Opel Astra G 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Opel Astra G 1.4

Mom veoma dobrom prijatelju iz kraja je zatrebao auto. Kako iz same zelje da konacno ima svoj prvi automobil tako i iz objektivnih ralzoga zbog planiranja porodice ali i sve vecih poslovnih obaveza koje oduzimaju mnogo vremena te je auto postao nekako vise potreba nego luksuz. Ne razume se u automobile ali je objektivan, realan i dovoljno pametan da gleda ono sto je vec provereno, klasicno i pruza dobar odnos ulozeno dobijeno. I tako slucajno, komsija iz istog kraja prodaje svoju Opel Astru G. Auto je 2004god., presao navodno 107 000km, 1400ccm i 90ks. Slike i neke detaljnije podatke nemam, jer se sve izdesavalo jako brzo, ododluke da se auto kupuje, do ponude za pomenuti. Ono sto mene zanima jeste gde ici na proveru i to sto bolju i detaljniju u neki od neovlascenih servisa jer za ovlascene se vec zna!? Da li se nesto jednom voznjom i golim okom moze primetiti od nedostataka vezano za pomenuti motor u autu i za auto kao celinu!? Ako stignem da uslikam auto svakako cu postaviti slike, a i za svaki dodatni ifno bicete obavesteni.
    Hvala.
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

generalno nema nekih sistemskih slabosti, limarija ok, može da bude problematičan modul bobine, motor slab za tu karoseriju, ali ako je dobar primerak neka se pomiri sa tim
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Snaga motora nije problem jer nema nikakvih ambicija, a i ovo bi mu bio prvi auto. Akcenat je kako kao amater da ne kazem laik vieti da nesto nije u redu sa bobinom, protokomerom i slicno. Znam da ima lanac, da li se i kada menja itd itd. I naravno neki dobar majstor/servis u ciju procenu i detaljniji pregled se moze osloniti.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by markofpi View Post
        ... Ono što mene zanima jeste, gde ići na proveru i to što bolju i detaljniju u neki od neovlašćenih servisa, jer za ovlašćene se već zna!?
        Nije mi jasno, šta se zna za ovlašćene servise? Činjenica je, ako je vozilo voženo i servisirano na primer u "D", ili "F", da je ovlašćenom servisu dostupna istorija za to vreme. Ako poseduje originalnu servisnu knjižicu, nije sigurno, da je ažurno vođena, ili falsifikovana. Cena takvog pregleda, nije mnogo skuplja, nego u drugim servisima. I vredi svaku paru! Iz sopstvenog iskustva.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Zna se u smislu gde su, a mislim na lokaciju. Lako se mogu pronaci pre Interneta. Vozilo kao i vecina nije odrzavano u ovl. servisu vec u nekom drugom. Pomislih mozda je ok ideja ici u ovlascen servis na pregled i u jedan da kazem neovlascen i ako im se price poklope to je onda to, imas neku sigurniju sliku o autu koji kupujes.

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Opel Servis Ristić kod Cvetkove pijace... teraj tamo i javi se Goranu
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Hvala za info. Ako odem sa drugarom i kada se doticnom Goranu javim, sta da kazem ko ga pozdravlja!?
              Veceras sam se cuo sa njih na kratko i rece mi da sutra planira ici u neki servis u Tosinom Bunaru. Verovatno je to predlog njegovog drugara, a ja se licno ne mogu setiti nekog servisa na toj lokaciji osim ako nije neki majstor iz radionice u pitanju. Predlozicu mu sutra odlazak u ovaj servis koji si mi preporucio pa cu videti sta ce odluciti, a naravno i javiti svima vama ovde sta se na kraju zbilo.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Sad se odjednom setih da znam, cak mislim i sa ovog foruma za Opel servis Svilar u Zemunu, kao i Calibra u Simanovcima.

Comment

Working...
                X