Doslo vreme za menjanje automobila :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • [Miki]
    CBC Član
    • 25.04.2007
    • 60
    • Beograd
    • Trazi se

Doslo vreme za menjanje automobila :)

Veliki pozdrav ljudi. Long time no see .

Doslo vreme da se kupuje autic koji treba da bude bas pouzdan jer se nece menjati sigurno 4-5 godina pa sam u procesu gledanja naisao na 3 modela kod kojih mi godiste/izgled/motori(dizeli) odgovaraju.
    Pa me zanima iskustvo sa tim automobilima od clanova koji ih poseduju .

U izbor su mi usli Kia Cee'd 2007-2008 godiste sa 1.6 CRDI motorom, Toyota Auris 1.4 D4D (Uzeo bih i 2.0 D ali videh samo jednog polovnjaka sa tim motorom. Isto godiste) i Pezo 308 1.6 HDI (godiste 2009-2010). Gledao sam i mazde 3 ali su one u znatno losijem stanju kada sam isao da ih gledam, em su matorije. Zao mi samo sto Civica nema sa ispod 2.2 a da je zeldi .

Imate li neki savet sto se tice motora/kvarljivosti/servisne mreze?

P.s. gledao sam i Octavie i Audie A4 (2005). Ali sam nasao na hiljadu mesta da su im 2.0 motori imali dosta problema pa sam i od toga odustao. Ako imate neki jos predlog sta bih mogao da pogledam. Slobodno.
    Last edited by [Miki]; 28.09.2013, 22:24.
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Miki,
    Auris sa tim 1.4 motorom imamo u firmi i mogu da ti kazem sledece:
    -taj motor je preslab za sasiju koju treba da goni, ne znam sad tezinu auta ali je osecaj malo bolji nego kad Yugo povuce zbog obrtnog momenta. Uz to je i prilican potrosac, u odnosu na recimo reno sa 1.5dci motorom, prosek je 6L na 80% otvorene voznje i 20% po BG.
    -enterijer kvalitativno nista posebno, ne krcka ali ne ostavlja utisak, nesto kao u golfu 5. Imitacija hromiranih detalja oko menjaca se oljustila posle 50k.
    -dosta tvrdo trimovan fabricki, kamencici ispadaju sami iz bubrega
    -preglednost pozadi vrlo losa, ali takva je valjda i kod konkurencije, nisam imao priliku da uporedim.

Toliko za sad, seticu se mozda jos nesto kasnije
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• [Miki]
      CBC Član
      • 25.04.2007
      • 60
      • Beograd
      • Trazi se

Aha, znaci mogu slobodno da ga "precrtam" .

Comment

• [Miki]
        CBC Član
        • 25.04.2007
        • 60
        • Beograd
        • Trazi se

Evo sam sebi da odgovorim. Upali su i Reno Megan/Laguna 3 isto u igru. Malo mi cudno da su Megan i Laguna isto godiste cene +-100e ali dobro . Danas cu da idem da pogledam par komada.

Comment

• Intarder
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2011
          • 3586
          • Medakovic
          • Alfa Romeo

Pozdrav Miki

Druze bezi od te Lagune ako je u pitanju ona sa motorom od 1.5 dci....veruj mi, vozio sam takvu nekoliko puta u bivsoj firmi gde sam vozio do skoro...imao bi o njoj da ti napisem ceo sastav...ako te zanima nesto vise o samo reci, pisacu ti preko PP da ovde ne smaram ostali narod.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by [Miki] View Post
            Upali su i Reno Megan/Laguna 3 isto u igru...
            Još, da si naveo cenu i koje godište dolazi u obzir, pa da pričamo o mojem meganu 2007 god. 1.9 dci i pređenih 160 Kkm!
            Potrošnja ne prelazi 6 litara. Zato, moja preporuka - megan mlađi od 2005.!

