Kupovina automobila do 5000 Eura

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Stig
    CBC Senator
    • 24.09.2009
    • 201
    • Beograd

Kupovina automobila do 5000 Eura

Pozdrav svima ! Drugar moj se interesuje za polovnjaka do 5k Eura u Golf klasi.

Sta bi bio naj bolji izbor ? Koji automobil se pokazao kao naj bolja opcija u toj klasi kod nas ? Koji motor ? (do 2000 ccm) ? Dizel, benzin ?
    Znam da mozete pomoci

Hvala
  • MILAN VTS
    CBC Veteran
    • 06.10.2010
    • 159
    • Beograd
    • Saxo vts 16v

koliko km planira godisnje da prelazi?

Comment

• The Stig
      CBC Senator
      • 24.09.2009
      • 201
      • Beograd

Vozice uglavnom po gradu, oko 8000 godisnje.

Comment

• Bingodalton
        CBC Senator XXL
        • 12.11.2012
        • 316
        • Novi Sad
        • GP 1.9 JTDM Sporting

Cudi me da se tema nije razvezala, a toliko toga ima za 5000 eur da ce svako ko krene sa predlogom vuci na svoju stranu. Jel postoji jos neka zelja kupca, limuzina, hecbek, kupe, karavan, velicina,... Sobzirom da ce godisnje da prelazi 8-10 hiljada, pa da ga ima i narendih 5 godina, lagodno moze da uzme polovnjaka sa 150.000km. Na placevima ima dosta i onih od 2003.-2004. godine koji su na akciji, jednostavno stoje i kupe prasinu. Naravno za te pare moze i dosta mladje, recimo Citroen C4 HDI, koji je eto da kazem od novijih automobila, atraktivan dizajnom, ni velik ni mali... To mi sad palo na pamet, a ima dosta toga da se bira. Moze i 407 da uzme ili C5, ako zeli nesto vece, mada je to ipak klasa vise, pa treba uzeti u obzir vanredne kvarove.

Comment

• The Stig
          CBC Senator
          • 24.09.2009
          • 201
          • Beograd

I mene cudi da nema odgovora, obicno se ovakvim temama svi zele da daju preporuku, pa cak i svadje nastanu

Dakle, treba mu auto Golf/Astra klase, mo mogucstvu hatchback, a moze i limuzina, ne karavan. On nije iskusan vozac, ovo bi mu bio prvi auto, drugim recima nije bas naj sigurniji u svoju voznju. Dopada mu se Mazda 3 i Megan, onaj sa sasecenim ****tom. Ja mu preporucujem Astru H. Vozio bi ga par godina pa bi kasnije uzeo nesto vece i bolje, al to je 2. prica.

Comment

• Bingodalton
            CBC Senator XXL
            • 12.11.2012
            • 316
            • Novi Sad
            • GP 1.9 JTDM Sporting

Ja sam omasio pri prvom odgovoru da si napisao Golf klasa. Taj Megan koji zeli ima i za manje pare, mada unutra je jako jednostavan i plastican, Astra ili C4 su moderniji. Znam da je kod Megana problem nekad elektronika, fensi kartica za paljenje i slicno. Astra je meni neupadljiv auto, prilicno, skroz se utapa kao Golf. Citroen je malo nesvakidasnji sa svojim volanom, digitalnim brzinomerom,... Naravno, od volje mu. Izgleda da ce tu presuditi ili sto mladji auto ili izgled automobila. U toj klasi, za njega kao neiskusnog i nezahtevnog vozaca, izbor je veliki. Ja bi mu preporucio 1.6hdi recimo. Registracija je ok, potrosnja jos bolja, kao dizel sa obrtnim momentom na nizim obrtajima dobro povlaci i voznja je nezahtevna. Alfa je nekako vise za ljubitelje i one koji vole dinamicnu voznju i zele da plate njeno komplikovano vesanje. Focus je dobar, ima i njega 1.6 dizel. Sve se tu vrti oko Megana, Astre H, Fokusa, 307, eventualno Punta, C4. Mazda 3 je kod nas mozda nepravedno potcenjena i manje zastupljena, ali svakako je kvalitetna.

