Škoda Octavia ili Opel Vectra C

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemacx
    CBC Početnik
    • 27.03.2013
    • 2
    • Prokuplje
    • Škoda Favorit 136LS

Škoda Octavia ili Opel Vectra C

Pozdrav svima, ovo je (tehnički) moj prvi post na ovom forumu, imam jednu nedoumicu.

Naime, dvoumim se između ovo dvoje kola, Škoda Octavia 1.9TDI (110KS) 2002god. ili Opel Vectra C 1.9CDTI (110KS) 2004god. (pik mi je na šestobrzinca). Na još jednom forumu sam upitao, pa bih i ovde da mi razjasnite određene stavke:

- Kakve su i jedna i druga povodom održavanja (pod tim mislim na cenu, zastupljenost)?
    - Da li Vectrin motor stvarno ima toliko velikih problema sa našim gorivom? (samo mišljenje jednog čoveka, pa bih voleo da mi se potvrdi)?
    - Po vašem mišljenju, sveukupno gledano, da li ići na Škodu ili Vectru?

Unapred hvala na odgovoru.
  • JOCA_88
    CBC Član
    • 23.07.2010
    • 29
    • Beograd

Po meni lepsi opel ali mu brze pada cena. Sto se tice kvaliteta, tu su oba, ti motori su odlicni, taj iz opela je koliko sam cuo JTD, ortak mi ima vivara sa tim motorom, odlicno ide a trosi kao upaljac. 240 000 km, inace teretni kombi i nista mu ne fali. Ogromna prednost opela po meni je 6 brzina, jer na 120-130km/h on ide na 2000 obrtaja.

Comment

• chaboo
      CBC Veteran
      • 17.06.2012
      • 195
      • Beograd V.Mostanica
      • citroen C5 hdi

1.9 cdti je ustvari multijet i ima 120 i 150 ks.ovaj sa 12o ks ima neke glupe klapne na usisnoj grani gde znaju da se jabucice od klapni razlokaju i onda zamena sto nije jeftino (u kasnijim verzijama izbacene su klapne).Oktavija 1 je je ipak starija generacija auta od vektre C pa onda za iste novce ja bih uzeo LEPO (opel naopako prim. autora)

Comment

Working...
      X