Doslo vreme za menjanje automobila :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Prijateljica je pre godinu i po dana kupila ceed crdi, 2008. godište, sa sličnom kilometražom, za nešto preko 6.000€. Doduše, kupila ga je s dobrim popustom u odnosu na početnu cenu kud jednog dilera.

Za sada je prezadovoljna. Bukvalno nikakve probleme nije imala.

Comment

• APOGEE
      CBC Senator
      • 01.06.2005
      • 243
      • Beograd, Vracar

Ajde, i ja da se pridruzim, posedujem auto iz potpisa vec tri i po godine. Pre par dana, nadjem dugacku temu o ceedu na hr.forum-u, ispljuvase ga nacisto. Sve neki problemi, kao krs auto i tako to.

Moje dosadasnje iskustvo je krajnje pozitivno. Prvo potrosnja, od pocetka vodim evidenciju u nekom oktan programcicu, dosadasnji prosek na nepunih 37000 km iznosi 5,62 litra. Najmanju potrosnju od ravno 4 l imao sam naputu Bg-Budva-Bg, u gradu nisam primetio na bordu vecu potrosnju od 6,5. Doduse, po Bg-u ne vozim u spicevima, uglavnom ujutru, kasno popodne i uvece.

Od kvarova, apsolutno nista, sem 3 sijalice za kratko i 1 za poziciono svetlo. Dva-tri puta mi je zabagovao fabricki radio, posle gasenja-palenja motora to se samo namestilo. Slican bag se desio sa elektricnim prozorom koji bio otkazao poslusnost, ali posle iste intervencije, sam je proradio.

Sto se tice ovlascenog servisa, tu malo samaraju po usima, svakih godinu dana ode u proseku 200 eura, obican oko 180 i veci (svake druge godine kad se menjaju rashladna i hidraulicne tecnosti) koji dodje oko 220. Na cenu servisa svi se zale, mada uvek postoji opcija da se to odradi sa strane za upola manje novca, jedino sto se u tom slucaju gubi garancija.

Elem, auto danas izgleda kao nov, plastike u kokpitu kao prvog dana, cvrcaka, lupkanja i sl., nema, tragova rdje takodje, izuzetno ugodan zavoznju. Ovi 1.6 crdi motori od 115ks su od boljih u klasi, solidno uradjeni, imaju lanac. Performanse auta, sasvim zadovoljavajuce, voznja opustajuca, 255N/m raspolozivo na niskim obrtajima.

Ukoliko se nadje ocuvan primerak, smatram da ovaj auto moze biti odlicna kupovina.
      Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

Working...
      X