Bolje da se sad javi neko ko ima nesto od predloga pa da kaze svoj komentar

Comment

• MILAN VTS
              CBC Veteran
              • 06.10.2010
              • 159
              • Beograd
              • Saxo vts 16v

Astra H 1.9 mjt, fiat grande punto 1.3mjt ili 1.9 su dobar izbor,ima i grande punto 1.2 benzin sa plinom

Comment

• Bingodalton
                CBC Senator XXL
                • 12.11.2012
                • 316
                • Novi Sad
                • GP 1.9 JTDM Sporting

Meni su ova dva predloga kao dve krajnosti.

Grande Punto sa snagom juga ajd bar 1.3 mjet.

I Corolla TS za neiskusnog vozaca , a i treba da ga prodaje za 4-5 godina, auto ce imati 15 godina

Ne zamerite mi na komentaru.

Comment

• Bingodalton
                  CBC Senator XXL
                  • 12.11.2012
                  • 316
                  • Novi Sad
                  • GP 1.9 JTDM Sporting

Mogla bi tu i neka Octavia da uleti, poznata mehanika, poznati motori. Prilicno je sterilna, klasicna, jeste limuzina, ali Golf klasa. Pristojan auto.

Comment

• UkiMazda
                    CBC Senator XXL
                    • 16.11.2007
                    • 444
                    • Beograd
                    • Alfa 156 2.0TS

Originally posted by Bingodalton View Post
                    ...Alfa je nekako vise za ljubitelje i one koji vole dinamicnu voznju i zele da plate njeno komplikovano vesanje...
                    Ne znam sto svi prave od tog vesanja dramu, vesanje uopste nije komplikovano i nije ni skupo, mozda je nekad bilo...
                    Inace, sad sam na alfi promenio viljusku koja je isto godiste kao i auto, 2001, tako da te price da je lose vesanje nemaju smisla. Naravno, ako vozi neki neizivljen klinac i ne odrzava, svaki auto ce da strada a ne samo alfa.
                    Ja vozim alfu, ali da sam na njegovom mestu sa tim parametrima sto pominjete, moj glas bi isao za mazdu 3, ili eventualno neki bmw serije 3?

Comment

• WEST 014
                      CBC Senator XXL
                      • 17.08.2010
                      • 862
                      • Valjevo
                      • Audi A4

I moj glas za te novce BMW 3. Dopadljiv dizajn. Kvalitet auta. Cena mu je vec drasticno pala, ne gubi mnogo za godinu dve...

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

tojota sobzirom na motor verovatno delove imas uuuuuuuuuu tojoti ali u japanu i jako je mali potrosac. a c4 barem da ga je uklopio kako spolja tako i unutra!
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Sad ce da ispadne da hvalim svaki brend koji vozim ali koji bre delovi motora za toyotu. Od kad sam uzeo auto (5meseci) presao sam 10000km. Zamenio sam sve tecnosti, ugradio LPG i zamenio glavni cilindar kvacila. Delovi uopste nisu problem osim izgleda spojlera prednjeg branika kojeg cu da nabavim kako vidim nikad posto je obecanje izgleda ludom radovanje (ko razume shvatice) . Verovali ili ne, i ja sam se cudio, auto 2002god sa 150000 na satu ima fabricki trap. Ovaj auto ima 192ks a li tek na 8000rpm. moze da se vozi penzionerski jer sestom ide 60 na 1800rpm bez ikakvih problema a potrosnja mu je 11.5L cisto BGD voznje. Naravno, LPG je uvek varijanta posto je benzinacu pitanju.

Dalje, danas sam video BMW E46 320d 2002god, karavan doduse ali kao puska sa kozom, felnama i td. I sve to za 4700e na BG table.

Naravno, sve je stvar afiniteta. za te novce uvek moze da se kupi korsa 2006-7god i jos mnogo sto sta.
                          Last edited by zverko; 22.11.2012, 14:00.
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• MILAN VTS
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2010
                            • 159
                            • Beograd
                            • Saxo vts 16v

mozemo mi ovako da lupamo sta se nama pojedinacno svidja,sta kad ne znamo afinitete tog coveka sto oce da kupi auto,nek kaze neki koji mu se svidja pa cemo da prokomentarisemo...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

fala bogu. kako god, 5000e nije mala para i za tu sumu moze da se uzme solidan auto.
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                              X