Prvi auto - nov do 9500 e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rale
    CBC Početnik
    • 28.11.2012
    • 2
    • Zemun

Prvi auto - nov do 9500 e

Zdravo svima,
    potreban mi je savet. Skupio sam novac i želim da kupim nov auto do 9500e.
    Gledao sam Fiestu 1.25 82 kS i Opel Corsu 1.2 85 KS. Oba su na akciji oko 9000e,
    s tim da Corsa ima malo bolju opremu. Nemam porodicu, samo verenica i ja.
    Šta vi predlažete? Ili neki drugi model?
    Problem je i sto bih auto koristio bar 5-6x godisnje na relacije od oko hiljadu km.
    Koristio bih i za duza putovanja ali ne bih polovan...
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Meni licno je zanimljivija Fiesta, a i garancija od 5 godina na motor i menjac, i 12 na lim je skroz korektno...

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Mislim da si i ti poslednjom rečenicom, u stvari, rekao da si svestan svih prednosti i mana tvog predloga. Oba automobila su odlični gradski automobili, koji naravno mogu da se voze i na duža putovanja. Ali, (čuveno ali), tokom tih dužih međugradskih(državnih) putovanja, spremi bubrege da izdrže malo veći napor

Ja sam prethodnu Corsu C koristio i za gradska i za ta malo duža putovanja. Sa njom sam putovao u najmanje 5 država u okruženju, i posle svakog putovanja mi je trebalo 2 dana da se povratim. Ali za grad je to idealan auto. Sada kupio Citroen C4 i tek onda shvatio šta znači uživanje u međugradskoj vožnji. Ali je zato parkiranje u gradu prava muka

U prevodu, ono što tebi treba je veooma skupo u novoj verziji, pošto nećeš polovnjaka. I ti to znaš

Naravno, nećeš pogrešiti ako kupiš bilo koji od ta 2 auta, ali to jednostavno nisu kola za duže relacije.

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

pogledaj fabiu isto dobra garancija ok za odrzavanje i najlaksa za sledecu prodaju. forda bi izbegavao u svakom slucaju a korsa precenjen auto!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• vojislavbb
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2009
          • 373
          • Novi sad
          • Forester Turbo

predazem jarisa 1.3 evo mi u firmi vozimo vec 100 000km i samo ulje menjamo..
          SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
          http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

a filtere?
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zdushan
              CBC Veteran
              • 21.08.2012
              • 129
              • Beograd
              • Toyota Corolla E12 1.6 vvti

Jok, ima specijalne KN filtere za ulje, novo na trzistu

http://www.toyotaclub.rs/forum/index.php

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Mislim da bi za tebe bilo idealan Suzuki SX4
                Suzuki Euro Sumar d.o.o, zvanični uvoznik i distributer Suzuki automobila za Srbiju.

Comment

• Rale
                  CBC Početnik
                  • 28.11.2012
                  • 2
                  • Zemun

Hvala vam na korisnim predlozima!
                  Mislim da cu ipak sacekati Bg Sajam ako ga bude u 2013.
                  ILi sledece akcije na prolece.

Comment

• [darkside]
                    CBC Veteran
                    • 19.03.2009
                    • 107
                    • Beograd

Hmm, hoćeš nov auto. Zašto?

Ajde da vidimo: Sa verenicom ćeš se vozati još neko vreme i, ako sve bude OK, verovatno ćeš dobiti dečicu. U tom trenutku ti momentalno ta kola postaju mala i htećeš veća. Dakle u startu si bacio pare jer će ta kola vredeti manje nego što si ih kupio, a ti ćeš doplaćivati za veća (i verovatno polovna)

dakle u pitanju je šta se dobija za 9000 Evra?

Pa evo ovo recimo: http://www.polovniautomobili.com/oglas2739104/renault_fluence_16_16v/

još je pod fabričkom garancijom, o udobnosti francuza ne treba ni pričati, a kola su mnogo komotnija za duža putovanja i imaju dosta više mesta za sve nove stvarčice koje ćeš potrpati u njih. Naravno, ti odlučuješ o svojim finansijama, ali pogledaj koliko je pala cena za taj Renault Fluence! Ovaj koji se prodaje u oglasu sa 45,000km košta 9000Evra. Nov košta oko 13,000!! To ti je pad cene od 4000 Evra za godinu dana! Pa ti uradi kalkulaciju da li ti se isplati uzimati nova kola...
                    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Vozim slu\benog Fluencea skoro 2 godine. Za te pare nema veće udobnosti. Koreanci su potpuno u tom segmentu podbacili, npr. Kupovali smo i nove Fieste 1.2 i Corse 1.3 cdti u firmi.

