selen blokovi nazad koji su lupkali, delovi i ruke oko 230 evra, menjanja kaiša nema jer motor ima lanac.
                Vožnja po gradu i na asfaltu dobra, sa obzirom na klirens i težinu vozila, ne ljulja, ne lupa, radijus okretanja kao kod bilo kog manjeg autonmobila, volan lagan za okretanje. Spolja ružnjikav, unutra odličan, sve je lepo kvalitetno, pregledno i funkcioniše odlično. Gepek dovoljan, ali mali za te gabarite, zadnja klupa bi takođe mogla biti komotnija, odnosno sedalni deo je nekako kratak, ali udoban sa podešavanjem nagiba leđa. Prednja sedišta odlična, tabla sa mnogo dugmića, ali sve pregledno i dobro raspoređeno. Motor je Nisan 2.0 dci sa 150 ks, malo je bučniji, ima dovoljne snage za normalnu vožnju, ništa preterano ali može da nosi tih 1700 kg, ovo važi isključivo za manuelni menjač. Probao sam i onaj sa automatskim i ono je bruka kako loše uparen menjač i motor. Potrošnja u gradu ide oko 10,5 lagane vožnje, strogo Beograd sa dosta kratkih relacija, auto put brzine oko 130-140 8+ litara, magistrala normalana vožnja oko 7, ispod toga nema šanse da skinem. Ovo su sve potrošnje sa uključenim pogonom samo na dva točka, s tim da uvek kada kreće vozilo pali 4x4 zbog finijeg kretanja. Van puta i terenska vožnja nemam neki prosek, ali po bordu to ide mnogo da ne poveruješ.
                Ta terenska vožnja je možda i najbolja tačka ovog vozila. Ima odličan 4x4 pogon, bira se da li ide 4x2, 4x4 ili 4x4 sa blokadom 50%-50% prednji zadnji. Solidan klirens, dobri uglovi napred nazad, lepo dizanje na tri točka, dobre gume i ovaj auto je u stanju da se vozi van asfalta bez problema. Nisam neki iskusan offroader ali vozio sam ga par dana van puta po Zelengori i meni je bilo za ne poverovati kuda prolazi.

Uglavnom odličan auto u toj kategoriji, ali kako Eon reče meni to verovatno ni ne treba. Po gradu se lepo vozi, ali neki tipičan porodični automobil (duplo jeftiniji od Koleosa) se lepše vozi i manje troši. Mislim da je najveća mana tog automobila što i ne izgleda kao tipičan SUV.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Možda nije idealan izbor za tebe, ali je bitno da si zadovoljan i da je auto valjda korektan.

Obavezno otvori novu temu!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by Ognjen View Post
                    Evo ovde da ukratko napišem o Koleosu, 2008 kupljen u Italiji sa blizu 100kkm, što kažu pravih. 2009godište,...
                    Nekad je bila tema: zanimljive rečenice, ili u tom smislu! Ova bi bila na vrh top liste.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

I sad postoji tema samo je niko ne benda A bisera na izvoz
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ognjen
                        CBC Senator XXL
                        • 21.02.2008
                        • 438
                        • Novi Beograd
                        • -

.....

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

@Ognjen, lep opis, još da rešimo zagonetku, gde je greška: god. proizvodnje, ili kupovine?

Comment

Working...
                          X