Comment

• [Miki]
              CBC Član
              • 25.04.2007
              • 60
              • Beograd
              • Trazi se

Pa ovako gledao sam Megan 2009 godiste, i Lagunu isto 2009. Lagune su mahom sve sa 1.9 motorom (ima jedna ili dve sa 1.5) dok su megani bas izmesani.

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Šta je sa italijanima? Croma, Novi Bravo, Alfa 159,... Sve je to neka kategorija koju pratiš, dizel motor proveren bez nekih boljki, a mogu lepi primerci da se nađu za normalne pare.

Comment

• [Miki]
                  CBC Član
                  • 25.04.2007
                  • 60
                  • Beograd
                  • Trazi se

Od italijana sam gledao samo Alfu 159 ali posle toliko i toliko citanih stranica o problemima odustao sam... Znam da sve to zavisi od odrzavanja ali nisam uspeo da nadjem nijednu 159ku koja je kupljena i odrzavana od prvog dana u Srbiji, cisto kako bih bio siguran za kilometrazu/servisiranje.

Comment

• TheWickerMan
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2007
                    • 791
                    • DE
                    • AR Giulietta TCT

A na kakve probleme u 159 si nailazio?

Comment

• macaneli
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2008
                      • 327
                      • sremska mitrovica - Genova
                      • S-max

to i mene interesuje
                      ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• [Miki]
                        CBC Član
                        • 25.04.2007
                        • 60
                        • Beograd
                        • Trazi se

Evo iz glave na sta su se ljudi najvise zalili (znaci nije moje licno iskustvo nego sto sam iscitao po stranim forumima). Prevelika potrosnja dizel motora, kvarovi na elektronici (klima/prozori), velika buka u kabini pri iole vecim brzinama, skupi original delovi i vrednost uopste ne drzi.

A inace meni je to jedan od najlepsih automobila

Comment

• Ognjen
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2008
                          • 438
                          • Novi Beograd
                          • -

Od svega nabrojanog jedino je istina ta potrošnja, realno DCi motori troše manje 0,5-1 litar. Sve ostalo nema veze, iz ličnog iskustva. Delovi su uglavnom jeftiniji nego kod konkurencije, dostupniji su i sa boljom servisnom mrežom. Vrednost ne drže istina, ali gde onda uze francuze u razmatranje.

Najbitnija stavka kada kupuješ automobil je koliko si spreman da daš, ako je to 6-7 hiljada, onda se slažem za 159, za te pare je nema da valja ili teško. Ako Renault gledaš po meni je Megan bolji izbor, Laguna je segment preko i za iste pare kao Megan ne može da valja, motor 1.9 obavezno, lepše ide, skoro isto troši. Meni lično Megan kompletniji automobil od Peugeota 308.

Realno ako tražiš auto kupljen u Srbiji onda je Ceed najbolji, najviše su prodavani kao novi kod nas. sa njim slabo imam iskustva, probao sam samo ovaj 1.6 od 90ks i njega ti preporučujem da malo bolje porbaš i vidiš da li ti odgovara. meni lično je bio apsoluno nedovoljan za tu karoseriju i opuštenu vožnju.
                          Last edited by Ognjen; 30.09.2013, 15:48.

Comment

• Paranoid
                            CBC Senator XXL
                            • 13.01.2009
                            • 622
                            • Beograd
                            • Fiat 131 1300

Da bila je prica da 159 trosi jer je nesto mnogo teska, po nekim podacima sa neta ove 1.9 verzije su preko 1500 kg dok 2.4 all4 ide cak do 1700, bez putnika ! Tenk.
                            Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• [Miki]
                              CBC Član
                              • 25.04.2007
                              • 60
                              • Beograd
                              • Trazi se

Sad sam gledao i Hyundai-e i30 2008 godiste ima ih par kupljenih u Srbiji, redovno servisirani sve tip top za oko 6200. Isto 1.6 Crdi. Sto je za oko 900e jeftinije od Kie.

Comment

Working...
                              X