Za novo vozilo, moj izbor je Corsa zbog modernijeg motora 1.2 i izuzetno manje potrošnje goriva.

Za polovno vozilo, birao bih između Fluencea ili bilo koje vozilo C segmenta do 3 godine starosti. A ima ih!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sasha015
                        CBC Veteran
                        • 29.02.2008
                        • 153
                        • LOznica
                        • Hyundai i-20

Originally posted by [darkside] View Post
                        Hmm, hoćeš nov auto. Zašto?

Ajde da vidimo: Sa verenicom ćeš se vozati još neko vreme i, ako sve bude OK, verovatno ćeš dobiti dečicu. U tom trenutku ti momentalno ta kola postaju mala i htećeš veća. Dakle u startu si bacio pare jer će ta kola vredeti manje nego što si ih kupio, a ti ćeš doplaćivati za veća (i verovatno polovna)

dakle u pitanju je šta se dobija za 9000 Evra?

Pa evo ovo recimo: http://www.polovniautomobili.com/oglas2739104/renault_fluence_16_16v/

još je pod fabričkom garancijom, o udobnosti francuza ne treba ni pričati, a kola su mnogo komotnija za duža putovanja i imaju dosta više mesta za sve nove stvarčice koje ćeš potrpati u njih. Naravno, ti odlučuješ o svojim finansijama, ali pogledaj koliko je pala cena za taj Renault Fluence! Ovaj koji se prodaje u oglasu sa 45,000km košta 9000Evra. Nov košta oko 13,000!! To ti je pad cene od 4000 Evra za godinu dana! Pa ti uradi kalkulaciju da li ti se isplati uzimati nova kola...
                        Reno ima garanciju do juna 2013.Takoreci,kao i da je nema.Dati 9000 evra za polovnjak je suludo,kada moze da se kupi nov sa garancijom od 5 godina.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Suludo je jedino ako misliš da ga voziš tih 5 godina, daš xxx para za redovne servise i nedajbože iskoristiš tu garanciju. Na kraju ćeš to sve platiti lupam oko 16-17 (više ali ostatak isto mora i bez garancije) i prodati ga za ako imaš sreće 5000. dodati opet 8000 i kupiti nov.
                          Ljudi koji imaju para upravo to rade, imaju kvalitet života da se voze uvek u novom i ne razmišljaju o tome koliko to košta na godinu a košta 3000+ evra i ne kupuju ništa iz malog segmenta sem za sluškinje da imaju do pijace...

Nije za ovu temu ali morao sam.
                          Trebalo bi napraviti jednu temu koliko košta nova vs polovan auto na tri godine recimo da jednom zauvek prestanu ovakve priče.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tomamega
                            CBC Senator XXL
                            • 19.03.2009
                            • 715
                            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Dora,

I jesi i nisi u pravu. Za cenu koju pominješ da se mora platiti za servise u garantnom roku si u pravu, mada nije cifra baš toliko velika. Ali definitivno ovlašćeni servisi uzimaju dosta para za to "servisiranje u garantnom roku".

Sa druge strane, cena održavanja polovnjaka je veoma diskutabilna kategorija - sve zavisi u kakvom je stanju polovnjak. Ja ne sumnjam da ti, kao i drugi dobri majstori, znaš da odabereš veoma dobar polovnjak. I tu se za tebe priča završava. Ali, obični "smrtnici" nekada se tako dobro za.ebu, pa kupe polovnjak koji im u narednih pola godine izmuze i više od 1.500 evra. Da ne govorimo o nerviranju i ostavljanju na putu, nezavršavanju posla koji je započet...
                            Moj poznanik je tako kupio jedan "veoma mlad dizel", i u roku od 6 meseci menjao i EGR ventil i plivajući zamajac. Sad mi reče i da ga menjač nešto zeza.

Dok sa novim autom u principu znaš na čemu si i veoma retko se dešavaju nepredviđeni kvarovi (iako ima i takvih slučajeva). Kupovinom polovnjaka se kupuje duševni mir, e to košta

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Zanima me tema u smislu da se stalno poteže čim neko žel ida kupi novi auto. Napraviću jednu kasnije od ovog početka pa će tamo da se lamentira na temu, možda bude korisno...

Ja kao neko ko stalno održava ili radi nešto oko auta razumem obe strane ali je teško odrediti šta je korisno kad ne znam koliko je vanbudžet...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X