VW Passat B6 ili Alfa 159

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JOCA_88
    CBC Član
    • 23.07.2010
    • 29
    • Beograd

VW Passat B6 ili Alfa 159

Došlo vreme za razmisljanje o kupovini "novog" auta E sada, ne znam sta je bolje kupiti od ova dva, u obzir dolazi iskljucivo dizel 1.9. Alfa definitivno lepsa, ali me svi "majstori" odgovaraju od nje. Zanimaju me potrosnja, sta se bolje pokazalo u praksi, problematika trapova, posto sam cuo da su kod oba modela problem? Svaki savet dobrodosao. Da, znam da passat sa siemens-ovim diznama ne valja, ali o alfi ne znam bukvalno nista.
  • Desmo
    CBC Senator
    • 27.06.2010
    • 280
    • Vrsac
    • VW Mk2 1.8

VW je bolji ali B6 im je problematičan. 2.0 TDi su katastrofa, ručna na dugme pravi probleme.

Originalni pasat bi trebalo da ima uzduž motor, B6 nema - poreko je.

Umesto da leži na platformi Audija A4 kao što je slučaj sa predhodna dva modela (B5 i B5.5), B6 je produžena verzija golfa 5.

To su već pored problematične mehanike i problemi sa indetitetom .

Ako tražiš 1.9 TDI sa motorom popreko, kupi Golfa ili Jettu.

Ako hoćeš nešto bolje - Audi ili još bolje - BMW.

B6 nit smrdi nit miriše, kao što je nekad bio audi A4 ali Vwovci su ispravili nepravdu i napravili razliku između Passata i A4.
    Aspirazione naturale!

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Koliko para bi dao za auto? Kod 159 nije izražen problem sa trapovima, a što se tiče ostalog preporučujem da pročitaš ovu temu:

Što se tiče motora 1.9 u 159, koliko znam postoji 120 i 150 KS i kasnije 2.0 sa 170 KS. Sam motor je odličan i nema neku izraženu manu, sa druge strane kad je reč o potrošnji verujem da je VW u maloj prednosti ali nisam siguran. Najbolje bi bilo da obiđeš 3-4 auta (i VW i 159) koji se nude u prodaji ipa da ih provozaš i sam stekneš utisak koji ti se auto više sviđa i koji ti više "leži". Pre kupovine obavezno detaljan pregled kod majstora, za Alfe ima nekoliko jako dobrih majstora u BG pa ako se odlučiš javi da te usmerimo dalje

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Kad kažeš "VW", u podsvesti ti je buba i golf dvojka kao sinonimi za dobar i izdržljiv auto sa lakim i jeftinim popravkama.
        Kad kažeš "Alfa", u podsvesti ti je mušičavi auto sa dušom koji, zbog svoje mušičavosti povremeno pravi neke probleme.

Kako je Alfa i dalje Alfa, a VW sve više liči na Alfu (po gore navedenom), moj predlog bi bio Alfa jer dobiješ tačno ono što očekuješ od nje sa svim njenim unapred znanim manama i osobinama. Ovaj pasat prodaje samo svoje nekad proslavljeno ime.
        ex SAABotražitelj

Comment

• kosooki
          CBC Član
          • 03.07.2008
          • 14
          • Beograd

Mozda idem off, ali oba modela mi deluju promaseno. Mislim da se pravim Alfistima ne svidja 159, a sigurno se ni pravim vw-ovcima ne svidja B6. Pa ti jos uzimas da biras izmedju ta dva, uz to modela koji su pravljeni tako da ciljaju na totalno razlicite kupce.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Bitno je odlučiti se šta žečiš, a onda ide cena!!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
            X